פשטידת "צינורות" של שרית גושן

Sat-Goshen Sarit

פשטידת "צינורות"

מתכון: פשטידת "צינורות"

בקצרה: את הפשטידה הזאת סבתא שלי מכינה לי פעם בשנה, במיוחד ליום הולדתי.פשטידת פסטה וגבינה, טעימה ביותר ושווה את המאמץ.לפעמים אני מצליחה לשכנע אותה להכין גם לשבועות…השם נדבק אליה עוד מילדותי…

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פנה
  • לרוטב:
  • בצל קטן קצוץ1
  • כף חמאה/מרגרינה1
  • כפיות קמח2
  • 1/3 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית חרדל
  • גרם גבנ\"צ מגוררת 150
  • 3 ביצים טרופות
  • לציפוי:
  • 2 כפיות מרגרינה/חמאה מומסת
  • 1/2 כוס פירורי לחם

הכנה

  1. מבשלים את הפסטה חצי בישול ומסננים. חשוב להקפיד על חצי בישול כדי שהצורה תשאר גם בהמשך.
  2. לרוטב -
  3. מטגנים את הבצל עם החמאה/מרגרינה בסיר בינוני עד להזהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה תוך בחישה את החלב וגם את המלח, הפלפל והחרדל.
  4. מחזירים לאש קטנה ל-5 דקות תוך בחישה.
  5. מורידים מהאש, מוסיפים לרוטב 3/4 מהגבינה המגוררת ואת 3 הביצים הטרופות, מערבבים היטב את הרוטב עם הפסטה המוכנה.
  6. מעבירים לתבנית אפייה בינונית (קוטר 26) משומנת. מפזרים למעלה את הגבינה שנשארה.
  7. לציפוי -
  8. מערבבים את המרגרינה/חמאה המומסת עם פירורי הלחם ומפזרים בשכבה אחידה מעל.
  9. לאפות 20 דקות בחום בינוני בתנור שחומם מראש עד לקבלת גוון זהוב.
  10. ניתן לאכול חם או קר – חימום יש לעשות עם כיסוי למניעת ייבוש.

עזרו לשרית לנצח על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת תחיה שירן:

    בגלל רגישות לחלב, האם אפשר להשתמש כתחליף ב"חלב" סויה?

  2. מאת תחיה שירן:

    והאם אפשר להשתמש בפסטה מקמח מלא?

השארת תגובה