פלפלים צהובים קלויים ופטה של כרמית דאלי

כרמית דאלי

פלפלים צהובים קלויים ופטה

מתכון: פלפלים צהובים קלויים ופטה

בקצרה: מתכון של מקרוני פלפלים קלואים עם גבינת פטה שללקק את האצבעות..(-:

מצרכים

  • 8 פלפלים צהובים/כתומים, מנוקים מזרעים וחתוכים לרצועות דקיקות
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • כפית עלעלי טימין טרי – לא הכרחי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 500 גרם פסטה מסוג מקרוני
  • 250 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16% שומן, חתוכה לקוביות
  • מלח דק

הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים רצועות פלפלים, מזלפים 3-4 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס (ואם רוצים גם עלעלי טימין). מערבבים בעזרת הידיים ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-40 דקות או עד להתרככות הפלפלים והופעת סימני צריבה. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
  3. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הפלפלים הקלויים לפסטה ומערבבים על אש נמוכה.
  5. מוסיפים קוביות גבינת פטה ומערבבים.
  6. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם.כמובן..
  7. ובתאבון..(-:

עזרו לכרמית על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

דפני מטבחונט

מקרוני עם כדורי בשר

מתכון: מקרוני עם כדורי בשר

בקצרה: אחד המאכלים האהובים ביותר עלי ועל ילדיי הוא הפסטה. בעיקר אנחנו אוהבים את המנה הזו של פסטה (מקרוני בשם העם) ברוטב עשיר של עגבניות עם כדורי בשר. בגמר ההכנה אנו מקבלים שני סירים. של פסטה לבנה ושל הרוטב האדום אדום והטעים טעים הזה. בהגשה, נניח תלולית נאה של פסטה על הצלחת, נניח מעל שלושה או ארבעה כדורי בשר ונמזוג רוטב מלוא הכף.

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה מבושלת לפי ההוראות ומסוננת.
  • שמן
לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח, פלפל
לרוטב העגבניות:
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
  • 1 בקבוק רסק עגבניות של "מוטי" או 350 גרם רסק עגבניות רגיל
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • חצי כפית פלפל צ'ילי חריף (תבלין)
  • מלח
  • 1 כוס מים

הכנה

  1. את הפסטה המסוננת מעבירים לסיר ומערבבים אותה עם כף שמן. (בעזרת הידיים לספיגה טובה).
  2. מערבבים יחד את כל חמרי הקציצות לעיסה אחידה ונותנים לעיסה לנוח עד להכנת הרוטב.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום הכתוש לחצי דקה יחד.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים כדקה.
  5. מוסיפים את המים לרסק.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומתחילים ליצור קציצות שמניחים בתוך הרוטב המבעבע.
  7. חוק מספר 1 – הרוטב חייב לרתוח לפני הכנסת הקציצות.
  8. חוק מספר 2 – לא נוגעים בקציצות שברוטב, לא מערבבים עם כף. כלום. לפחות עד שהן מתחילות לשנות את צבען ולהיסגר.
  9. הקפדה על שני החוקים הללו תביא לידי כך שתקבלו אכן קציצות ולא רוטב עם פירורי בשר.
  10. מדי פעם ניתן לנער מעט את הסיר בכדי שהקציצות יפנו מקום לחברותיהן…
  11. לאחר שכל הקציצות נחות להן בתוך הרוטב, מעבירים את הלהבה לאש נמוכה, סוגרים את המכסה ומבשלים כחצי שעה.
  12. מתקנים מלח באם צריך וזהו.
  13. במהלך הבישול ניתן לנער מדי פעם את הסיר לצורך ערבוב.

עזרו לדפני על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה