לזניית תרד וגבינות צאן של דפני מטבחונט

דפני מטבחונט

לזניית תרד וגבינות צאן

מתכון: לזניית תרד וגבינות צאן

בקצרה: מאפה נימוח יפיפה ובטעם מדהים.

מצרכים

  • חבילת דפי לזניה
  • שמן זית לטיגון
  • 1 קילו עלי תרד טורקי שטופים
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 500 גרם גבינת טוב טעם או טובורג
  • גליל גבינת פרומעז
  • 2 בצל קצוץ
  • 3 כוסות עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף אבקת שום
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 ליטר חלב
  • מלח, פלפל

הכנה

  1. ראשית נכין את תערובת התרד והגבינות.
  2. מחממים במחבת עמוקה וגדולה מעט שמן זית ומטגנים בצל אחד עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד.
  3. מטגנים מספר דקות עד שהתרד מתרכך ומאבד את נפחו.
  4. מסירים מהאש וקוצצים בסכין.
  5. מקררים מספר דקות ומוסיפים לתרד את כל הגבינות חוץ מגבינת הפרומעז.
  6. חשוב:
  7. בשביל שיהיה לנו יותר קל אחר כך אנו נחלק את התערובת לשלושה חלקים.
  8. עכשיו מכינים את רוטב העגבניות:
  9. מטגנים את הבצל הנוסף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים אורגנו, אבקת שום ומלח פלפל לפי הטעם.
  10. מבשלים יחד 5 דקות בדיוק ומסירים מהאש.
  11. מומלץ לחלק את הרוטב לשלושה חלקים שווים כדי שיהיה לנו יותר קל לאמוד כמה לשפוך על כל שכבה.
  12. בזמן שרוטב העגבניות מתקרר מעט אנו נכין את רוטב הבשמל:
  13. ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד שהקמח נבלע בחמאה ומוסיפים את החלב.
  14. ממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה וחלקה.
  15. מומלץ לחלק את הרוטב לארבעה חלקים שווים בכדי שיספיק לכל השכבות.(החלק הרביעי יעטוף את הלזניה מבחוץ).
  16. עכשיו הגיע שלב ההרכבה:
  17. זה הולך כך:
  18. בתבנית גודל 30 * 30 פחות או יותר, מניחים את עלי הלזניה כשכבה ראשונה. רק שכבה אחת של עלים עד שתמלא את התבנית.
  19. על עלי הלזניה אנחנו נשטח חלק אחד מתערובת התרד והגבינות.
  20. מעל התערובת אנו נשפוך מעט רוטב עגבניות ומעליו נניח בצורה אחידה פרוסות דקיקות של גבינת פרומעז.
  21. מעל גבינת הפרומעז נשפוך מעט מרוטב הבשמל בצורה של איים קטנים שנשטח לאחר מכן בעזרת כף למשטח אחיד.
  22. והנה סיימנו שכבה.
  23. כך נעשה עוד שתי שכבות נוספות: דפים, תרד, רוטב, גבינת פרומעז ורוטב בשמל.
  24. מעל השכבה האחרונה אנו נניח שוב דפי לזניה ונצפה אותם ברוטב הבשמל שנותר.
  25. וזה הכל.
  26. הלזניה הנפלאה שלי הולכת לתנור כשהיא מצופה בנייר כסף לחום של 200 מעלות לשעה.
  27. לאחר כשעה יש להסיר את נייר הכסף ולהשחים מעט.
אז אני יודעת שהעבודה קצת מורכבת ושיש קצת שלבים שצריך לעבור בדרך, אבל הכל כך כך קל ופשוט.

 

עזרו לדפני על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה