סמבוסק הגבינה של לוריס היפה

יש אנשים שחושבים ששיגרה זה רע, אבל כשאני אוחז ביד בסמבוסק של לוריס, אני שם לב שעוד לפני שאני נוגע בו, היד שלי יודעת איזה מגע יהיה לו והפה מכיר את הטעם.

ככה כבר שנים. בדרך כלל ליד תה חזק ומתוק, כמו שרק לוריס יודעת לעשות. אותו טעם, אותו מגע ואותה צורה וגודל. אין אחד גדול ואחד קטן, כולם מתרצים לידיה הקטנות והטובות של אמא שלי ועומדים כמו חיילים בתבנית. המפקדת הטובה מלטפת כל אחד מהם במבט, מכירה כל אחד מהם אישית.

סמבוסק הגבינה הוא המיצוי של לוריס. יפה, שקט בטעמיו, אך זכיר ובלתי ניתן להפסיק לאכול אותו ועשוי בסבלנות ואהבה. בדיוק כמו האשה הזו, שגידלה אותי בכל כך הרבה אהבה. יפה, שקטה, חודרת עמוק ומלאה באהבה לארבעת הילדים שלה.

עכשיו, אחרי שקראתם את זה, תגידו לי. שיגרה זה רע?

סמבוסק הגבינה של לוריס היפה

מתכון: סמבוסק בג'בן

בקצרה: זהירות ממכר – אין גבול לכמות הסמבוסקים שאני יכול לאכול באותה מכה. האסטרטגיה הנבונה היא להחליט מראש על כמה הולכים

מצרכים

לבצק:

  • קילו קמח
  • חבילת מרגרינה רכה
  • כף וחצי שמרים
  • כף שטוחה מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
למלית הגבינה:
  • קילו גבינת חמד מגוררת בקערה נפרדת
  • 3 חלמונים (חלמון אחד שומרים בצד למריחת הסמבוסק לפני האפיה)
  • 4 חלבונים

הכנה

בצק:

  1. בקערה גדולה מפוררים את המרגרינה הרכה ביד.
  2. מוסיפים את הקמח, השמרים ובמלח ומערבבים מעט.
  3. יוצרים גומה באמצע תערובת הקמח ומתחילים להוסיף מים לאט לאט. לשים עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים. לא יבש מדי ולא דביק. אם צריך מוסיפים עוד מים (אתם יודעים איך זה אמהות, הכל על העין ולפי הרגש בידיים…).
  4. מניחים על הבצק מגבת בד ונותנים לו לתפוח ולהכפיל את נפחו. נותנים לבצק כמה אגרופים, מוציאים את האוויר ומניחים אותו מכוסה במגבת מטבח לתפיחה נוספת.
מילוי:
  1. מערבבים היטב את הגבינה והביצים.
הרכבת הסמבוסק:
  1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. כדאי לחלק את הבצק לארבעה חלקים, כך הרידוד נוח יותר.
  2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
  3. ממלאים וסוגרים חזק כדי שהמילוי לא יברח. לסגירה הרמטית אפשר להשתמש בחלבון ביצה אותו מורחים על שוליו הפנימיים של המאפה.
  4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. מורחים בחלמון ביצה.
  6. אופים בתנור בחום בינוני גבוה כעשרים דקות עד שהסמבוסק מזהיבים.

אם סלים היה יושב איתנו לתה, הוא היה חותם על כל מילה ואות בשיר הזה.

 "יד קטנה עדינה רבת כוח

כל תנועה כמו חץ בליבי

לא רוצה לא יכול כבר לשכוח

יד קטנה מחזיקה את אושרי…"

 

(רחל שפירא)

.

.

קטגוריות:: Featuredאוכל עירקיאנשים עם בייגלהדודי כליפאהמטבח העירקימאפיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (20)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת זהבית:

    כל מילה בסלע. הסמבוסק החם, התה המתוק. יה אללה, החזרת אותי אחורה במנהרת הזמן. בחג השבועות אני אכין לבני משפחתי.

  2. מאת שרית:

    בוקר טוב, האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה ?

  3. מאת מיכל:

    וואוו, איזה כייף לפתוח את הבוקר עם סמבוסק בטעם של אמא ..
    והשיר – קינוח מקסים.. תודה

  4. אהבתי, אהבתי, אהבתי, אנסה להכין זאת בעצמי על אף שלא ניסיתי זאת מעולם

  5. מאת טלי:

    כמה זמן צריך לתת לו לתפוח? וכמה בפעם השנייה?

  6. רואים מאיפה ירשת את הפנים היפות שלך והעיניים….
    הכנתי בזמנו את הסמבוסק עם החומוס, לצערי, סידרה שלמה של תמונות לא צלחה (תאורה גרועה של אותו היום), אך ההצלחה הייתה כבירה ולכן ללא היסוס, אני הולכת להכין את אלו עם הגבינה ואני מקווה שתנאי התאורה עכשיו כשכבר כמעט קיץ יהיו נאותים ויאפשרו מתן כבוד לסמבוסק הנהדרים של לוריס היפה.
    ועכשיו שאלה – יש לך מושג מאיפה משיגים גבינת חמד? אצלנו בסופר אין. האם גבינת קרש אחרת כמו טוברוג, טוב טעם וכאלה יכולה להתאים?

    תודה דודי ותודה ללוריס היפה,

    מגי

  7. מאת מלי:

    כמה מרגש להיזכר במאכלים של אמא.
    דודי האם השמרים יבשים ?
    לתשובתך אודה
    מלי

  8. אם הסמבוסק ממילא חלבי, למה מרגרינה במקום גבינה?

    ממה בכלל מכינים מרגרינה שהיא לא חלבית?

  9. מאת מלי:

    היי דודי,
    שואלת שוב, אשמח לדעת באיזה שמרים אמא משתמשת?

  10. מאת אווה:

    מה עם מלח זה יהיה חסר טעם בלי כל תבלין

  11. מאת יערה:

    היי, נראה מעולה וגם השיר :) האם מדובר בשמרים יבשים? תודה רבה!

  12. שלום לך רציתי לדעת מה עושים אם החלבונים

  13. מאת שרה:

    טוב … אין סיכוי שאני אכין את זה , למרות שזה בוודאות מעולה … יותר מדי קלוריות לטעמי , אבל כתבת כל-כך יפה על אימא שלך שזה ריגש אותי עד דמעות .
    רק רציתי להגיד לך את זה :-).

  14. מאת לנה:

    נשמע מתכון מעולה! אספר איך יצא – מדובר בשמרים יבשים?

  15. מאת רחל נ.:

    דודי, יש כאן שאלות חשובות לתהליך, מחכים לתשובות…!
    תודה

  16. מאת יוני:

    שאלה, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אוסם? תודה מראש

  17. מאת תקוה:

    אני תקוה ואחותי אביבה היינו שכנים של לוריס היפה במעברה, אנחנו הבנות של פלורה השכנים מהמעברה

  18. מאת סימה:

    מחווה יפה לאמא יפה…
    והמתכונים – אוצר !

השארת תגובה