אבא של שבת: אמנון יפרח (המנקנק) מבשל אוכל של בית

היום אמנון יפרח, האבא של "צרמלה", הוא אבא של שבת. קבלו אותו!

זכרון הילדות הראשון שלי הוא שלי כילד קטן שעומד ליד השיש במטבח הקטן ומסתכל על אמא קוצצת מערבבת ולשה בטבעיות מעדנים במטבח פשוט, אך עם עושר טעמים אין סופי.

אמא שלי, בשלנית והשראה. כאן היא עומדת ומביטה בי מבשל

מאז שאני זוכר את עצמי אני אוהב לבשל ולאכול. אך ההתפרצות האמיתית שלי במטבח קרתה לפני כשבע שנים עת הכרתי את אהבת חיי וזוגתי, המפרגנת והנדיבה. כאשר מפרגנים לבשלן במטבח, הדרייב לנסות, לטעום, לרקוח ולהתנסות בתבשילים חדשים עולה ומתפרץ.

היום המטבח והבישול הם חלק משמעותי בחיי. אני נושם חי וחולם על אוכל.

אני עם האשה של חיי, המוזה שדוחפת ומאמינה בי

גדלתי ובגרתי במושב זרחיה אי שם בין קריית מלאכי לאשקלון. חלק ניכר מהמעדנים שעלו על השולחן בבית היו מפרי האדמה שגדלו אצלנו או אצל הדודים בשדות, הסגנון המרוקאי שלט מאד, הטריות של הירקות, הבשר והדגים חקוקים בזכרוני. נראה לי ששם נבטה האהבה האין סופית לקולינריה פשוטה אך מרובת הטעמים.

ברבות הימים נישאתי ונולד בני הבכור. התגרשתי ושוב נישאתי ושוב התגרשתי ושוב נשאתי לאישה מדהימה ומפרגנת ונולדו לנו שני זאטוטים מקסימים, בן ובת.

אהבתי לאוכל היתה צריכה לעלות מדרגה ולצאת ולספוג משהו ממטבחים אחרים ושונים. הודעה בפיסבוק לשף אביב משה, צרפה אותי למשך שנה לערב בשבוע למקום קסום "מסעדת מסה". חברים, כאחד שהגיע ללמוד ולספוג מצאתי מקום עם תצרף אנושי מדהים, מטבח ברמה שאין לי מילים לתאר, עבודה עם חומרי גלם טריים וללא פשרות, צוות הסו-שפים בניצוחו של שף מאיר אללוף קלט אותי ונתן הרגשה של בית, לימד ודחף, עזר והסביר. תקצר היריעה מלתאר את החוויה.

בשנה האחרונה החלטתי בלחץ היורש הגדול להעלות את המתכונים על הכתב ופתחתי את הבלוג צרמלה, שהחודש חגג 300000 כניסות. הבלוג מנסה להעביר את חווית האוכל הביתי אצלי בבית לכל הקוראים הנאמנים,   מנסה להתמקד בעיקר באוכל פשוט להכנה, אותו נהוג לאכול בשבט יפרח.

האוצרות שלי שאוהבים לאכול את האוכל שלי. טעם החיים!

מה אוהבים לאכול במשפחה? את האוכל שלי…

הכי אוהב לאכול  בעקבות שריטה שנבנתה בשנים האחרונות באדיבותו של אחי היקר התחלתי לעשן בשרים בבית. אין כמו אנטריקוט של חמש שעות בעישון.

ההשפעות הקולניריות שלי הן בעיקר מאימי מורתי שיודעת להכין מעוף וכמה ירקות חמש מנות ולהאכיל משפחה שלמה. והיא כמובן לא שוכחת לקטר שאין אוכל…

תמיד תמצאו במקרר שלי  אריסה מרוקאית ביתית שהיא הבסיס להרבה סלטים שאני מכין. בארונות – קיטניות לסוגיהן, פול יבש קטן, גדול ,קלוף ולא קלוף.

בחיים לא אוכל חזיר. לא כי אני דתי או נגעל. אי אכילת חזיר מסמלת בעיניי את מה שהצליח להשאיר את העם המופלא הזה 2000 שנה יחד ומי אני הקטן שישבור את השרשרת העתיקה הזאת.

ספר בישול שאני אוהב:  קסם המטבח המרוקאי של השף גיא פרץ, מסמל בעיני באמת את הקסם במטבח של ארצות המגרב.

הבלוג העדיף בעיני: הבלוג של טדי הרוש,  חווית הקריאה, הכתיבה הפיוטית והאוכל קונים אותי כל שבוע מחדש.

בלוג צעיר שאני אוהב: הבלוג של עידו מעוז, בלוג צעיר של בחור עם אהבה אין סופית לאוכל.

רוצה להיפגש לארוחת ערב: משה רבנו שיספר לי סוף סוף מה הסיפור עם ה"מן" ואיך הצליחו לשרוד איתו 40 שנה במדבר.

מסעדה מומלצת: כבר הבנתם כנראה שהאהבה האמיתית שלי זוהי מסה, אין מנה ספציפית הכל טעים שם.

הייתי רוצה ללמוד לבשל שנה שנתיים בצרפת. מה זה רוצה?! מת לעשות את זה! כשאצליח סוף סוף לנחש את ששת המספרים נארוז לפריז…

לכבוד שבת החלטתי להכין לכם את המנה שהבן הגדול שלי אוהב.

תפוחי אדמה עם טחול עוף – מהיר וטעים

1/2 ק"ג טחול עוף (שוטפים ומנקים)
1/2 ק"ג תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
בצל אחד בינוני
כוס ציר עוף (או לחילופין כפית מרק עוף)
כף פפריקה אדומה
כף כמון
מלח לפי הטעם (בזהירות עם המלח הטחול בתהליך ההכשרה סופג הרבה מלח)
2 כפות שמן סויה

אופן ההכנה:

מחממים 2 כפות שמן בסיר, ומטגנים את הבצל.
לאחר כ-2 דקות מכניסים את הטחולים לטיגון מהיר של כ-5 דקות על אש בינונית.
מכניסים את תפו"א החתוכים ואת שאר התבלינים.
מערבבים וממלאים מים עד גובה התבשיל ומרתיחים.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור, במהלך הבישול מערבבים את התבשיל למנוע הידבקות.
כדאי לבדוק במהלך הבישול שלא חסרים מים, לאחר הכיבוי ממתינים 10 דקות ומגישים.

http://www.youtube.com/watch?v=6Wtoiy3BqJw

שיר השבת שלי הוא אבא של שלומי שבת. מוקדש לכל האבות בעולם ומזכיר לי תמיד את האבא הפרטי שלי שהחודש ימלאו 15 שנה לחלל העצום שהשאיר אחריו בליבנו ובעולמינו.

ועכשיו, קבלו המלצה. אמנון יפרח מנקנק בעצמו את המרגז הכי שווה וטעים בעולם. הרשמים שלנו ממש כאן. רוצים גם? פנו לאמנון, הוא ישמח לספק לכם את הממתקים החריפים שלו. לא תצטערו.

קטגוריות:: כללי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת תהילה:

    בזכותכם מצאתי בלוג מרוקאי עם אוכל כמו בבית אימי עליה השלום.

  2. מאת אמנון:

    תודה לדודי נעמה ולכל המפרגנים

  3. מאת אבן-חיים אלי:

    אני מעוניין לדעת איך מכינים מרגז אמיתי כמו שהיתי אוכל במרוקו לפני שעליתי ארצה

השארת תגובה