הדרך של נמרוד גנישר מילד שמצלם אוכל להיכל התהילה

אני זוכר שזה היה איל לביא מרוקח 73 שהמליץ עליו לראשונה.

היינו צריכים צלם שיצלם את סבב בייגלה חוגג על הבויאבז, הביסק והפאייה של איל. ואיל סיפר לי על מישהו צנוע וסופר מקצועי שעובד איתו.

הצצתי ונפגעתי. נמרוד גנישר היה למען האמת צלם האוכל הראשון שהכרתי.

מי שמכיר אותי יודע שכשאני אוהב משהו אז אני נדבק. ככה נדבקנו לנמרוד שצילם עבורנו מפגשים ברוקח 73, סושיאל קלאב, כתית, טוטו, הנשיקה בזכרון, את הבראנץ' למען עמותת לשובע שערכנו בשלוותה וגם את ערב תאוות הבשרים שערכנו שם.

אבל יותר מכל אלו זכורה לי הפעם שנסענו יחד במכונית ביום האהבה לערב הקרניבוריות  אצל גיתי זמיר.

"ממתי אתה מצלם אוכל?" שאלתי.

ואז הוא סיפר לי סיפור הזוי על ילד שמבשל רק כדי לצלם את המנות.

ואני חשבתי שאני שרוט.

אני ממש גאה להציג בפניכם צלם אוכל בנשמה שהוא הדייר ה 12 בהיכל התהילה של צלמי האוכל.

הבמה כולה שלך, נמרוד.

פתאום קם אדם בבוקר ומבין שהוא צלם אוכל. מתי צולמה תמונת האוכל הראשונה? 

למען האמת, כשצילמתי את תמונת האוכל הראשונה שלי עדיין לא ידעתי שקיים עיסוק כזה שנקרא "צלם אוכל", ושאפשר להפוך את זה ביום מן הימים למקצוע.

החיבור שלי לצילום התחיל כבר בילדות. אני זוכר את עצמי מחמם בטוסטר-אובן וופל בלגי קפוא, מכין תוך כדי רוטב פירות יער עשיר ואדמדם על מחבת קטנה, מניח את הוופל המוכן על צלחת יפה, מוזג עליו בעדינות ובהקפדה את הרוטב החם, מוסיף כדור גלידת וניל, ולסיום – רץ מהר אל הגינה, קוטף כמה עלי נענע טריים, ומניח אותם כקישוט על פסגת המנה.

רוב האנשים היו 'מתנפלים' מן הסתם מיד על הצלחת ומתחילים לאכול ממנה, אך לא אני…

במקום זאת, הבאתי מהחדר השני את מצלמת הפילם הפשוטה שהיתה לי (אוטומטית לחלוטין) והתחלתי לצלם את הצלחת מזוויות שונות במשך כמה דקות.

לא היה לי אכפת שבסיום הצילום הוופל כבר היה קר והגלידה כבר נמסה. את ההנאה שלי כבר השגתי בצורה אחרת – מעצם הצילום עצמו.

 מתי הבנת שזה מה שאתה רוצה להיות כשתהיה גדול?

מתחביב שהייתי עושה בשעות הפנאי, הצילום הפך עבורי למשהו שהרגשתי "מהבטן" שאני רוצה לעשות אותו. עד היום אני מרגיש מחובר יותר לצילום מזון, אם כי מצלם גם תחומים נוספים.

 צלם אוהב לאכול?

למרות שלא רואים עלי (גבוה ורזה..) אני בהחלט אוהב לאכול, והמטבח האהוב עלי הוא ללא כל ספק המטבח האיטלקי – עם השימוש הנרחב בחומרי גלם טריים וזמינים, והידוע בשתיים מהמנות העממיות והפופולריות ביותר בעולם – פסטה ופיצה.

האם אתה מבשל או רק "משחק" באוכל?

אני תמיד נהנה להכין לעצמי איזו מנת פסטה טובה ומעניינת, ולהשתמש בכל פעם באופן יצירתי במרכיבים שונים.

איזה סוג של אוכל מצטלם הכי טוב?

ככלל, מנות עשירות בטקסטורות ובמרקמים, בצבעים עזים, עם חומרי גלם טריים, רעננים ואיכותיים בהחלט מקלים ועוזרים להגיע לתוצאה שכולם שמחים בה. כמובן שבאופן הזה הנוכחים גם יכולים להנות ולטעום מהמנה אחרי הצילומים :)

~~ 

לובסטר שלוק בחמאת מרווה, נח על אטריות ביצים דקיקות בקרם אויסטרים ואצות ים – מסעדת כתית

 

איזה סוג של אוכל סובל מחוסר פוטוגניות? מה הכי קשה לצלם ואיך מתגברים על זה?

מאכלים שמשרים אווירה "עייפה", חסרי צורה וצבע, לרוב מקשים לצלמם בצורה מגרה ומעוררת תיאבון. בעזרת זוויות צילום ותאורה יצירתית ניתן להצליח להוציא את המרקמים, הטקסטורות והתלת ממדיות בצורה שתחמיא להם, "תקפיץ ותעורר" אותם.

מסעדה חביבה עליך בארץ:

קשה לי לנקוב בשמה של מסעדה אחת. ישנם מספר מקומות אהובים שאני חוזר אליהם שוב ושוב, כל אחד והייחודיות שלו. אך המשותף לכולם הם השירות, האווירה והמוזיקה המוקפדים, שתומכים באוכל יצירתי ועשיר שמצליח להפתיע ולגוון בכל פעם מחדש.

מסעדה חביבה עליך בעולם:

כשטיילתי באיטליה לפני כמה שנים, תמיד נהניתי להכנס למסעדות הכפריות הקטנות והפשוטות, שלא מופיעות במדריכי הטיולים הגדולים. זאת דרך מצוינת לאכול את האוכל המקומי האותנטי, שמשתנה על פי חומרי הגלם המקומיים העונתיים הזמינים ודרכי הבישול המסורתיות האופייניות לאותו אזור.

עם איזה שף היית ממש רוצה לעבוד? 

אשמח לעבוד עם כל שף יצירתי ובעל ראש פתוח, שיאתגר אותי ויגרום לי להפעיל את התאים האפורים שלי, שנלך ביחד למקומות חדשים ונועזים וניצור במשותף מנות מרהיבות לעין וטעימות לחיך.

מי הצלם הנערץ עליך (אוכל ובכלל) ולמה?

לפני ארבע שנים נתקלתי בעבודותיו של צלם בשם פרנצ'סקו טונלי [www.francescotonelli.com], צלם אוכל המתגורר בניו יורק. כבר אז חשבתי שהוא גאוני, יצירתי ומבריק, וגם היום, לאחר שהתפתחתי ולמדתי דבר אחד או שניים בעצמי, אני עדיין חושב שעבודותיו הן בגדר "masterpiece".

טיפ לצלם האוכל החובב:

קודם כל ליהנות מהתהליך ומהעשייה, לראות עבודות של צלמים אחרים מהארץ ומהעולם, לשמור על פשטות ואותנטיות, לזכור שפעמים רבות less is more, ולהיות קשוב ונאמן לסגנון האישי ולאמת הפנימית שלך לכל אורך הדרך.

~~

צרור אספרגוס רענן בשוק האיכרים 

הרהורים כלליים על צילום בכלל וצילום אוכל בפרט

אני צלם. הצילום מהווה חלק בלתי נפרד מחיי. אני מצלם מגוון רחב של נושאים, ומתבונן בדברים מבעד לעדשת המצלמה.

אני יכול להעיד על עצמי שאני אוטודידקט, יצירתי, סקרן מטבעי, חוקר את העולם שמסביבי (גם ללא עדשת המצלמה) ובעל עין חדה וזווית ראייה ייחודית, ולעיתים קרובות נמשך לצלם דברים מלמעלה (אולי זה קשור לזה שאני גבוה.. :)

עם השנים, התוודעתי יותר ויותר אל עולם הצילום ולמדתי להשתמש בטכניקות שונות ובאמצעים שונים, שעוזרים לי לקבל בסופו של דבר תמונה שמבטאת ומעבירה את נקודת המבט האישית שלי בצורה הטובה ביותר, לכל מי שמתבונן בה.

בחרתי לעסוק בצילום, כמקצוע, וזו הסיבה שלמענה אני מתעורר כל בוקר: אני אוהב את מה שאני עושה ועושה את מה שאני אוהב.

כיום אני מצלם נושאים רבים ומגוונים, אך יחד עם זאת אני יכול להעיד על עצמי כי צילום מזון היה ונשאר האהבה הגדולה ביותר שלי, וזה דבר שאני מסוגל לעשותו 25 שעות ביממה.

אני מחובר אליו מהבטן (תרתי משמע…), והעיסוק בו גורם לי לברק וניצוץ בעיניים בכל פעם מחדש!

אני במיוחד אוהב לצלם את תהליך ההכנה של האוכל, ולא פעם מוצא את עצמי מלווה את המרכיבים השונים תוך כדי שהם מתחברים ומתהווים לכדי מנה אחת שלמה.

יש משהו בהתמקדות באוכל, בריחות, בטקסטורות, בצורות ובצבעים, שמהפנט אותי וגורם לי לחזור אליו שוב ושוב…

צילומים נבחרים

~~

שרימפס קריסטל וקלאמרי סגול רוחשים להם במחבת ווק לוהטת, בדרך להפוך לעוד מנה מוצלחת במטבח של רוקח 73

~~

אשכול ענבי שיראז, כמה רגעים לפני הבציר

~~

עגבניות איטלקיות שנקטפו זה עתה – קמפו דה פיורי, איטליה

~~

פרעצל קריספי עם סלמון טרי כבוש, קרם פרש ביתי וצלפים – הבסטה, שוק הכרמל

~~

תמצית יום סדנה חוויתית אצל ארז קומרובסקי במתת

~~

ערימת קלאמרי ותמנונים שוכבים בצורה אמנותית גרפית זה לצד זה, לאחר לילה מוצלח של דיג

~~

לעתים מבט שונה על הדברים היומיומיים מגלה עולמות נסתרים מן העין בעלי הכרוב

~~

קרמה קטלנה עם פילו שקדים ואגס מקורמל – וריאציה של השף איל לביא על הקינוח הספרדי המסורתי

כך יוצרים איתי קשר:

054-6277017

nimrod@nimrodgenisher.com

www.NimrodGenisher.com

לאלבום של נמרוד בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: Featuredכלליעושים כבוד לצלמי האוכלצילום אוכל

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת משה:

    אוי נמרוד נמרוד, ב2 בלילה כאשר כל החנויות סגורות אתה מביא לי תמונות של נתחי בשר צלויים על האש, לא חבל שאחפש אותך ואכריח אותך להכין לי את זה.
    ועכשיו ברצינות, תמונות פוטוגניות ברמה מצוינת, גרם לי לנסות להיכנס למסך.

השארת תגובה