פסטה עם אספרגוס ופטריות של גיל גוטקין

Gil Gutkin

פסטה עם אספרגוס ופטריות

מתכון: פסטה עם אספרגוס ופטריות

בקצרה: מתכון קל מאוד להכנה של פסטה עם אספרגוס ופטריות בשמן זית. קל, מהיר, פשוט וטעים.

מצרכים

  • 1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם)
  • 1/3 כוס שמן זית +2 כפות שמן זית
  • צרור אספרגוס
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלו או חורש (אם אין, אפשר להשתמש בעוד סלסילת שמפיניון)
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • פתיתי צ'ילי יבש (אופציה)
  • גבינת פרמז'ן מגורדת

הכנה

  1. מקלפים את שיני השום (אפשר לתת להם מכה חזקה עם הסכין שקצת תמעך אותם ואז קל לקלף) וקוצצים אותם דק.
  2. פורסים את פטריות השמפיניון לפרוסות ואת פטריות הפורטבלו חותכים לקוביות בגודל שיהיה דומה לגודל של פרוסות השמפיניון בערך, לא חייבים לדייק.
  3. מחממים במחבת 2 כפות של שמן זית וכשהשמן חם, מוסיפים את הפטריות.
  4. מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מתרככות ומזהיבות מעט. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  5. אחרי שסיימנו את כל ההכנות והמים רתחו, מוסיפים את הפסטה למים מבשלים אותה לפי זמן ההכנה שכתוב על האריזה.
  6. 3 דקות לפני סיום זמן ההכנה של הפסטה, מוסיפים את האספרגוס לסיר עם המים והפסטה.
  7. בתום 3 הדקות, מסננים את הפסטה והאספרגוס ומחזירים לסיר.
  8. בזמן שהפסטה מתבשלת, מניחים במחבת את שליש כוס שמן הזית, השום הקצוץ, חצי כפית מלח וקורט פלפל שחור ופתיתי צ'ילי (למי שרוצה).
  9. מחממים את השמן עם התבלינים ונזהרים לא לשרוף את השום. כאשר מחממים את השמן ביחד עם התבלינים ולא מוסיפים אותם לשמן חם יותר קל לשמור שלא יישרפו.
  10. כאשר הפסטה והאספרגוס סיימו להתבשל וסוננו חזרה לסיר, מוסיפים מעליהם את השמן החם והמתובל ואת הפטריות ששמרנו בצד ומערבבים היטב.
  11. זהו, מוכן! מגישים בצלחות ומפזרים פרמז'ן. בתיאבון!

עזרו לגיל לנצח  על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

יש גם לכם מתכון מנצח? העלו אותו לתחרות
אולי תזכו בכרטיס זוגי לאיטליה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה