רביולי גבינות ברוטב שמנת של אמנון יפרח

Amnon Yfrah

רביולי גבינות ברוטב שמנת

 

מתכון: רביולי גבינות ברוטב שמנת

בקצרה: פסטה בהכנה ביתית……חומרי גלם טובים וטריים…..גבינות צאן מארצנו הקטנטונת…וניחוחות כמהין מצרפת

מצרכים

מצרכים לפסטה

  • 200 גרם קמח לבן
  • 200 גרם קמח דורום
  • 300-340 גרם חלמונים…..גרם לא יותר
  • 5-8 גרם מלח…תלוי בטעמכם
מצרכים למילוי
  • 6 פטריות שמפניון מגוררות בפומפיה ומוקפצות ללא שום דבר במחבת להוצאת עיקר הנוזלים – לא ליבש ולא לשרוף
  • 1/2 חבילה גבינת טוב טעם
  • 1/4 גליל גבינת פרומעז
  • 40 גרם קשקבל מגורר
  • 40 גרם פרמזן מגורר
  • עלים מ2 ענפים של טימין
  • לערבב את הכל ולבדוק מלח…זהו
מצרכים לרוטב
  • 3 פטריות פורטובלו חתוכות
  • חבילת שמנת 32 אחוז
  • קמצוץ מלח וקמצוץ גרוד מוסקט …..כמובן מהאגוז ולא מהאבקות למינהם….
  • הכנת הרוטב…..במחבת יבשה מקפיצים דקה ולא יותר את הפטריות…….מוסיפים את השמנת והתיבול לעוד 4-5 דקות…..תערבבו מידי פעם שלא ידבק.

הכנה

  1. מערבבים את הבצק היטב….לא לפחד שהוא יהיה קשה מידי….התוצאה מעולה….חותכים חתיכה ומתחילים ברידוד במכונה מעבה לדק….אני הכנתי עם הדק ביותר והרביולי יצא אורירי וקל……בכל מעבר לרידוד מקמחים קלות את דף הפסטה…..מניחים בעזרת כפית את המילוי ומורחים ביצה טרופה סביב המילוי….מניחים את הדף העליון ולוחצים מסביב המילוי בהידוק טוב אבל בעדינות…….קורצים את הרביולי והוא מוכן….ניתן גם לקמח בקמח דורום ולהקפיא…נשמר היטב גם חודש חודשיים בהקפאה…
  2. אז בואו נרכיב את המנה……כמובן שהרוטב מחכה לפסטה תמיד…..אז מכניסים רביולי מוכנים לסיר מים רותחים ומומלחים לכ – 2 דקות…אחרי שצף תמתינו 10 שניות…….כאשר הפסטה מוכנה היא עוברת לדקה למחבת להקפצה עם הרוטב….ולצלחת……. המנה מוכנה….
  3. את שאריות הבצק לא מרדדים שוב….ניתן להכין איתו פיטוצ\'יני מעולה

~~ 

עזרו לאמנון על ידי הקלקה על הכפתור והצבעה

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אורית:

    כרגיל, בכלל לא מפתיע כל מתכון שלך משהו מיוחד וטעים,נראה מעולה
    וטעים… כל הכבוד אמנון המשך כך…..

השארת תגובה