חלות לשבת של מיכל בן סימון

עד לפני כשנה, בישלתי ואפיתי בעיקר על פי ספרי בישול ומתכונים. בחדר השינה שלי יחידת מדפים גדולה. שתי שורות מהמדפים מתפקעים מספרי בישול. ההנאה שברכישת ספר, ההתמכרות לקריאה. הכנת המתכונים, הייתה עבורי עונג צרוף.

אבל, יום אחד פשוט הפסקתי לעקוב בחרדת קודש אחרי השורות במתכון. התחלתי לשחק בחומרים. ליצור מתכונים חדשים. לשדרג קיימים.

התענוג היה אדיר.

תוצאה ישירה לכל זה הייתה העובדה שאני מבשלת המון ב"ניסוי וטעייה". בכל פעם משדרגת מעט יותר, עד שמגיעה לתוצאה האופטימלית. הכי כייף שהילדים שלי לא תמיד יודעים מה יונח לפניהם על הצלחת…

את המתכון לחלות השבת שצירפתי, שיניתי ושדרגתי במשך למעלה מחמישה חודשים. נוכחתי לגלות שללחות ומזג האוויר יש ערך חשוב ביותר ליחס כמויות החומרים. גם משכי ההתפחה וטמפרטורת האפייה משחקים תפקיד מאד חיוני בהצלחת החלות.

אבל מה שהכי חשוב, עבורי לפחות, זו ההנאה שאני שואבת מההכנה והסיפוק העצום שאני מקבלת – מהתוצר הסופי.

קבלו את חלות השבת שלי, והלוואי והן יהיו גם החלות שלכם.

שבת שלום,

מיכל

חלות לשבת – מיכל בן סימון

המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
1 כף מלח
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה
1/2 2 כוסות מים פושרים או חלב פושר

להברשה:
1 חלמון
כפית סוכר

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן או במיקרו ממיסים את החמאה. במקביל מחממים מעט את המים או את החלב שיהיה פושר.

2. בעזרת מיקסר (אבל אפשר גם ידנית) מערבבים את כל החומרים, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-3 חלקים, שמהם קולעים 2 חלות. מניחים כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה.

4. מערבבים את החלמון עם הסוכר, ומברישים את שתי החלות (הסוכר עושה את החלה יותר מבריקה) ומפזרים מעל שומשום.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 עד 50 דקות.

אם גם לכם יש מתכון מנצח, כזה שממש ממש בא לכם לכבד בו את כולם, אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו, בצירוף שמכם, כמה מילים על המתכון ועליכם וכמובן תמונות ואולי נפרסמו.

את המתכון יש לשלוח לכתובת: pelednaama@gmail.com

שבת שלום,

הבייגלים.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רלי:

    כמה חלות יוצאות מהבצק הזה?

    • מאת מיכל:

      היי רלי היקרה,

      כמות הבצק הזו מניבה שתי חלות יפהיפיות ומבורכות לשבת ועוד שלוש לחמניות "קשר" שאני תמיד מכינה ל"טעימות", לבנים ולי.
      אם את מעדיפה להכין מהבצק רק לחמניות חלה, הכמות מספיקה לבין שש לשמונה לחמניות, תלוי בגודל בו תבחרי…)

      שבת של שלום!
      מיכל

  2. מאת אילת:

    כתבת שמחממים את החלב ואין חלב במצרכים, האם במתכון חלב או מים??

    • מאת מיכל:

      איילת המקסימה,

      ברשימת המצרכים (בשורה האחרונה מטה) מופיע החלב כאלטרנטיבה למים. ככלל, אני מעדיפה להשתמש במים, מאחר ואני שומרת כשרות וארוחות השבת במשפחתי מכילות גם מנות בשר, אבל..באחד הניסיונות, הכנתי את בצק החלות בשימוש בחלב וטעמן של החלות יצא מאד עשיר והמרקם שלהן אוורירי אפילו יותר.

      אני אגלה לך סוד קטן ואומר, שכשאני מכינה בצק שמרים ובו חלב ולא מים, אני ממירה את הסוכר בדבש (במקרה הזה, במקום 2 כפות הסוכר, כ 3 כפות דבש, ואם תשמני את הכף קודם לכן, הדבש פשוט יחליק מהכף…) הטעם משתבח אפילו יותר.

      שבת מבורכת אילת!
      מיכל

  3. מאת Yaffa glass:

    לחלה עשירה יותר הוסיפי ביצים.
    אגב הצעתך לפרסם מתכונים של קוראים של הבלוג שלך האם התכוונת למתכונים של חלות בלבד?

    • מאת מיכל:

      יפה היקרה
      חן חן על המלצתך המקסימה! הביצים אכן מניבים חלה עשירה ביותר אך גם מעט "מכבידים" עליה. במהלך ניסויי התעייה שלי, נוכחתי לגלות שהבנים שלי נהנים יותר מהבצק נטול הביצים. (כשאני מכינה בצק לעוגות, אני בהחלט מוסיפה ביצים).
      באשר לפרסום המתכונים, הייתה זו הצעתה של נעמה המקסימה, אחת מחברי "בייגל'ה" (ואישה נפלאה שהזדמן לי להכיר).
      מבלי לחטוא למקור, אני סבורה שהכוונה הייתה לכל מתכון שנעשה באהבה עבור משפחתך ויקירייך ועושה לך טוב :)

  4. מאת מאיה:

    היי

    אני "אופה טרייה" מתחילה לנסות לאט את כישורי המטבח שלי
    במקום חלב אפשר שמן, אם כן כמה?
    ובמידה ואני שמה שמן האם ניתן במקום סוכר לשים דבש?

    תודה

    • מאת ברכה:

      במקום חלב אפשר מים באותה הכמות. במקום החמאה את יכולה לשים חצי כוס שמן לקילו קמח. במקום 2-3 כפות סוכר את יכולה לשים אותה כמות דבש.

השארת תגובה