פסטה מאמא רוזה של ערן מחלו

Eran Mahalu

פסטה מאמא רוזה

מתכון: פסטה מאמא רוזה

בקצרה: פסטה טעימה ופשוטה להכנה, עם שילוב נהדר בין החמיצות של העגבניות, המתיקות של השמנת והעוקץ של חזה האווז והפלפל

מצרכים

לפסטה:

  • 3 ביצים מעורבבות
  • 2 כוסות קמח
  • כפית מלח
לרוטב:
  • חבילת עגבניות שרי תמר
  • גמבה אדומה
  • חזה אווז מעושן
  • שמנת מתוקה 38%
  • שתי שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי

הכנה

  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה.
  2. יוצרים חור במרכז ושופכים לתוכו את הביצים.
  3. מערבבים ליצירת בצק.
  4. לשים את הבצק 10 דקות על משטח מקומח.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
  6. בינתיים מכינים את הרוטב:
  7. חורצים צלב על כל עגבניית שרי,
  8. מבשלים בסיר יחד עם גבעולי הסלרי הקצוצים והשום, על אש גבוהה, תוך ערבוב.
  9. אחרי כחמש דקות העגבניות יפרישו מספיק מיצים כדי לבשל את תוכן הסיר מבלי לשרוף את התחתית.
  10. בשלב זה אפשר להנמיך מעט את האש.
  11. אחרי כחצי שעה מורידים מהאש ומניחים בצד.
  12. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לרבעים, מרדדים (כל רבע בתורו) על משטח מקומח לעלה הדק ביותר שתוכלו, ופורסים לרצועות פטוצ\'יני רחבות (כ-1.5 ס\"מ).
  13. אפשר לשמור בכלי אטום בפריזר כשבועיים, או במקרר שלושה-ארבעה ימים.
  14. מסננים, עד הטיפה האחרונה, את רוטב העגבניות במסננת דקה לקערה. את מה שנשאר במסננת זורקים.
  15. מרתיחים בסיר מים מומלחים לפסטה. משמנים מחבת גדולה בעזרת השומן של חזה האווז. את החזה קוצצים לקוביות קטנות (ללא השומן).
  16. מסירים את השומן מהמחבת ומטגנים את קוביות האווז, יחד עם גמבה קצוצה לקוביות.
  17. כשריחו המשכר של המיקס הזה עולה לאפכם, הוסיפו את רכז העגבניות המסוננות וערבבו היטב.
  18. נותנים לרוטב לבעבע, ורק אז מוסיפים את השמנת המתוקה.
  19. ממליחים ומפלפלים, בודקים תיבול ומנמיכים להבה.
  20. מבשלים את הפסטה הטרייה 3-4 דקות במים, מסננים ומעבירים למחבת הרוטב.
  21. מגבירים שוב את האש, מקפיצים דקה ומגישים עם הר של פרמזן בצד. שריינו איזה בקבוק יין אדום בצד, ואל תעשו שום תוכניות להמשך היום. בונ אפטיטו!

 

~~ 

עזרו לערן על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה