אחרי כל המדבר הזה – ניוקי תרד פריך בשלולית פסטו וריקוטה

לאחר שניגשה ווידאה כי יכולה היא עתה להיעלב, כפי שבדרכן המסורה דואגות הן לעשות, התמדנו בשלנו, והיא בשלה. לי, אין באמת מענה לצורך הזה להכיל או לספוג עלבונות, כמעט להתענג עליהן. אך לעיתים היוצרות מתהפכות ואז ההכלה הינה כבירה. בלתי נגמרת.

התנשקנו במליחות של פרידה בת אלפי קילומטרים.

המולה שלווה, כמעט שקטה, תכף פורצת. המולה אילמת של לפני היציאה אל הדרך.

כאן, כבשאר המקומות הזרים לי, חלוקת הצל והאור שונה מכל וכל. נדמה שחצר הבית ממועטת באותם הצללים הידועים לנו - עצים נוטפי עופרת של עיר, ושבילי הטוף מבהיקים בלובן של ירח.

השמש משפילה קומתה ונותנת את אותותיה בכל. העורבים והציפורים הזעירות הולמים ונוקבים באוזניי על שעות אחרונות של אור, וברחובות שסביב מיטרטרים להם אחרוני הבאים וההולכים. כל אלו אמרו שהגיע פרקו, לאחר ימים מפרכים של יגע.

גם לאחר ליל העוועים, בשעות המוקדמות של הבוקר והעייפות הצורבת כסרפד, תובעים הם את תביעתם מהזולת כפי שהיו תובעים בעיקר מעצמם. המכונה הותנעה ובמהרה סיפספו להם הגלגלים על הטוף קדימה אל האספלט השחור, בכיוון ההפוך. וכולנו נצלול פרקדן, כל אחד על יצועו, ולבד.

למחרת התעוררנו לרעב של צהריים, ובקשנו משהו קליל לאחר לילה של שפע. ניוקי רכים ואווריריים, מחוזקים בתרד אביבי, שוחים בשלולית ירוקה עזת טעם של בזיליקום, שום ושמן זית טוב. מעל הכל נחים להם עננים קטנים ורכים של ריקוטה פרסקה שהביאה לעדינות והשלימה בין עוקצנותה של השלולית הירוקה ופריכות הניוקי שכמעט הזכירו קנידלעך קטנים ופריכים. שרידים של אמש.

 

מתכון: ניוקי תרד פריך בשלולית פסטו עז וריקוטה פרסקה (כשר לפסח)

מצרכים

  • לניוקי:
  • קילו תפוחי אדמה (כ- 5 תפוחי אדמה בינוניים)
  • כוס ורבע קמח מצה+עוד מעט לרידוד
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • כ-200 גרם תרד טרי, קצוץ
  • כ-200 גרם ריקוטה
  • לפסטו:
  • צרור שמנמן בזיליקום טרי
  • 4 עלי מרווה (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • 50 גרם פרמזן (חתוכה לקוביות)
  • כחצי כוס שמן זית
  • 3-4 כפות מים

מנות: 4, תלוי ברעב.

הכנה

בתנור בחום מקסימלי, אפו את תפוחי האדמה על קליפתם עד לריכוך, או במיקרוגל לכ-10 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם). קלפו ומעכו במזגל או עם ממעך תפוחי אדמה (לא במעבד מזון).

הוסיפו תרד קצוץ, קמח מצה, מלח ופלפל בנדיבות, כף שמן זית וביצה אחת.

לושו לבצק נעים ומעט דביק. במידה ודביק מידי הוסיפו מעט קמח מצה. הבצק אמור "להחזיק" ולא להתפורר כשתופסים גוש ומהדקים.

על משטח מקומח קלות בקמח מצה – קחו אגרוף של בצק ורדדו לנקניק. פרסו בעזרת סכין לגודל הרצוי (עובי אצבע שמנה). חממו מחבת עם מעט שמן זית טוב.


הניחו הניוקי במחבת החמה והמשומנת בכמה כפיות של שמן זית טוב והשחימו מכל צד לכמה דקות.

לפסטו – טחנו היטב בבלנדר את כל המרכיבים.

בדלילות הרוטב ניתן לשלוט בעזרת כמות השמן/מים שתוסיפו. מטעמי קלוריות אני מוסיפה מעט יותר מים מאשר שמן זית ועדין מאד נהנת מטעמו (לשיקולכם), אך לא ניתן לוותר על שמן הזית לגמרי. בפסטו הזה (שאינו מסורתי בשום צורה) אין צנוברים מטעם אישי, אך אתם מוזמנים להוסיף איזה חופן.

הניחו בקערת ההגשה שלולית נדיבה מהפסטו ומעל הניחו מהניוקי בכמות שתשביע אתכם. אל דאגה, זה אמנם נראה מעט, אך מדובר במנה מאד עשירה ומשביעה. הניחו מעל הכל כמה קרעי בזיליקום טרי, פזרו מעט מהריקוטה בינות לניוקי ובנדיבות, מעט מלח ופלפל שנטחן עתה, וזילוף קטנטן של שמן זית.

פריכים וזהובים מבחוץ ונימוחים, אווריריים ורכים מבפנים, עם טעמים מטמטמים של בזיליקום בועט וריקוטה עדינה-עדינה שמחברת הכל בפה.

פשוט להתמוגג.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניירקותכלליכשרמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (20)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דנית:

    אהבתי מאוד.

  2. מאת מירי אלול:

    איזה מנה אביבית מעניינת

  3. מאת תמארי:

    אני הולכת להכין את זה היום כי נדלקתי מאוד מאוד.
    אני הולכת להשתמש בערבוב של קמח אורז מלא קמח כוסמין וקצת קמח שקדים……אדווח
    לא יכולה לחכות לערב…..כי יוצאת עכשיו לעבודה הנפלאה שלי….

  4. מאת תמארי:

    בעצם גם צריכה המלצה לגבינות שהם לא מחלב בקר…..מה לעשות מקפידים פה…..

  5. את כותבת כמו מלאך או בעצם כמו שדה. נשביתי במילותייך שנטוו בשורות הראשונות וכמעט התאכזבתי כאשר הגיע המתכון…
    כל כך רציתי להמשיך ולקרוא את הסיפור הנפלא!

    ובלי קשר – המתכון מעלף בגלל התפ"א (יקירי), קמח המצה (הקמח האהוב עלי), התרד, שיש לי אליו דודא מטורפת, לאחרונה וציפורנייך המכחילות בקסם רב!

    מיליון נישוקים!

  6. מאת חיה:

    כתיבתך מרהיבה ומופלאה .. והמתכונים שלך , אין שני להם.
    צריכה לכתוב ספר ..
    תודה וחגשמח
    חיה

  7. מאת ADRIANA LEVIN:

    ME ENCANTA !!!
    LAS FOTOS TAMBIAN, QUE IDEA.
    GRACIAS POR TODOS
    UN BESO PARA VOS Y ROTEM
    MAMA Y ARI .

  8. וואו, איזה מהמם!
    התמונות מצויינות ועושות פלאים למנה היפה.
    כל הכבוד גם על ההגשה, עם אוכל כזה הייתי אוכל עוד לפני שהייתי מספיק לצלם.

  9. מאת maya100:

    מעניין… בלי לבשל?

  10. מאת nurit:

    מתכון נהדר לשבועות, תודה.

  11. מאת ליאור:

    נפלא, ומצמרר כמה יצירתי.

  12. מאת רונית:

    יאמי.
    יצירתית שכמוך :)

  13. מאת הילה:

    אחד הדברים הנפלאים ביותר שראיתי לאחרונה :)

  14. מאת יוהאכים אלנבוגן:

    אפשר המלצה במה אפשר להחליף את קמח המצה?

  15. מאת שרונה:

    במה להחליף את קמח המצה
    ובאיזה כמות?? תודה!

השארת תגובה