פיצה פולנטה ירוקה וסקסית וגם כשרה לפסח

ערב בא וחזותו של האיש מוכת הלם. כפניו של אחד מאותם בעלי מרה שחורה. עצבות שפוכה על פניו. בראשי נתרקמה לה קמעה קמעה, התכנית לפרוש ולברוח, אך הכל נשנה כאשתקד.
די לך עם נפש חצויה, חצי כאן וחצי שם המתענה בספקות. מפשפשת במזוכיסטיות במעשיות העבר ובהרהורים, וכולי טרף קל לחרטות.
לעומתי, כך נדמה, מוארים באור נגוהות אותם האנשים של המידות הנכונות.

בימים הטרופים, כשהמילים נשפכות וגועשות במורד מחוזות אחרים, לא נותר לי מקום לעצמי.
הולכת לאיבוד ומתנקזת אל ים הרחמים המרפה במפגש הקצר הזה, בין שתינו.
אך אל תטעו, כי אותם תראו מדשדשים רק בצללים על רקע סערת היצרים האנוכיים. והנה הוא הולך הלוך וטפוף ומחכך לסתותיו במעילו שכבר נתלה ונעזב. חושש שמא ירומה. וגם אני מחרה מחזיקה אחריו.

מייחלת לזמנים של יתר בטלנות, כשאיש לא שעה עוד אליי, כשעוד אינני העילוי. מרחרחת אפי החוצה, וחשה כי בקרוב יתקלקל לו מזג האוויר. ואני, אין לבי עתה לעיסוקים.

במלחמת היצרים לא ניתן לנצח מול המתכון הבא, שכולו טוב. בסיס של פולנטה ירקרקה, רכה ונעימה בטעמים עזים של תרד ובזיליקום. רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, עם תוספות מענגות של השילוש האיטלקי הקדוש – מוצרלה, עגבניות ובזיליקום. עשו לכם טוב.

מצרכים:

  • בערך 2 כוסות פולנטה
  • קצת פחות מליטר מים
  • חבילת תרד
  • חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל
  • שמן זית טוב
  • 250-200 גרם מוצרלה קרועה
  • צרור בזיליקום טרי
  • 4-5 עגבניות אדומות ומתוקות
  • תבנית בינונית (30×25 ס"מ)

הכנה: 
טוחנים מים, תרד, מלח, פלפל, וחצי מכמות הבזיליקום לתערובת ירוקה ומימית.

מביאים את התערובת הירוקה לרתיחה קלה בסיר ומוסיפים את הפולנטה. בוחשים בלי הפסקה עד להסמכת התערובת ומעבירים לתבנית. מקררים עד להתיצבות במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות+גריל. מפזרים עלי בזיליקום שלמים על משטח הפולנטה הירוקה, פרוסות של עגבניות, מוצרלה קרועה ובוזקים שמן זית טוב בנדיבות, מעט מלח גס ופלפל גרוס טרי.

משלחים לתנור החם לכ-15-20 דקות, עד שהעגבניות יקבלו חריכה יפה והגבינה תימס ותשחים והכל יבעבע ויראה מאד מאד מגרה.

הניחו לכל העסק לנוח למספר דקות לפני שתחתכו פרוסה, כדי שיתיצב (טעים מאד גם בטמפ' החדר אגב).

מבלי לטפוח לעצמי יותר מידי על השכם, אפשר לומר שזו גם גרסה נטולת גלוטן וטעימה לא פחות מהפיצה הרגילה (הופה, וגם כשר לפסח לגמרי במקרה). הפולנטה הרכה-גרגירית נימוחה מבפנים ופריכה ומושלמת מבחוץ עם טעמים מלטפים של תרד חם ועשיר.

חלום רטוב בפה, בכלום מאמץ.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegירקותכללימאפיםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שרה סרור:

    מקווה שמצב הרוח ישתפר בקרוב…..

  2. מאת רונית:

    החיים הם אפס אנד דאון, תמיד יש לראות את החצי המלא והטוב.
    ולגבי הפיצה פולנטה- נראה מדהים ורעיוו נפלא שאיישם כנראה בדרום אמריקה , לשם אני נוסעת למשפחה.
    נראה לי פתרון נפלא בארץ בה הפולנטה די הכתה שורש..ועם הגבינות, נפלא.
    רעיון שיהיה לי קל ליישם וודאי.
    חג שמח.

  3. מאת ענת:

    על היצירה הזו אפשר להגיד רק דבר אחד-וואו!!!

  4. מאת איילת:

    מקסייים ביותר ומעורר תיאבון!

    שאפו על הרעיון

  5. מאת עדי:

    איזה יצירתיות, וצבעוניות.
    נראה טעים ומגניב .
    חג שמח וכשר

  6. מאת לילה:

    נראה מדהים, אבל כמה זה "חבילת תרד" ? + תרד טרי או קפוא ומופשר ?

    תודה טחג שמח

  7. מאת יוחנן פלד:

    טעים להפליא ומזכיר את בית אמא

השארת תגובה