לזיניה אלא גרפילד של סתיו אדם

סתיו אדם

לזיניה אלא גרפילד

מתכון: לזיניה אלא גרפילד

בקצרה: פשוט קל …ומשאיר רושם …של עוד …

מצרכים

  • 1 חציל בינוני פרוס דק ומונח על מסננה עם מלח בכדי להגיר את הנוזלים והמרירות החוצה
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק דק ומוזהבים בשמן זית
  • 3 קופסאות קוטג` 9% אני משתמש של תנובה
  • 2 ביצים
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות
  • קופסא של 200 גרם רכז עגבניות
  • מלח ופילפל לפי הטעם
  • 3 כפיות אורגנו
  • 2 שיני שום כתוש או כפית אחת של מושז`די
  • חבילה של עלי לזניה
  • 2 כפות של קמח תופח

הכנה

  1. את החצילים לאחר שהגירו את כול המרירות אני שוטף במים קרים ומניח על מגבת לייבוש ,
  2. אחר כך אני משחים אותם במחבת עם מעט שמן זית ומניח על נייר בכדי שכול השמן יצומצם וייספג ,
  3. בינתיים בקערה גדולה אני מערבב את הקוטג, את הביצים את הבצל המוזהב,
  4. את 2 מכפיות האורגנו , את 1 משני השום כתוש ,את 2 כפות הקמח וכמובן מלח ופלפל שחור לפי הטעם האישי ….
  5. מערבב היטב היטב עד לקבלת בלילה יחסית אחידה,
  6. עכשיו אני מניח עלים של לזניה בתחתית התבנית שובר כמה בכדי לכסות את כולה ,
  7. ויוצק 3 מצקות מרק גדולות ומפזר היטב ,
  8. ושוב שיכבה של עלי לזניה ומעל הפעם 2 כפות של הבלילה
  9. ומעל אני מסדר את פרוסות החצילים השחומות שלי עוד עלי לזניה עוד שכבה של בלילv עוד עלי לזניה ו….מגיעים לרוטב ,
  10. בקערה נפרדת אני מערבב היטב את רסק העגבניות עם כוס מים רותחים 1 כפית אורגנו ושן שום כתוש ,
  11. מערבב עד קבלת של בלילה אדומה מנוקדת בירוק ומתחיל למזוג ולפזר אותה על כול שכבת עלי הלזניה שסוגרים למעשה את התבנית ….
  12. .עכישו אני מכוון את שעון העצר ל45 דקות ואת החום ל180 מעלות,
  13. מניח נייר אפייה על הרשת ועליו את התבנית והולך לנוח עם איזה כוס יין אדום להכין את הקיבה לתענוג ..

~~ 

עזרו לסתיו על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה