לזניית פסטו של סיגי פרגר

Sigi Preger

לזניית פסטו

מתכון: לזניית פסטו

בקצרה: לזניה קלילה, מעניינת ונחטפת

מצרכים

  • דפי לזניה
לממרח פסטו:
  • 3 קופסאות בזיליקום (רק העלים)
  • 3/4 צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קלופות
  • חופן אגוי מלך
  • חצי כף דבש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 180 גרם גבינת פיקורינו
  • 180 גרם גבינה צהובה
  • טימין מיובש
  • שקית צנוברים
רוטב בשאמל:
  • 30 גרם חמאה
  • 40 גרם קמח
  • 500 גרם חלב (חצי ליטר)
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה

  1. יש לבשל מעט את דפי הלזניה עד לריכוך קל (שיהיו גמישים).
  2. שמים במעבד מזון את כל החומרים של רוטב הפסטו. מעבדים עד שהופך למרקם של ממרח.
  3. רוטב בשאמל: ממיסים בסיר את החמאה, ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד שהופך למעין עיסה. מוסיפים את החלב ומערבבים על מנת שלא יהיו גושים. מוסיפים מעט אגוז מוסקט מגורר. מרתיחים תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
  4. מרכיבים את הלזניה: בתבנית פיירקס. משטחים כמה דפי לזניה בתחתית התבנית, עד לכיסוי התחתית (שכבה אחת של דפי לזניה) מורחים מעל 1/3 מממרח הפסטו, מפזרים מעל גבינה צהובה, מעט טימין וחופן צנוברים, ומעל מפזרים מגבינת הפיקורינו. מעל מניחים שכבה של דפי לזניה עד לכיסוי. חוזרים על פעולה זו עוד פעמיים.
  5. מעל שכבת דפי הלזניה האחרונה, מפזרים מעט גבינה צהובה ומעט גבינת פיקורינו.
  6. שופכים בעזרת מצקת, את רוטב הבשאמל עד שמכסה את כל הלזניה, מקפידים שהרוטב "יזל" מצידי הלזניה (כמובן, בתוך התבנית).
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש, לטמפרטורה של 160 מעלות (טורבו) לחצי שעה עד ארבעים דקות.
  8. הלזניה מוכנה כאשר היא משנה את צבעה ומשחימה מעט.

עזרו לסיגי לנצח על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה