נופלת על אדמת חיינו. פשטידה של בית

השבת המתחממת האחרונה התהלכתי כל היום בנעלי האצבע הקיציות שלי. סידרתי, מיינתי, בישלתי, בהיתי, התחמקתי עוד קצת מהתזה, וגיליתי לרוע מזלי את נפלאות האפליקציה DrawSomething שכִלְתה את כל זמני ללא רחמים (תודה רבה שי!). חמישים דקות חלפו מאז שכפותיי אותתו על הניסיון הכושל שבהסתגלות למחלפים הללו שחוצים בינות לאצבעות וסימנו את נקודות היאוש והלחץ.

אביב. כמה טוב שבאת. כמה יפה. מצד אחד נורא נחמד שהכל מתחמם ונעים. ומצד שני אתה גורם לחתולה והכלבים שלי להיפרד מהסוודר שלהם, ואני, איך לומר, לא משתגעת על זה.

אביב. כמה טוב שבאת. מצד אחד נורא נחמד שהכל מתחמם ונעים (NOT). ומצד שני אתה גורם לחתולה והכלבים שלי להיפרד מהסוודר שלהם, ואני, איך לומר, לא משתגעת על זה.

דימום עונתי קבוע שאנו מסתגלים אליו בכל פעם מחדש. כמו בכל הסתגלות אל החדש והרע, שלא כמו הישן והטוב. אנו מדממים את החדש ושוכחים את הכאב. סולחים, משלמים ושותקים.

עושה סדר בכלים. הישנים תשליכוהו!

תשליכוהו

לאחר שהספקתי לשכוח מכפיתת השתיים, נתתי בהן מבטים של פחד, של ציווי: אנא מכן, תתאפסנה על עצמכן. אך ללא הועיל. הן דמו לשני עכברים שלכדם חתול מצמית וירקרק. חסרות אונים.

מיץ

מיץ

"בפני המציאות אני יכולה רק להניף דגל לבן" אמרה דליה רביקוביץ', ואני, שוכחת מהכאב, מנופפת  ואומרת - בפני הפשטידה האביבית הזו ניתן להניף רק מזלג מתנוצץ ולהתנפל באבחה. להתענג שכבה אחר שכבה על טעמים ייחודיים, עסיסיים, מתוקים, מלוחים, גבינתיים, מרגיעים, ואז – בתחתית ישנו פרס: תפוח אדמה שחום-שרוף שמזכיר את תחתית המקלובה בטעמים של אדמה מתוקה.

מתכון: פשטידה אביבית מתפוחי אדמה והרבה דברים טובים

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 4 פלפלים אדומים/צהובים קלויים ומנוקים מקליפה וגרעינים
  • רבע קילו ברוקולי חתוך לפרחים קטנים (או תרד)
  • 5 ביצים טרופות
  • מיכל שמנת 15% (או יותר)
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כמה ענפי תימין טרי
  • גליל גבינת עזים
  • 3 עגבניות בשלות

הכנה:
חממו תנור למקסימום. שטפו היטב וקצצו/הפרידו בגסות את פרחי הברוקולי. את הגבעולים אין לזרוק אלא לקצוץ מעט קטן יותר, ובמידת הצורך לקלף מעט את החלק החיצוני הסיבי. קלפו את תפוחי האדמה ופרסו לפרוסות דקיקות בעזרת סכין או מנדולינה (שמרו על האצבעות!) אני רכשתי לא מזמן מנדולינה פשוטה בכ-80 שקלים המביאה לי לתועלת רבה. מומלץ.

טרפו יחדיו שמנת, ביצים, מלח, פלפל, ותימין (שימו לב לפריחת התימין כאן למטה).

הטביעו את תפוחי האדמה הפרוסים בתערובת.

רפדו תבנית אפייה (קוטר 21) בנייר אפייה ופזרו באופן שווה מחצית מכמות תפוחי האדמה בתחתית הכלי.

פזרו מעל תפוחי האדמה את הברוקולי בשכבה אחידה, פוררו מעל שכבה של גבינת עיזים, ועוד שכבה של פלפלים קלויים.

הניחו את יתרת תפוחי האדמה מעל הכל ומזגו את יתרת הרוטב הלבן, תוך שאתם דוחסים הכל כלפי מטה ומוודאים שהרוטב מצפה את הכל.

פרסו כמה עגבניות ופזרו מעל הכל. פזרו מעט תימין, מלח ופלפל לסיום ושלחו לתנור לוהט לכשעה שלמה עם כיסוי של נייר כסף, ועוד כ-20 דקות ללא נייר הכסף (רצוי במצב גריל, כדי שתפוחי האדמה ישחימו היטב).

הוציאו מהתנור ואפשרו להכל להרגע מעט ולהתקרר. לפחות 15 דקות. הפכו על צלחת בזהירות ושוב הפכו על צלחת הגשה (היזרו ממיצים רותחים הניגרים מהירקות).

אני מתחננת, אל תאכלו ישר לאחר שכל העסק יוצא מהתנור, בבקשה הניחו להתקרר. הפשטידה/לזניה הזו טעימה הרבה יותר כשהיא בטמפ' החדר ואפילו קרירה. כך גם היא מתיצבת ונפרסת יפה יותר.

קשה להתאפק, וחיכיתם המון, אבל ההמתנה משתלמת.

בקלות ניתן לערוך שינויים וגיוונים במתכון, למשל להוסיף שכבה של טונה (במעורבב עם הברוקולי/תרד), להחליף בפטריות את הפלפלים או להחליף ב-בטטה. למי שאינו משומרי הכשרות גם שכבה עסיסית של בייקון או נקניק טוב באמצע תלך נהדר.

בתאבון!

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניירקותכלליכשרמאפיםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (32)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליטל:

    נראה מעולה, השמנת היא שמנת מתוקה לבישול, או שמנת חמוצה של פעם?

  2. הכתיבה שלך יפייפיה ונוגעת והצילומים שלך לא פחות.

    מגי

  3. מאת משה:

    קשה לדעת את ההבדל בין לזניה לפשטידה, אנשים רבים אומרים שלרוב זה אותו דבר, והפשטידה הזאת נראית פשוט מדהים.

  4. מאת רחלי:

    אני אלרגית לחלב ומוצריוץ מה אפשר במקום-אם אפשר…?

    • מאת Pormeleg:

      מתנצלת, אך אינני מבינה/בעלת מספיק ניסיון בתחליפי חלב ומוצריו.
      אפשר לנסות שמנת צמחית אני מניחה וכדומה (חברה טבעונית אומרת שלא מרגישים בהבדל).

  5. מאת אסתי:

    יש לך רעיון לתחליף לגבינה (משיקולי אלרגיה למוצרי חלב) ?

  6. מאת חובה:

    אני אוהב את האוירה שאת מעבירה והמתכון ממש נראה נהדר!

  7. מאת חיה:

    עוד מתכון מיוחד ונפלא מצטרף לאלה שלך שאני חייבת לנסות…
    תודה
    חיה

  8. מאת איילת:

    וואו אין לי מילים..
    מכינה מחר!

  9. מאת adi:

    Great Post, thank you so much ªªª

  10. מאת ליטל:

    הכנתי בשישי, יצא מדהים, חוסלה תוך 10 דקות!!! ממליצה בחום :)

  11. מאת שרית:

    כמה מ״ל של מיכל שמנת?

  12. מאת ליאור:

    כל המרכיבים טובים וטעימים, מנה יפהיפיה, וההגשה שלך מכל האספקטים מרהיבים.

  13. מאת רונית:

    איזה חגיגה של טעמים וצבעוניות יפה.
    תודה

  14. מאת מור:

    זה כמו גראטן ממולא

  15. מאת שריתה:

    התאהבתי בך! את מעוררת בי השראה. וגם אם אין לי את כל הכלים להכנה, ולא תמיד את המצרכים (שלא נדבר על מצרכים איכותיים או יקרים לבחורה בת 24 כמוני), אני עדיין רואה אותך דרך הכתיבה שלך, מזמינה אותי לבישולים וללב שלך.

    מעלה בי חיוך, מנחם את הלב, וקורץ לי לבטן

  16. במקרה נכנסתי לאתר לחפש פשטידות לשבועות וניתקלתי בפשטידה שלך, שכל המרכיבים שלה אהובים עלי במיוחד, מתכוננת להכין אותה, את הביקורת תקבלי אחרי שנאכל, נראית נפלא, תודה רבה.

  17. מאת יולי:

    הסיפור שלי מאוד דומה… רק שאני ישבתי וניתחתי דוחות פיננסיים של חברה מסוימת לעבודה שאני צריכה להכין… ואז נזכרתי שלפני שבועיים ימים קראתי את המתכון שלך ואת ההקדמה לפני כן… כמו כן, המחשבה על מה להכין לארוחת צהריים, כאשר בעלי היקר שונא פשדיטות אינה נתנה לי מנוחה… אבל לקחתי את הסיכון והכנתי את הפשטידה המדהימה , הטעימה וכה קלה להכנה…
    יצאה מדהים!!! אפילו בעלי היקר ביקש תוספת))))
    תודה רבה לך!!!)))

  18. מאת שני:

    נראה יופי!! מה עושים במקרה שבוחרים בתרד על פני הברוקולי? חולטים? סוחטים? אשמח להסבר ;) תודה!!

  19. מאת לינוי:

    wow.. יפה אתמול שמעתי על האתר פה ניראלי אני הכי צעירה פה- אני בת 13 O__O חח ואו זה נראה ממש טוב! P:

  20. מאת הדס:

    אני לא חובבת פלפלים, ולכן אלה הוחלפו בפטריות מטוגנות עם בצל… הפלא בתנור ונראה מבטיח ביותר :)

    רק חייבת לציין שכף מלח נראה לי המון.. שמתי רבע כף וגם אז התערובת הייתה לי מלוחה מדי…

  21. מאת רונית:

    הי פור !!
    היכן נעלמת? את מאד חסרה…וצילומייך ומתכונייך המשובחים..
    אנא חיזרי אלינו.
    בבקשה מהר.

  22. מאת ליטל:

    שלום,

    אשמח לרעיון למילוי במקום הברוקולי (גם תרד וטונה לא הולך..)

    תודה!

  23. מאת מלכה:

    פשתידה מדהימה מצוינת תודה ;;;;;;

  24. מאת אסף:

    הפוסט והתמונות מטריפות!
    אלו המלצותי לאחר הביצוע-
    1. אפשר בכיף להוסיף עוד מלח- לי יצא מעט תפל
    2. הברוקולי הגיר המון נוזלים במהלך האפייה וקצת ביאס את החיך.
    אולי אפשר לבשל אותו מבעוד מועד ולתת לו להתייבש לפני ההכנה.
    3. לדעתי הפשטידה טעימה פי אלף כשהיא חמה

    חוץ מזה, חגיגה לעיניים כל הכבוד!

  25. מאת חמוטל:

    נראית פשטידה מעולה!
    רציתי לשאול לתחליף לברוקולי… :)
    שבוע נפלא ותודה על המתכון

  26. מאת טלי:

    שלום,
    האם אפשר להכין בלי ברוקולי ?
    במידה ולא..אשמח לקבל תחליף לברוקולי …
    תודה רבה

  27. מאת מיכל:

    האם אפשר להחליף את גבינת הצאן בגבינה מלוחה/פטה?

השארת תגובה