פסטה בראגו בשר ופטריות של גיל גוטקין

Gil Gutkin

פסטה בראגו בשר ופטריות

מתכון: פסטה בראגו בשר ופטריות

בקצרה: פסטה ברוטב עשיר ומלא טעמים שכיף להכין ולאכול. את הציר אפשר להחליף במים (זה עדיין יוצא מצוין) ולא חייבים להשתמש בכל 3 סוגי הפטריות, אבל הכי כיף לגוון.

מצרכים

  • 1 חבילת פסטה שאוהבים (כל צורה תתאים, אני אוהב עם ספגטי או פסטות קצרות ומחוספסות)
  • 500 גרם בשר טחון
  • מעט שמן לטיגון
  • חופן פטריות פורצ'יני מיובשות (אפשר גם שיטאקי אם לא מוצאים ואפשר גם לוותר)
  • 1 כוס מים חמים (להשריית הפטריות)
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • סלסלת פטריות פורטבלו טריות.
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף של MUTTI)
  • 2 כוסות ציר ירקות (או מים)
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסאה קטנה)
  • 125 גרם שמנת מתוקה או שמנת לבישול
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לא חובה)
  • פרמז'ן להגשה (לא חובה).

הכנה

  1. מניחים את פטריות הפורצ'יני בקערה קטנה ושופכים מעליהן את כוס המים החמים. משהים לחצי שעה בערך עד שהפטריות רכות.
  2. מסננים את הפטריות, אבל שומרים על מי ההשריה לשימוש מאוחר יותר (הם מלאים בטעם פטריות טוב). קוצצים גס את הפטריות המרוככות.
  3. קוצצים לקוביות את פטריות הפורטבלו וחוצים (או חותכים לרבעים, תלוי בגודל) את פטריות השמפיניון.
  4. קוצצים את הבצל לקוביות.
  5. קוצצים את השום דק.
  6. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה, וכשהוא חם, מוסיפים את הבשר הטחון.
  7. מערבבים בעזרת כף עץ, וכשהבשר מתחיל להאפיר, מפוררים אותו בעזרת הכף, כדי שלא יישארו גושים גדולים מדי.
  8. ממשיכים לטגן את הבשר עד שכולו מקבל צבע חום. מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה בצד.
  9. מוסיפים עוד קצת שמן לאותה מחבת וכשהוא מתחמם, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שמתרכך ומזהיב ממש מעט.
  10. מוסיפים את השום ומטגנים כ-20 שניות עד שריחו עולה.
  11. מוסיפים את שלושת סוגי הפטריות ומטגנים תוך עירבוב עד שהפטריות מזהיבות ומאבדות מנפחן.
  12. מוסיפים למחבת את הבשר המטוגן, העגבניות המרוסקות ואת עשבי התיבול המיובשים ומערבבים היטב.
  13. מוסיפים את הציר (או המים) ואת מי ההשריה של הפטריות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  14. מעבירים לאש נמוכה, ומבשלים (ללא מכסה) כשעה עד שעה וחצי, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מערבבים מדי פעם (כל 20 דקות בערך).
  15. כשהרוטב הסמיך והצטמצם, מוסיפים את רסק העגבניות ואת השמנת המתוקה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
  16. זה הזמן להכין את הפסטה על פי הוראות הבישול שעל האריזה (פחות דקה אחת של בישול, שאותו נשלים בתוך הרוטב).
  17. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה מהמים ומחזירים לסיר בו התבשלה.
  18. מוסיפים מעליה את הרוטב המוכן מהמחבת, ומבשלים כדקה על אש בינונית.
  19. מגישים, ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ופרמז'ן.
  20. בתיאבון!

 

עזרו לגיל לנצח  על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה