שרימפס וניוקי מאמא רוזה של ערן מחלו

Eran Mahalu

שרימפס וניוקי מאמא רוזה


מתכון: שרימפס וניוקי מאמא רוזה

בקצרה: כשים ויבשה נפגשים באמצע הדרך

מצרכים

  • חצי קילו ג'אמבו שרימפס (כ-140 ש"ח לקילו) טריים
  • חצי קילו עגבניות שרי מרוסקות בבלנדר
  • חבילת שמנת מתוקה 32% שומן לפחות
  • חבילת ניוקי של לה מוליזנה
  • 30 גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן חצי יבש
  • שלוש שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח אטלנטי (30 ש"ח לקילו, ישנה את חייכם)
  • פלפל שחור
  • פרמזן רג'יאנו

הכנה

  1. מקלפים את השרימפס בצורה הבאה: מנתקים את הראש בתנועה סיבובית ומקלפים את ה\"שריון\" בצורת סליל.
  2. אחרי שתקלפו חצי קילו כבר תצליחו להוריד את כל השריון בחלק אחד. חורצים את הגב ומסירים את המעי של השרימפ (חוט שחור ארוך, או ירוק במקרה והשרימפס ממש גדול).
  3. שוטפים היטב ומסננים את הנוזלים.
  4. מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים כ-5 דק\', או עד שהם צפים במים. מסננים.
  5. במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את השרימפס. מקפיצים אותם כשתי דקות, עד שהם נעשים כתומים. מוסיפים את היין ומקפיצים עוד כדקה. אם בשלב הזה המחבת עולה באש, אל תדאגו, הכל בסדר. האלכוהול יתנדף תוך שניות, רק תדאגו שהגבות שלכם רחוקות מהלהבות. מכבים את האש ומניחים בצד.
  6. בסיר מתכת מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את שיני השום הקצוצות. מערבבים במהירות על אש גבוהה עד שהשום מזהיב.
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל וטועמים.
  8. אחרי שהעגבניות רתחו מוסיפים חצי ממיכל השמנת ומרתיחים שוב, תוך כדי ערבוב.
  9. מוסיפים את חצי מיכל השמנת הנותר, מרתיחים ומוסיפים לסיר את השרימפס, יחד עם השלולית בה הוא שוחה במחבת.
  10. מוסיפים ומרתיחים פעם אחרונה.
  11. מוסיפים את הניוקי ומערבבים.
  12. מגישים בקערות גדולות עם פרמזן מגורר מעל. בתיאבון!

עזרו לערן על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה