הלחמניות הכשרות לפסח של דנית סלומון
דנית סלומון | 03 אפריל, 2012 | תגובות 10
בימים האחרונים הופיעו על קירות הפייסבוק לא מעט סטטוסים, שעיקרם הוא "הבו לנו לחמניות כשרות לפסח שאינן עשויות מבצק רבוך!" האמת? לא התרגשתי. גם בימים רגילים הלחם לא כוכב גדול אצלנו, אז מה הבעיה להעביר שבוע בלעדיו?
ביום שישי, הראשון לשעון הקיץ החדש, בעודי מתחבטת אם אפשר שאקדים במשהו את מנוחת הצהריים בטענה שעשקו אותי בשעה, התגנב אל מוחי רעיון בלתי קרוא – אולי אפשר להכין לחמניות כשל"פ בשיטת הסקונס?
בפרץ חריצות בלתי אופייני הסתערתי על שקית צהובה של קמח תופח כשר לפסח לעוגות ולאפייה (של "אסם",200 גרם), ניפיתי את תכולתה אל המכל של מעבד המזון, הוספתי קוביות של חמאה ומכאן המשכתי בשיטת האלתור החופשי.
מקץ עשר דקות עבודה, 17 דקות אפייה ושעה צינון התקבלו 12 לחמניות לא גדולות – מחציתן עם גבינה ומחציתן בלי (אם כבר ניסוי, צריך לבדוק גם את אופציית הפרווה). שתיים הוקרבו על מזבח הבדיקה ושתיים נוספות נעלמו באורח מסתורי עוד לפני הצילום.
מסקנות: הלחמניות מזכירות סקונס במרקמן, רק קצת יותר מתפוררות. לחמניות הגבינה (מתכון בסוף) טובות מאוד כפי שהן. הלחמניות נטולות הגבינה הן בסיס מוצלח לממרחים לא־מתוקים למיניהם, ובכלל זה חומוס (בדקנו). חייבים להניח ללחמניות להצטנן לגמרי (לפחות שעה) לפני האכילה.
~~
לחמניות גבינה:
מכינים באותה דרך, אבל מקטינים את כמות המלח ל־¼ כפית. מערבבים ½ כוס (50 גרם) גבינה מגוררת (פרמז'ן, קשקבל, פקורינו) לתוך הקמח לפני שמוסיפים את החמאה. מעטרים בתבלינים או בגבינה מגוררת.
דנית סלומון
צילומים: יהודה סלומון
.
.
.
עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.
.
צילום: יהודה סלומון
קטגוריות:: Featured • דנית סלומון • מאפים • מתכונים
אודות הכותב:
קניתי את הספר שלך על הקציצות. ניראה לי ממש מצויין….
חג שמח!!
תודה לילי.פסח שמח ואביב נעים.
בכלל לא טעימות
הבצק אמור לצאת כל כך רך?כמו חמאה? עשיתי לפי מה שכתוב, עם משקל ומד ליטר, חמאה קרה והכל וזה לא יצא בצקי. עשיתי מהם עיגולים משתי כפות ולא בידיים כי אי אפשר לעבןד עם הבצק. מקווה שככה הוא אמור להיות.
אפיתי אותן בכל מקרה והן נראות מצויין. תודה על המתכון!
הכנתי לא יצא טוב בכלל לא התנפח לא נאפה בפנים
יצא מעולה!
מתכון מצויין
לא הצלחתי להכין…
אחלה מתכון תודה (:
מתכון מעולה!
תודה (: