מתכון: שבלולי גבינה במילוי אגוזים ומייפל

גם את השבלולים הטעימים האלה הכנו אתמול בסדנת מאפי הגבינה של בייגלה. הם עשויים מבצק גבינה רך ומלית אגוזים בטעמי לימון ומייפל. את הבצק אפשר להכין במיקסר, או במעבד מזון (במעבד מזון עדיף להשתמש בחמאה קרה).

מתכון לשבועות: שבלולי גבינה במילוי אגוזים ומייפל

שבלולי גבינה, אגוזים ומייפל של דנית סלומון

 צילום: יהודה סלומון

מתכון: שבלולי גבינה במילוי אגוזים ומייפל

מצרכים

  • לבצק:
  • 250 גרםגבינת קרם שמנת בטעם טבעי 5% שומן, או גבינה לבנה למריחה 5% שומן
  • 50 גרםחמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • למלית:
  • 100 גרםאגוזי מלך
  • ½ כוס סוכר חום מהודק
  • 2 כפות קמח
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 50 גרםחמאה רכה מאוד
  • 3 כפות סירופ מייפל 100% טהור
  • 1 ביצה טרופה

הכנה

  1. להכנת הבצק במיקסר – מערבלים יחד גבינה, חמאה ואבקת סוכר. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים לבצק חלק וקצת דביק שמתאסף לגוש אחד. (אם מכינים את הבצק במעבד מזון – טוחנים קודם את האגוזים עם הסוכר – שלב 3 – ומוציאים אותם לקערה. מנפים למכל את החומרים היבשים. מוסיפים גבינה וחמאה קרה ומעבדים לבצק חלק שמתאסף מסביב ללהבים.)
  2. מקמחים את כפות הידיים וצרים מהבצק שני כדורים. עוטפים ומקררים במשך 30 דקות, או מכניסים למקפיא ל־15 דקות, כדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח יותר לרידוד.
  3. בינתיים, מכינים את המלית. טוחנים יחד (אפשר במעבד מזון זעיר) אגוזים, סוכר חום, קמח וקליפת לימון. מוציאים לקערה ומוסיפים חמאה, סירופ מייפל וכמעט כל כמות הביצה הטרופה (שומרים כף ביצה טרופה להדבקת הבצק). מערבבים היטב.
  4. על משטח מקומח בנדיבות מרדדים כל כדור בצק לעלה דק שמידותיו 24×34 ס"מ.
  5. מברישים על אחד מהשוליים הארוכים פס רחב של ביצה טרופה. מורחים על שאר שטח העלה חצי מכמות המלית (מפזרים כפיות גדושות ומורחים בזהירות בסכין רחבה). מגלגלים לגלילה הדוקה מכיוון הצד הארוך המרוח במלית לעבר הצד המרוח בביצה. מהדקים קלות.
  6. חותכים ומיישרים את שולי הגלילה (אני מהדקת את שתי החתיכות יחד ויוצרת מהן עוגייה נוספת – פחות יפה אבל עדיין טעימה). פורסים כל גלילה ל־16 פרוסות בעובי2 ס"מ.
  7. משכיבים את הפרוסות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה – משאירים רווחים גדולים ביניהן.
  8. אופים בחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות) במשך 20 דקות, עד שהשבלולים מקבלים גוון חום־זהוב. מצננים לגמרי ומעבירים לקופסה אטומה.

שבלולי גבינה, אגוזים ומייפל של דנית סלומון

 הסדנאות של בייגלה

הקליקו לעוד צילומים מהסדנה הכיפית של אתמול

בא גם לכם לקחת חלק בסדנה מעניינת, מחכימה ומפנקת? ותמיד עם אנשים כיפיים מהקהילה של בייגלה?

הגעתם למקום הנכון,

הכניסו פרטים ותקבלו עדכונים ישירים למייל על כל סדנה או פעילות חדשה שלנו.


דואר אלקטרוני *
שם *

להתראות בקרוב

דנית סלומון בפייסבוק

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןכללימאפיםמתוקיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דנה ב:

    היי דנית.
    האם המתכון של הבצק מתאים למלית מלוחה?

  2. מאת בתיה כהן:

    האם יתקיימו עוד סדנאות מן הסוג הזה?
    אשמח להצטרף לסדנא הבאה אם תעסוק בעוגיות/בראוניז.

    • מאת דנית:

      את יכולה להירשם לקבלת דיווח על סדנאות
      כאן תוכלי להרשם לליין הסדנאות של בייגלה. אם תרשמי, ברגע שתתארגן סדנא תקבלי הודעה. http://bit.ly/IT6S77

  3. מאת שיר:

    ניתן להשתמש בגבינה מסוג פילדלפיה?
    נותרו לי 2 חבילות במקרר ומחפשת מה להכין איתם.

    • מאת דנית:

      אפשר. הגדילי את כמות הגבינה ל-300 גרם וותרי על החמאה. מה שטוב בבצק הזה, שהוא סובלני לשינויים.

  4. מאת שירקי:

    מוצלח ביותר!
    תודה! :)

  5. מאת ענת:

    היי דנית,
    במה ניתן להחליף את הגבינה כדי שהמתכון יהיה פרווה?

    • מאת דנית:

      הי ענת. לא הגיוני לקחת בצק שמבוסס על גבינה ולהפוך אותו לפרווה, כי זה לא יהיה אותו בצק. את יכולה להשתמש במלית בבצק אחר לפי בחירתך. כמובן, אלה יהיו עוגיות אחרות.

  6. מאת @ ברלה @:

    הכוונה לסוכר חום כהה, נכון ?

    רוצה להכין

  7. מאת שולי:

    האם ניתן להקפיא את העוגיות?

השארת תגובה