הלחמניות הכשרות לפסח של דנית סלומון

בימים האחרונים הופיעו על קירות הפייסבוק לא מעט סטטוסים, שעיקרם הוא "הבו לנו לחמניות כשרות לפסח שאינן עשויות מבצק רבוך!" האמת? לא התרגשתי. גם בימים רגילים הלחם לא כוכב גדול אצלנו, אז מה הבעיה להעביר שבוע בלעדיו?

ביום שישי, הראשון לשעון הקיץ החדש, בעודי מתחבטת אם אפשר שאקדים במשהו את מנוחת הצהריים בטענה שעשקו אותי בשעה, התגנב אל מוחי רעיון בלתי קרוא – אולי אפשר להכין לחמניות כשל"פ בשיטת הסקונס?

בפרץ חריצות בלתי אופייני הסתערתי על שקית צהובה של קמח תופח כשר לפסח לעוגות ולאפייה (של "אסם",200 גרם), ניפיתי את תכולתה אל המכל של מעבד המזון, הוספתי קוביות של חמאה ומכאן המשכתי בשיטת האלתור החופשי.

מקץ עשר דקות עבודה, 17 דקות אפייה ושעה צינון התקבלו 12 לחמניות לא גדולות – מחציתן עם גבינה ומחציתן בלי (אם כבר ניסוי, צריך לבדוק גם את אופציית הפרווה). שתיים הוקרבו על מזבח הבדיקה ושתיים נוספות נעלמו באורח מסתורי עוד לפני הצילום.

מסקנות: הלחמניות מזכירות סקונס במרקמן, רק קצת יותר מתפוררות. לחמניות הגבינה (מתכון בסוף) טובות מאוד כפי שהן. הלחמניות נטולות הגבינה הן בסיס מוצלח לממרחים לא־מתוקים למיניהם, ובכלל זה חומוס (בדקנו). חייבים להניח ללחמניות להצטנן לגמרי (לפחות שעה) לפני האכילה.

 

 

מתכון: לחמניות כשרות לפסח בשיטת הסקונס

מצרכים

  • 12 לחמניות:
  • 1 שקית קמח תופח כשל"פ לעוגות ולאפייה (שקית צהובה במשקל200 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 50 גרםחמאה / מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • ½ כוס + 1 כף מים (135 מ"ל סה"כ)
  • 2 כפות מיונז
  • לעיטור: טימין מיובש / פתיתי פפריקה מתוקה / גבינה מגוררת

הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה.
  2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה / מרגרינה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה.
  3. טורפים את הביצה עם 2 כפות מהמים בקערית ומוסיפים כמעט את כל הכמות למכל של מעבד המזון – משאירים בקערית בערך כף מהתערובת, שתשמש אחר כך לזיגוג הלחמניות.
  4. מוסיפים למעבד המזון מיונז ומים ומעבדים בפולסים רק עד שנוצר בצק חלק.
  5. מחלקים את הבצק ל־12 חלקים שווים וצרים מכל חלק כדור. מסדרים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם מעט בלחיצה.
  6. מברישים את הכדורים בשאריות הביצה הטרופה, זורים עיטורים ואופים במרכז התנור במשך 17-15 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב בהיר.
  7. מצננים לגמרי (כשעה) לפני האכילה.

~~

לחמניות גבינה:

מכינים באותה דרך, אבל מקטינים את כמות המלח ל־¼ כפית. מערבבים ½ כוס (50 גרם) גבינה מגוררת (פרמז'ן, קשקבל, פקורינו) לתוך הקמח לפני שמוסיפים את החמאה. מעטרים בתבלינים או בגבינה מגוררת.

דנית סלומון

צילומים: יהודה סלומון  

דנית סלומון בפייסבוק

 

.



.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

צילום: יהודה סלומון

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת לילי:

    קניתי את הספר שלך על הקציצות. ניראה לי ממש מצויין….
    חג שמח!!

  2. מאת בלה:

    בכלל לא טעימות

  3. מאת שירי:

    הבצק אמור לצאת כל כך רך?כמו חמאה? עשיתי לפי מה שכתוב, עם משקל ומד ליטר, חמאה קרה והכל וזה לא יצא בצקי. עשיתי מהם עיגולים משתי כפות ולא בידיים כי אי אפשר לעבןד עם הבצק. מקווה שככה הוא אמור להיות.

  4. מאת shiri:

    אפיתי אותן בכל מקרה והן נראות מצויין. תודה על המתכון!

  5. מאת שולה:

    הכנתי לא יצא טוב בכלל לא התנפח לא נאפה בפנים

  6. מאת אלי סאסי:

    יצא מעולה!
    מתכון מצויין :)

  7. מאת דפנה:

    לא הצלחתי להכין…

  8. מאת מיטל:

    אחלה מתכון תודה (:

  9. מאת מור:

    מתכון מעולה!
    תודה (:

השארת תגובה לבלה