לזניה פטריות ואפונה של יערה די סגני

Yaara Di Segni

לזניה פטריות ואפונה

מתכון: לזניה פטריות ואפונה

בקצרה: לזניה על בסיס בשמל, ללא עגבניות

מצרכים

לפסטה:

  • 200 גרם קמח לפסטה
  • 2 ביצים או 5 חלמונים
לבשמל:
  • 70 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • 800 מ\"ל חלב
  • מלח לפי הטעם
לרוטב:
  • 200 גרם פטריות טריות (אפשר שמפיניון, יער או שילוב)
  • 100 גרם אפונה קטנה
  • 2 שיני שום
  • חצי בצל
  • שמן זית
  • יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • פפריקה חריפה
  • עלי ריחן טריים
  • פטרוזיליה
  • שמן זית
  • ציר ירקות
  • מוצרלה צמה
  • פרמזן

הכנה

עלי לזניה:

  1. מערימים את הקמח לצורת הר געש, מכניסים את הביצים ללוע הר הגעש ובעזרת מזלג מערבבים בהדרגה את הקמח בנוזלי הביצה. לשים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מרדדים במכונת פסטה וחותכים למלבנים בגודל המתאים לתבנית האפייה.
בשמל:
  1. ממיסים את החמאה על אש קטנה, יש להיזהר שלא תשחים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נספג. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך ערבוב תמידי למניעת גושים (אם נוצרים גושים, אפשר ורצוי להשתמש במיקסר להחלקת התערובת). מגיעים עד כמעט לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם.
רוטב:
  1. קוצצים את השום דק, מוסיפים למחבת גדולה עם שמן זית, מטגנים קלות ומקפידים שלא ישחים מוסיפים את הפטריות, חתוכות לחתיכות קטנות, את הפטרוזיליה והריחן הקצוצים, היין והתבלינים. מערבבים מעת לעת.
  2. במחבת נפרדת מטגנים קלות את הבצל הקצוץ דק עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האפונה והתבלינים וכמה כפות של ציר ירקות, מספיק שיהיה נוזל לבישול.
  3. כעבור 10-15 דקות, מאחדים את הירקות ומבשלים יחד עד שרוב הנוזלים התאדו.
  4. מבשלים את עלי הלזניה דקה או שתיים במים רותחים עם מעט מלח.
  5. מניחים שכבת עלי לזניה על התבנית, מכסים בשבת בשמל ולאחריה בתערובת הפרטיות והאפונה. חוזרים על הפעולה. אחרי השכבה השנייה מוסיפים גם מוצרלה מגוררת או בפרוסות דקות ופרמזן מגורר. ממשיכים עוד שתי שכבות ומוסיפים שכבה נדיבה של מוצרלה ופרמזן.
  6. אופים בחום 200 מעלות למשך כ-20 דקות ומגישים חם.
  7. אפשר לגוון ולהחליף את האפונה או הפטריות בארטישוקים, להוסיף שרימפס ולהפוך את המתכון ללזניה Mari e Monti (ים והרים).

עזרו ליערה לנצח על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה