אמא של שבת: רחלי מבשלת לכם את החג

אני רחלי ולמדתי לבשל כי לא היתה לי ברירה. אימא (פולניה) הכינה רק עוף מכובס ואבא (פרסי) הכין רק אורז צהוב.

כשעברתי לגור לבד, התחלתי לחטט בספרים ולנסות מתכונים. הספר הראשון שלמדתי ממנו היה כמובן "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. בחצי שנה הראשונה היו לי כשלונות איומים! כמו בפעם שלא היתה לי תבנית עגולה לעוגת גבינה והחלטתי משום מה שאם אני אסדר את הבלילה בפינה אחת של תבנית התנור היא גם תישאר שם ממושמעת ולא תגלוש לשאר התבנית.

עם השנים חרשתי את כל ספרי הבישול שמצאתי בעברית (יש לי 300) וגיליונות "על השולחן". לאט לאט התמקצעתי, והתחלתי למכור אוכל בסביבת המגורים. לפני 5 שנים החלטתי להפסיק להיות מאמנת כושר פרטית ועברתי לקייטרינג במשרה מלאה. אני נהנית מכל שניה.

מנת הדגל שלי היא: צלי בקר נמס בפה ברוטב בירה וירקות שורש.

אני הכי אוהבת לאכול טוסט גבינה עם זעתר, עגבניה בולגרית צהובה וזיתים.

במשפחה שלי אוהבים לאכול עוף בתנור.

ההשפעות הקולינריות שלי:

על השולחן – מתה על הראש שלהם בבישול, השכנה הדרוזית שהיתה לי ולימדה אותי מאכלים משגעים.

מה תמיד ניתן למצוא אצלי במקרר ובארונות? גבינות עיזים מכל הסוגים (משוגעת על זה), ערימות של תבלינים שאני מזמינה במיוחד מחנות בנתניה ומגיעות בשקיות של קילו (שבבי בצל, שבבי שום מיובש, פפריקה מעושנת, תבלין פסטו בזיליקום ועוד).

מנה בלתי נשכחת במסעדה:

פילה לוקוס בחמאה ושקדים – "דקה". למות מזה!

לא הייתי אוכלת בחיים: פירות ים (הגעילו אותי גם לפני שהתחלתי לאכול כשר), גפילטע פיש (ברוח החג).

ספר בישול ובלוג בישול שאני ממש ממש אוהבת ולמה: קציצות של דנית סלומון – ספר נפלא בעיני, מתכונים לא שגרתיים מחד, קלי הכנה מאידך. בלוג בישול: של מוטי בראון – אוכל עממי, כיפי, מגרה, שווה לכל כיס ומצטלם נפלא.

הייתי שמחה לאכול עם מרלין מונרו. מתה לדעת מה היא אהבה לאכול.

מסעדה מומלצת בארץ: בעיני ה-מסעדה בארץ ב"הא" הידיעה היא דקה  - DECCA – דגים כשרה. כל מנה שלהם מנצחת, והם עוקפים את מגבלות הכשרות בקלילות רבה. ההוכחה הניצחת שלא חייבים פירות ים כדי להנות מאוכל גורמה מוקפד. "אקליפטוס" בירושליים – מדהימה מאותה סיבה – כשרה לחלוטין, ולוקחת בהליכה הרבה לא-כשרות מפונפנות אחרות.

הייתי מתה ללמוד לבשל: סושי. רבאק, לא מצליח לי הדבר הזה.

לרגל חג הפסח, בחרתי שני מתכונים לחול המועד:

עוגת תפוז ושקדים לחה ועסיסית בלי שמן

טעימה מאוד ומיוחדת במינה, עסיסית גם בלי תוספת שומן, חוץ ממה שיש בשקדים ובביצים.

2 תפוזים שטופים היטב חתוכים לרבעים (לא קלופים)

6  ביצים טרופות

100  גר שקדים טחונים

150  גר קמח תירס

כפית אבקת אפייה

250  גר סוכר חום בהיר

קליפה מגוררת מלימון

4  כפות מי. לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

להניח את רבעי התפוזי בסיר קטן, לכסות במים ולבשל חצי שעה מהרתיחה על אש קטנה. לסנן, לקרר, ולנקות מגרעינים.

לחמם תנור ל 175.

לטחון את התפוז למחית חלקה במעבד, להוסיף את שאר החומרים חוץ ממיץ הלימון ולעבד לעיסה אחידה.

לשפוך לתבנית משומנת.

לאפות כחצי שעה למירקם יציב.

לזלף על העוגה מיצלימון בעודה חמה ולתת לה לשתות אותו.

אפשר לפזר למעלה אבקת זהב – סוכר דמררה טחון לאבקה.

פשטידת בטטה וגבינות עיזים כשרה לפסח

 1 בטטה בינונית (כ-600 גר) מבושלת בקליפתה, קלופה ומעוכה

6 ביצים טרופות

1/2 כוס קמח תירס (לא אינסטנט)

צרור שמיר קצוץ

150 גר גבינה מלוחה עיזים (בולגרית, פטה)

200 גר גבינת עיזים מגוררת (קשקבל, תום, גרוייאר) – אפשר גם להחליף סתם בעמק

1 קוטג'

חצי כפית מלח

פלפל שחור בנדיבות

קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

אופן ההכנה:

לערבב הכל היטב לעיסה אחידה. אפשר לפזר קצת שומשום למעלה. לאפות ב-180 מעלות כ 40 דקות עד מבחן והקיסם והפשטידה מזהיבה יפה.

כשיר השבת והחג שלי בחרתי את "אנא בכח" בביצוע עובדיה חממה – שיר שאומר הכל וממנו מתחיל הכל. מוקדש לרמי פרידמן, חבר יקר.


 חג שמח, טעים ונעים ושבת שלום!

רחלי

קטגוריות:: אמא ואבא של שבתכשרמאפיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שי:

    נראה טעיייים.
    קמח התירס בעוגת התפוזים – קורנפלור, או קמח "פולנטה"?

  2. מאת דורון:

    כל מילה מיותר
    אשת חייל מי ימצא… וכל כך טעים ומדהים
    פשוט לקחת תמונה ולטרוף אותה
    בטוח שבמציאות הרבה יותר………
    חג שמח

  3. מאת מירי אלול:

    עזרת לי עם ביתי הצמחונית. החג הזה סיוט עבורה… ועבורי.

  4. מאת אורנית:

    נראה נפלא. מתאים מאוד גם לצליאקים. שילוב בטטה וגבינות עיזים אהוב עלינו ביותר. תודה על המתכון.

השארת תגובה