וגזיטי בצבעי דגל איטליה של רוני אשכנזי

Ronny Eskenazi

וגזיטי בצבעי דגל איטליה

מתכון: וגזיטי בצבעי דגל איטליה

בקצרה: מאפה פסטה המורכב משלושה סוגים שונים של רטבים: רוטב ירוק- ערמונים תרד בצל ירוק מוצרלה ובולגרית. רוטב לבן- רוטב ארבע הגבינות (מוצרלה פרמזן קשקבל וצפתית), ורוטב אדום- פלפלים קלויים זיתי קלמטה וגבינה צפתית.

מצרכים

  • בסיס ל-וגזיטי בצבעי דגל איטליה
  • 1 חבילה (400 גרם) ספגטיני,
  • 100 גרם חמאה,
  • 3.5 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט.
  • וגזיטי ירוק (תרד ערמונים וגבינת מוצרלה) 50 גרם ערמונים
  • 150 גרם תרד מבושל
  • 50 גרם מוצרלה
  • 50 בולגרית (עיזים אם יש)
  • חצי שן שום.
  • כפית שמן זית.
  • אופציונלי: בצל ירוק
  • וגזיטי לבן (רוטב ארבע הגבינות) 50 גרם מוצרלה
  • 50 גרם פרמזן
  • 50 גרם קשקבל
  • 50 גרם צפתית קשה
  • שן שום
  • 4 עלי בזיליקום גדולים
  • שבבי שקדים/ צנוברים (חצי כוס)
  • כפית שמן זית
  • וגזיטי אדום (פלפלים קלויים וזיתי קלמטה)
  • 2 יחידות פלפל אדום שלם (גדול) קלוי וקלוף
  • 100 גרם צפתית קשה,
  • חצי שן שום
  • כפית שמן זית
  • כפית קטשופ היינץ
  • עגבניות שרי (לקישוט) כמספר המאפים האישיים.

הכנה

  1. מבשלים את הספגטיני לפי הוראות היצרן,
  2. לאחר מכן מסננים ושמים בצד. (ניתן להזליף מעט שמן על הפסטה לאחר תום הבישול על מנת למנוע הידבקות).
  3. לרוטב: ממיסים את החמאה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח.
  4. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלב והתיבול ונותנים לרוטב להסמיך תוך כדי ערבוב.
  5. כשהרוטב סמיך מספיק מחלקים אותו לשלוש מנות שוות
וגזיטי ירוק
  1. פורסים את השום וחותכים את הערמונים לשבבים בגודל בינוני.
  2. לאחר מכן מחממים את השמן ומוסיפים את פרוסות השום לסיר.
  3. מוסיפים את רוטב הבסיס של הוגזיטי וממיסים לתוכו את המוצרלה המגורדת. עד להמסת המוצרלה טוחנים את התרד המבושל והמסונן ומוסיפים לרוטב.
  4. לאחר מכן מוסיפים שליש מכמות הפסטה המקורית ואת הערמונים.
  5. טועמים ומוסיפים תיבול, ומסדרים בתבנית.
וגזיטי לבן
  1. פורסים את שן השום לפרוסות סטנדרטיות.
  2. במקביל מחממים את השמן על אש נמוכה ומוספים את השום לפני שהשמן מתחמם (כדי שיספוג את טעם השום).
  3. כשהשמן חם מוסיפים את שבבי השקדים וכאשר משחימים מוסיפים את הרוטב שהכנו לפני.
  4. מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים עד להמסה.
  5. במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד חלב.
  6. קוצצים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לסיר.
  7. מוסיפים שליש מכמות הפסטה לרוטב,
  8. מורידים אותו מהאש ומסדרים בתבנית (ניתן לסדר גם בתבנית מאפינס ליצירת מאפה אישי).
וגזיטי אדום
  1. מחממים שמן ומוסיפים לו פרוסות שום פרוס,
  2. כאשר השמן מתחמם מוספים את רוטב הבסיס ונותנים לו להתחמם,
  3. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה הצפתית וממיסים אותה ברוטב.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל טוחנים את הפלפל הקלוי ומוספים לרוטב לאחר מכן מוסיפים את הקטשופ.
  5. מוסיפים את הפסטה ומסדרים בתבנית.
  6. את כל המאפים מכניסים לחום של 180 מעלות ל-20 דק'.

עזרו לרוני לנצח על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה