עוגת אגסים ופירות אדומים שפותחת את הקיץ

חשבתי איזו עוגה תפתח את הטור שלי בבייגלה. עוגה שלא תהיה מסובכת מדי, אבל גם לא כזו שאפשר לקנות בכל פינת רחוב. עוגה שווה, כזו שזוכרים. קמתי בבוקר ואיתי התעורר גם הקיץ בחוץ והעוגה באה איתו יד ביד. הפירות האדומים בכל מקום וגם האגסים. אפילו בלבוש, השחור והאפור שכל כך מאפיינים את החורף מפנים את מקומם לצבעים השמחים, לורוד, לאדום, לכתום. איזה כייף זה קיץ!

מי שמכיר אותי יודע שאני אדם ססגוני שאוהב לחיות ואוהב גיוון וצבע. אז העוגה הזו מגדירה אותי מצוין. מצד אחד, היא בגובה העיניים, מצד שני, היא יפה, טעימה והיא גם הצצה לספר החדש שאני "אופה" עבורכם בימים אלו ממש. זה אחד המתכונים שיהיו בספר שלי ואתם מקבלים הצצה ראשונה, לאפיה, למטבח שלי ולהתרגשות.

מתחילים לאפות? שימו סינר, מרחו על עצמכם חיוך ובואו איתי צעד אחר צעד למטבח.

מתכון: עוגת אגסים ופירות אדומים

מצרכים

  • (תבנית אינגלישקייק 25X9 ס"מ גובה 6 ס"מ)
  • 100 גר' סוכר (חצי כוס)
  • 20 גר' דבש או סוכר אינורטי (כף אחת)
  • 2 יח' ביצים
  • 125 גר' קמח לבן בהיר (כוס)
  • 125 גר' חמאה
  • 80 גר' אגסים משומרים (בערך 4 יח' אגסים)
  • 50 גר' (חצי כוס) פירות אדומים כגון: פטל, אוכמניות, תותים וכו'
  • 2 כפות ליקר אגסים (וויליאמס)
  • סירופ אגסים להרטבת העוגה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות ליקר אגסים (וויליאמס)
  • להרתיח מים וסוכר להוסיף את ליקר האגסים לאחר שהסירופ מתקרר היטב. אם מוסיפים אלכוהול לסירופ חם הוא יתאדה ולא נחוש את טעמו.

הכנה

  1. להקציף את הסוכר עם הביצים (בטמפרטורת החדר) במהירות גבוהה לקצף יציב.
  2. להמיס את החמאה.
  3. לקפל למסת הביצים המוקצפת את הקמח כשהוא מנופה.
  4. בסוף להוסיף תוך כדי השוואת מרקמים את החמאה המומסת ואת ליקר האגסים ולקפל את המסה למסה אחידה.
  5. את האגסים לחתוך לקוביות ו לערבב יחד עם הפירות האדומים. ניתן להשתמש בפירות אדומים קפואים וטריים תלוי בעונה.
  6. מניחים 1/3 מגובה התבנית מהמסה הבסיסית מעל מפזרים את האגסים והפירות האדומים חוזרים על פעולה זו עוד כפעמיים.
  7. אופים את העוגה כ35 דק' ב160 מעלות. מצננים העוגה כרבע שעה. טובלים העוגה בסירופ אגסים ומסדרים מעל פילחי אגסים משומרים מזגגים עם ג'ל שקוף (נפז' נטרלי) ובין פלחי האגסים מסדרים מעט פירות אדומים.

~~

הטיפים הטעימים שלי:

חשוב מאד להקציף ביצים כשהן בטמפרטורת החדר או אפילו מעט חמימות. כשהביצים לא קרות יכולת הקצפת הביצים טובה בהרבה.

ניתן לחמם את הביצים והסוכר מעל אמבט מים חמים(בן מארי) ברגע שגבישי הסוכר נמסים מייד מעבירים למיקסר ואז ההקצפה היא באיכות הטובה ביותר. כאשר מניחים סוכר עם ביצים מעל אמבט מים חמים חשוב לטרוף את הביצים כל הזמן על מנת שהביצים לא יתקשו ויהפכו לחביתה.

ניתן להשתמש בעוגה באגסים משומרים או לחילופין לבשל אגסים ביין אדום או לבן ותבלינים לקרר ואז להשתמש. אין שום מניעה להשתמש באגסים משומרים, להפך הם טעימים להפליא.

המושג השוואת מירקמים מתייחס לזה שלוקחים שני חומרי גלם שונים או יותר ומשווים בינהם למרקם אחיד. בעוגה זו אנו לוקחים מהמסה המוקצפת ומקפלים עם החמאה המומסת  שהיא שומן ובכך אנו משווים את המירקמים למרקם אחיד ואז קל לקפל את כל המסה למסה אחידה ומוצלחת.

אם יש גם לכם טיפ או גיוון מענין לעוגה הזו, אשמח אם תוסיפו אותו לתגובות. כל יום לומדים משהו חדש. אשמח אם תעשירו אותי בדמיון ובידיעות שלכם.

***

את העוגה הזו אני רוצה להקדיש לחבר יקר ואהוב, שף בץ. איש צבעוני, מוכשר ויצירתי, עם מגוון תחומי ענין. בץ היקר יהיה השף שלנו במתחם שרונה, עוד פרוייקט מקסים "באפיה". בץ, חולם החלומות הקליפורני, השיר הזה בשבילך!


 צילומים: אפיק גבאי סטיילינג: דיאנה לינדר

לאתר של אורן בקר – סדנאות שף, לחצו כאן.

 

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: Featuredאורן בקרמתכוניםעוגה לשבתעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נירה:

    האם אפשר להחליף אגסים בתפוחים?

  2. מאת הילי:

    היי אורן
    האם יש קורס לעוגות שמרים בקרוב?

  3. מאת נירה ג.:

    הכי חתיך מכולם. חולה על התחת שלו (:

  4. מאת נורית פלד:

    קבל לייק. לייק על המתכון לייק על הGRAND OPENNING ובכלל לייק כי אתה מתוק אמיתי.

  5. מאת אורן בקר:

    נירה שלום, ודאי שאפשר להחליף את האגסים בתפוחים, או בכל טעם אחר שמתאים לך, בתיאבון

  6. טור מעולה, תמונות מעולות, מצפה בקוצר רוח לפעם הבאה!

השארת תגובה