פסטה מוקרם של יסמין כהן


‏יסמין כהן

פסטה מוקרם !!!!

מתכון: פסטה מוקרם !!!!

בקצרה: פסטה מוקרם עם תפוחי אדמה ופטריות !!!

מצרכים

  • 2 כוסות פסטה (כל סוג שתרצו).
  • 6-5 תפוחי אדמה קטנים קלופים.
  • חצי קופסת פטריות שימורים (או 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות).
  • 1 בצל גדול קצוץ.
  • 3 כפות חמאה.
  • 3 כפות שמן.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ\"ל).
  • 200 ג\' גבינת עמק מגורדת.
  • מלח לפי הטעם.
  • פלפל שחור לפי הטעם.
  • הכמות: כ-6 מנות.

הכנה

  1. מתחילים עם הפסטה ותפוחי האדמה, אותם מבשלים עד לריכוך (קצת יותר מחצי בישול) במים רותחים. העניין לוקח בערך 7 דקות, משהו כזה. אפשר לשים את תפוחי האדמה יחד עם הפסטה, אין צורך ללכלך שני סירים.
  2. בסיום התהליך מכבים את האש, מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר, חוצים אותם לאורכם ומניחים בתוך התבנית בה אתם מתכוונים לשים את כל שאר התערובת.
  3. את הפסטה משאירים במים החמים (לא מסננים!) ובינתיים מתפנים להכנת הרוטב שמנת פטריות.
  4. במחבת עמוקה שמים את השמן והבצל הקצוץ ומטגנים עד לריכוך הבצל. שימו לב שלא להזהיב את הבצל, אלא לרכך אותו. עושים זאת בעזרת אש בינונית, ונזהרים שלא לשרוף. מפלפלים וממליחים (תשתדלו שלא להמליח הרבה, הגבינה הצהובה מלמעלה מלוחה דיו ויתר-מלח זה לא בריא ולא טעים!!!).
  5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים. מצרפים את החמאה ומחכים להמסה מלאה, בוחשים מעט ומוסיפים גם את השמנת המתוקה. תהליך זריז מאוד, אמור לקחת 5 דקות פלוס-מינוס.
  6. מסמיכים קלות את התערובת (כ-2 דקות על אש גבוהה תוך עירבוב מתמיד).
  7. מסננים את הפסטה ששהתה במים הרותחים ומוסיפים אל המחבת, מצפים היטב בכל הרוטב ומערבבים אותה במשך דקה. מכבים את האש ומעבירים לתבנית ששם מחכים לנו תפוחי האדמה.
  8. עכשיו שימו לב, כיוון שחצינו את תפוחי האדמה לאורכם מנענו מהם לזוז בתבנית וגם הגדלנו את כמות תפוחי האדמה (כביכול), יותר קל לאכול אותם כך.
  9. שופכים את תכולת המחבת אל התבנית ומסדרים לשכבה אחידה, מפזרים את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות ל10-15 דקות או עד הזהבה של הגבינה. מגישים חם.

עזרו ליסמין לנצח על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מאי:

    יצא ממש ממש טעים, ובדיוק כמו שאני אוהבת!
    תודה :)

השארת תגובה