אורן בקר אופה איתכם פאי לימון לשבת

אני מת על לימונים, על החמיצות, הענין שהם מכניסים לפה וכמובן על העסיסיות. אי אפשר בלי מיץ לימון, פשוט אי אפשר. אז הפעם הבאתי לכם עוגה שהיא חגיגה. גם מושקעת, גם חמצמצה ולימונית וגם לא כבדה מדי. כייף לקנח איתה ארוחה גדולה. נסו ותהנו!

פאי לימון של אורן בקר

מצרכים לבצק פריך מתוק:

100 גרם חמאה

40 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת שקדים

ביצה

150 גרם קמח

תמצית וניל ולימון לפי הטעם.

2 חלבונים

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערה לערבל ולהקרים את החמאה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים, אחרי שמתקבל קרם להוסיף את הביצה.
  2. לקראת הסוף להוסיף את קמח ואת התמציות.
  3. לקרר היטב את הבצק לפני השימוש. לרדד את הבצק לתבנית, לחורר עם מזלג ,לקרר כחצי שעה ולאפות 15 דקות ב – 160 מעלות.

מצרכים קרם לימון:

90 גרם חמאה

135 גרם סוכר

67 סמ"ק מיץ לימון טרי

3 גרם ג'לטין על 6 סמ"ק מים (סה"כ 18 סמ"ק)

3 ביצים (135 סמ"ק ביצים שלמות)

אופן ההכנה:

  1. להרתיח את הסוכר ומיץ הלימון. לאחר הרתיחה להוסיף ביצים ולבשל תוך כדי ערבוב עד כדי הסמכה. בסוף להוסיף ג'לטין מומס במים ולקרר היטב את הקרם.
  2. למלא את הקלתית האפויה בקרם הלימון ולקרר כשעתיים במקרר או בפריזר.
  3. להקציף 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. לזלף מעל הפאי ולשרוף עם ברנר בשביל הדקורציה.

אשמח לתגובות, שאלות והערות.

שתהיה לכם שבת נהדרת!

אורן בקר

לאתר של אורן בקר ולסדנאות אפיה, לחצו כאן.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרכותבים אורחיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דליה:

    לחלוטין העוגה האהובה עלי בכל העולם!

  2. מאת מוטי:

    שלום
    לא ברור לי כמה גלטין צריך בסך הכל
    האם 9 גרם?
    תודה

  3. מאת רותם:

    העוגה הכי טובה בעולם.
    באיזה תבנית אופים?

  4. מאת שלי:

    אפיתי את עוגת האגסים משבוע שעבר – פיצוץ של טעמים!!!!

  5. מאת אורן:

    המון תודה ובכיף:)

  6. מאת alina:

    מתי עוגות מיוחדות לשבועות?

  7. מאת אניה:

    בקרם רשום חמאה ובהכנה אין תזכורת לחמאה -לא מקצועי וכמויות לא ברורות

  8. מאת רוני:

    כמה זמן אפשר להכין מראש? האם צריך לשמור בפריזר או במקרר?
    תודה

השארת תגובה