פאי גבינה, אגוזים ושוקולד־לבן לפסח

פאי גבינה ודברים טובים – שמנת חמוצה, מייפל, פקנים קלויים ושוקולד לבן – על בסיס פירורי ביסקוויט. בסולם שלי (סולם של עצלנים) הוא נחשב קל־הכנה. זה חשוב, כי הוא כל־כך טעים, שבוודאי תִּדָּרְשׁוּ להכין אותו פעמיים לפחות. אני, למשל, אצטרך להכין אותו פעם נוספת לליל הסדר, והכול בגלל טעות קטנה בשיקול הדעת – הגשתי לאחותי פרוסה לצד הקפה. תקרית שחיזקה את דעתי: הפאי הזה נמנה עם העוגות שצריך להחיל עליהן את הכלל "בלי כיבודים".

ובחזרה לעניינים מעשיים. כבר מזמן גיליתי, שהביסקוויטים הפּוּשטים של פסח, אלה שנקראים "עוגיות מצה עשירה", הם הטובים ביותר להכנת קלתיות פירורים לעוגות. התוצאה המתקבלת פריכה וטעימה הרבה יותר מזו שעשויה מפתי־בר. אנשים שרואים את הנולד קונים בפסח כמה וכמה אריזות של עוגיות כאלה, שישמשו אותם להכנת בסיסים לעוגות גבינה (שבועות עומד בפתח) ולעוגות קרות אחרות במהלך הקיץ. אני משתמשת בעוגיות של פפושדו בצורת לבבות ומעוינים, שנמכרות בשקיקים במשקל400 גרם.

תזכורת: מכינים את הפאי יום לפני ההגשה ולא ברגע האחרון.

מתכון: פאי גבינה, אגוזים ושוקולד־לבן לפסח

מצרכים

לקלתית הפירורים:

  • 175 גרם עוגיות "מצה עשירה" (פשוטות, לא מצופות)
  • 1 כף סוכר
  • 50 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 80 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 50 גרםחצאי פקן
  • 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר
  • 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (רכה!)
  • 5 כפות סוכר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כפות סירופ מייפל 100% טהור*
  • 100 גרםשוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" (27% שומן)**
  • פירורי שוקולד לבן ושוקולד חום לעיטור ("מקלפים" את הצד של שורת שוקולד במקלף ירקות. מרימים את הפירורים בקצה המחודד של המקלף ומפזרים)
* אפשר להחליף בשתי כפות מחוקות של ריבת חלב – הטעם שונה, כמובן, אבל עדיין משובח.
** אם אין שמנת "של פעם" (מטעמי שביתה, חרמות, או כל תקלה אחרת), משתמשים בגביע שמנת חמוצה רגילה (15% שומן) ומגדילים את כמות החמאה ל־45 גרם.

הכנה

  1. מוציאים את הגבינות ואת החמאה למלית מהמקרר כדי שיתרככו. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים תבנית פאי מתפרקת בקוטר26 ס"מ.
  2. מפזרים את חצאי הפקן בשכבה אחת בתבנית קטנה וקולים בתנור החם במשך 8 דקות. מוציאים ומצננים (לא לדלג על השלב הזה, הוא חיוני לטעם).
  3. בזמן הקלייה מכינים את הקלתית. טוחנים את העוגיות עם הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לטחון לפירורים עדינים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  4. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית הפאי. מניחים את התבנית על תבנית תנור גדולה ואופים במרכז התנור במשך 10 דקות, רק עד שתערובת הפירורים יבשה למגע ושולי הדפנות מתחילים להזהיב. מוציאים ומצננים.
  5. מכינים את המלית. מערבלים יחד גבינת שמנת, חמאה, סוכר, סוכר וניל וסירופ מייפל לתערובת חלקה.
  6. שמים את קוביות השוקולד בקערית, מכסים במים חמים מאוד (מהקומקום) ומשהים 2 דקות. שופכים את כל המים בזהירות. מחליקים את השוקולד המומס (בלי לבחוש!) לקערת הגבינה ומערבלים מיד לתערובת חלקה.
  7. מוסיפים את השמנת החמוצה – חצי כמות בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
  8. טוחנים את הפקנים לפירורים קטנים במעבד מזון, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים עד שהם מתפזרים בצורה אחידה.
  9. יוצקים את תערובת הגבינה לקלתית הפירורים ומחליקים את פניה. מכסים ומקררים במשך 24 שעות לפחות, כדי להניח לקלתית לספוג את עודפי הנוזלים ולטעמים של המלית להתפתח.
  10. מוציאים את הפאי ממסגרת התבנית בזהירות ומעבירים (עם תחתית התבנית) לצלחת הגשה. מעטרים בפירורי שוקולד. מכסים בפעמון עוגה ושומרים במקרר.

 עד הרגל הבא: לזכור ולשמור לשבועות. בימים שאינם פסח אפשר להחליף את העוגיות בביסקוויטים – פתי־בר או לוטוס.


צילומים: יהודה סלומון  

דנית סלומון בפייסבוק

 

.



.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *

.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמתוקיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (25)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת דניאלה:

    האם אפשר גרסת פרווה? לא חוכמה לתת מתכון לקינוח חגיגי שיוגש בליל הסדר בארוחה בשרית.. בכל בית יש אנשים ששומרים כשרות.

    • מאת דנית:

      דניאלה – בבקשה, בוואריה תות – גם כשר (יש קורנפלור כשר לפסח)וגם פרווה (יש גם גרסה חלבית)
      בוואריה תות, כי גם דברים טובים באים בשלשות | בֵּייגָלֶה
      http://bit.ly/xUxoy2
      חג שמח – וטעים
      דנית

    • מאת אפי:

      לא דניאלה, לא בכל בית יש אנשים ששומרים כשרות.

  2. מאת שרה חסון:

    תודה על המתכון הכשר….
    אני אוהבת את כל מתכונייך.יש לי הרבה ספרים שלך וזה כבוד גדול לקבל ממך מתכונים גם לחג הפסח.

  3. מאת betty:

    כמו כל המתכונים שלך – מ ד ה י ם !!!

  4. מאת טובה:

    נראה טעים ביותר, רק כדאי לציין עוגיות מצה עשירה הן חמץ גמור לאשכנזים וגם לספרדים שאינם הולכים לפי פסיקת הרב עובדיה. האם אפשר להחליף במשהו אחר?

    • מאת דנית:

      תודה טובה. אצלנו עוגיות מצה עשירה מותרות, ולכן לא ערכתי ניסינות באפשרויות אחרות. נעח פשוט להכין עוגה אחרת, שכן עונה על דרישות הכשרות הנהוגות אצלכם. לצערי, לא לכל דבר יש תחליף. פסח שמח וכשר.
      דנית

    • מאת אפי:

      כן טובה, אפשר לקנות עוגיות בוטנים

  5. מאת מיכל רבט:

    היי האם את בטוחה לגבי הכמויות נראה לי כי כמות הגבינה קטנה מאוד. 200 גרם? אז איך מגיעים לגובה הזה כפי שנראה בתמונה?

    • מאת דנית:

      הי מיכל. כן, אני בטוחה ש-200 גרם גבינה הם הכמות הנכונה. יש גם שמנת ואגוזים ושוקולד וסוכר וחמאה, וביחד הם ממלאים את הקלתית ממש כמו שרואים בתמונה (היו לי רק קופסה אחת של גבינה ורק שמנת אחת, אז לא יכול להיות שטעיתי בעניין הזה.).
      בברכה
      דנית

  6. מאת רותי:

    נראה לי משהו לא ברור בעניין השוקולד שמצוין ברשימת חומרי הקלתית. מה עושים איתו? האם 150 גר' נכנסים למלית? ואם כן – למה ציינת 50 גר' בחומרים לקלתית?
    אני רוצה להכין את העוגה כעת ומחכה רק לתשובה שלך. אפשר?
    משאירה טלפון, אולי תגיע התשובה יותר מהר?
    תודה רבה, רותי כרמי
    052-3558056
    מבשלים ספרים

    • מאת דנית:

      הי רותי. ראי סעיף 3 באופן ההכנה – הכנת הקלתית. טוחנים את השוקולד לקלתית יחד עם הביסקוויטים והסוכר. מקווה שעכשיו הכל ברור. חג שמח, דנית

  7. מאת פיני:

    אפיתי לסדר עם מצות ביצים – יצא חלומי. המעט שנשאר יום אחרי היה אפילו יותר טוב.
    עכשיו נפלתי עם זה כי כבר הזמינו ממני שוב לשבת הקרובה….

  8. מאת גיל:

    הכנתי את הפאי (ללא הפקאנים) ויצא מעולה! התחסל לגמרי.
    תודה וחג שמח!

  9. מאת אדוה:

    הכנתי לחג ויצא מעולה!! מומלץ בחום.
    התחסלה תוך 10 דקות ואנשים לא הפסיקו לשבח.
    תודה על המתכון

  10. מאת גבי:

    הכנתי, יצא מעולה!!! מה התחליף לעוגיות מצה כשיגמר לי
    הסטוק:-)?
    תודה.

  11. מאת דנית:

    תודה לכולם. גבי – התחליפים מופיעים בסוף המתכון – פתי בר, לוטוס, או כל ביסקוויט/ עוגיה בעלי מרקם דומה.

  12. מאת יפית גנון:

    אחת העוגות אם לא הא !
    קלה להכנה וטעימה מאד ! גרפה מחמאות רבות!
    תודה !

  13. מאת עדי:

    לגרים בחו"ל, כמה גרם יש בגביע שמנת חמוצה? תודה!

  14. מאת לינה:

    היי דנית.
    עשיתי עכשיו את העוגה אבל לא הצלחתי למצוא את כל המרכיבים בסופר המקומי (כנראה הלכתי לקניות מאוחר מידי). אז החלפתי מייפל בסילאן ופקאנים באגוזי לוז קצוצים. מה דעתך (אני לא בדיוק מקצוענית במטבח יותר חובבת)? טעמתי קצת מהמלית, היא טעימה אם כי מתוקה מידי לטעמי למרות שהורדתי כף סוכר אחת, אבל זה ככה ברב העוגות (אני לרוב שמה 3/4 או חצי מכמות הסוכר במתכונים שאני מכירה). אשמח לשמוע את דעתך. חג שמח :) ותודה רבה על המתכון.

  15. מאת סוזנה:

    העוגה יצאה מעולה גם ביופי וגם בטעם! הכנתי אותה פעמיים בפסח לאור דרישת הקהל.
    תודה על המתכון :)

השארת תגובה