גת, אמא של שבת, מכינה ארוחה "מזרחרחוקית"

שמי גת צפריר-הלוי, אם לשני ענקים בני 31, 28 מנישואיי הראשונים, נשואה בשנית לאיקי, קיבוצניק לשעבר מגבעת-ברנר ולו שלושה ילדים מנישואים קודמים.

אני עובדת כעשרים שנה בענף החשמל, עוסקת בשיווק כבלי חשמל לתעשיה. אין "רומנטי ונשי" מזה.

תחביבים רבים סביב לי, לא כולם קשורים בקולינאריה.

אנחנו אוהבים לנסוע בעולם, בעיקר לטיולים אנתרופולוגים, כמעט תמיד למקומות מיוחדים, שאפשר להכיר בהם אנשים שונים ומשונים. מאוד אוהבים את הודו, טיילנו בה פעמיים בטיולים יחסית ארוכים והיד עוד נטויה.

מייצרת 20 סוגים של ליקרים בבית, משוגעת על סוסים, בעיקר בענף הקפיצות. אוספת צפרדעים דקורטיביות, עד עתה המניין, כ- 800 חתיך וחתיכה! מציירת על ציפורניים ובונה קישוטי אקריל. אוהבת יופי ואסטתיקה, אופנה ואקססוריז.

דואגת בכיף, שגם הגבר שלי יהיה לבוש אופנתי וטוב, מאוד חשוב לי! נחשבת לבעלת טעם טוב.

אבל, באמת, מעל הכל, יש בי אהבה ותאוות בישול גדולה מאוד! ואני מבשלת מגיל צעיר.

בת לאם בשלנית מעולה ואפילו שלא הייתי כל הזמן בתוך הסירים שלה, מסתבר שזה עובר בדם. גם אחי בשלן מעולה!

לא מבשלת מספרי בישול. הרשת מוצפת במתכונים נפלאים ואני משוטטת לא מעט. מדפיסה את מה שבא לי ומתייקת הכל בקלסרים עבי כרס לפי הא' ב'.

מציצה בכל הפורומים של האוכל, בעבר אהבתי מאוד את "פורום אורט", הם היו הרציניים שבחבורה, לאחרונה, לצערי,  כמעט ואינם פעילים.

באופן עקרוני, כמעט ואיני משתתפת בפורומים למיניהם. בעבר הייתי פעילה מאוד באחד הפורומים (מבלי להזכיר שמות) ונפגעתי מ"נשמות טובות", או אז, החלטתי, שהכי כיף להציץ וללמוד, מבלי להשתתף באופן פעיל.

אני אוהבת לאכול בשר, אבל טוב. ואחריו בפער קטן חצילים מכל הסוגים והמינים וזה בעצם הספציאליטה שלי.

לא אוהבת, לצערי, כי רב דגים ופירות-ים. מנסה כל פעם מחדש, מאוד מתגרה, אבל נופלת.

לא הייתי אוכלת בחיים, נחשים, צפרדעים ושאר מרעין בישין.

אני אוהבת לבשל הכל, המטבח שלי צבעוני כמוני… הרבה עוגות שמרים, מאוד אוהבת לאפות לחמים מכל הסוגים והמינים, תבשילי קדירה, מרקים ועוד.

השתתפתי בהודו בחמישה קורסי בישול הודי ובקורס אחד לבישול טיבטי. משלבת את הבישול ההודי פה ושם, לא לכל בני הבית.

במשפחה שלי כל אחד אוהב ולא אוהב משהו אחר. בני הבכור, לא נוגע בירקות, תרתיי משמע, אלא רק בכרובית ואני מצליחה לבשל גם לו, אוכל מגוון.

במקרר ובארונות אצלנו, ניתן למצוא, כמעט הכל תמיד יש פרודוקטים, תמיד ירקות ופירות מסוגים שונים, גבינות.  ובמזווה קמחים מסוגים שונים ואף קמח "שחור" של בדואים מרהט, פסטות וכו' וכו'.  יש גם המון ממתקים (למרות שהם לא השטח שלי). בפריזר, בשרים, תמיד, ברווווור !!!!

מנה בלתי נשכחת במסעדה: בהודו, גואה, מסעדה על שפת הים, לא נראתה מרשימה במיוחד. איקי התעקש להתיישב ושם הזמנו פלטה של דגים ופירות ים בטנדורי, מנה חריפה ומעולה ! שלא אשכח אותה כל חיי! (זוכרים שאני לא אוהבת דגים ופירות ים?!)

אנחנו לא כל כך מבלים במסעדות, אך מכיוון ששנינו עובדים בחברות צפוניות, יוצא לנו לעיתים לאכול יחד ב"אל-באבור", טרי, טעים. לחוביזה, עכוב, גרגיר, חרדל בר וכו' יש טעם גן-עדן.

במסעדת פוקאצ'ה בגליל העליון, יש פסטה טריה מצויינת, מומלצת הקרבונרה. ואני באופן אישי מתה על ננוצ'קה, ציבוריקי, חצ'אפורי וחינקלי, הכי עושים לי את זה. סקרנית מאוד לגבי "טוטו" שטרם הזדמנו לשם.

לו הייתי צריכה לבחור פרטנר מיוחד לארוחה, הייתי שמחה לאכול למען האמת, עם המשפחה שלי, כולם גרגרנים, כל אחד בדרכו, אוהבים אוכל טוב. אנחנו לא משפחה של "נקרנים", אלא "אכלנים", כיף לראות את מפלס האוכל בקערות, יורד. אנחנו משתדלים באמת, להתאסף יחד. בפעם האחרונה, אחי הכין ריזוטו פטריות מהמם וכעת היתה לי הארה, הוא מומלץ מאוד להיות "אבא של שבת".

הייתי שמחה ללמוד בישול, מקצועי, לא קונדיטוריה. עדיף להעמיק בנושא המטבח ההודי, גם מזרח רחוקי כלשהו יתקבל בברכה.

ובכלל הייתי רוצה לפתוח "פלאפליה". שיהיה בה: פלאפל רגיל וגם פלאפל בשר, פלאפל חצילים, פלאפל כרובית והמח עוד קודח… די כואב לי כבר הראש!  יש משקיע בקהל?!

"תתארו לכם עולם יפה
פחות עצוב ממה שהוא ככה
ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים
ומעל גגות, הכוכבים
והזמן עובר בלי פחד
ואני הולך לפגוש אותה בגן העדן…"

מקדישה את השיר לאיקי האופטימיסט המושבע ולבקשתו.. :-)


מתכוני השבת שלי באים מהמזרח הרחוק החביב עליי.

ארוחה אינדונזית

ארוחות אלו הגיעו להולנד מאינדונזיה ונקראות רייסטאפל (שולחן אורז).  במרכז השולחן קערת אורז לידו עוף או בשר או דגים ופירות ים, או גם וגם וגם. ומסביב פינכות של תוספות, בדרך כלל לאורז. יש מקומות שמגישים סביב גם ירקות מאודים/מבושלים ועוד ועוד.

האינדונזים באמסטרדם קצת התקלקלו. בשנה שעברה היינו במסעדת הרייסטאפל הכי נחשקת והרגשנו שאנו מקבלים שאריות, קרות, מכל השבוע ב- 50 יורו לאחד.

הארוחה שלי כעת, תהיה פחות מורכבת, אך טעימה, באחריות! וכמובן שאפשר להוסיף סביב, דגים, פירות-ים ועוד..

מצרכים:

כרעי עוף (נניח 8)

3 בצלים פרוסים

2 כפות א. מרק עוף (לא חובה)

2-3 כפות גדושות אבקת קארי

צ'ילי טחון גס

4 כפות רסק עגבניות

2 תפוחי עץ (נניח אחד אדום והשני ירוק)

1 שקית צימוקים

1 שקית קוקוס

מלח, פלפל

2-3 כוסות מים

אופן ההכנה:

בסיר נמוך (סוטאג'), לטגן הבצלים במעט שמן, להוסיף הכרעיים ולטגן עד לצבע חום נאה.

להוסיף א. מרק, קארי, צ'ילי, רסק עגבניות, תפו"ע, מלח, פלפל ואת המים ממעל.

לבשל כשעה וחצי. התבשיל מקבל טעמים חזקים יותר לאחר יום או יומיים.

תוספת:

2 כוסות אורז לבן, עדיף בסמטי (לפני בישול). לבשל כמובן..

קעריות סביב המנה :

באחת אננס, בשניה קוקוס טחון, בשלישית בוטנים אפויים מלוחים, שבורים. ברביעית צימוקים, בחמישית בצל מטוגן בשישית בננות מיובשות.

ולמתכון השני :

סלט כרוב וקוקוס טרי הנקרא THORAN  טעים! אופייני בדרום הודו, קארלה.

מצרכים:

1 כפית גרגירי חרדל שחור (אם אין, אפשר צהוב, ראו בתמונה)

2 פלפל צ'ילי יבשים

חופן עלי קארי טריים או יבשים (אם אין, אפשר בלי, ראו בתמונה).

מלח, כורכום

1 בצל גדול חתוך גס

1 פלפל צ'ילי ירוק טרי

כרוב ירוק קצוץ קטן

1/2 אגוז קוקוס טרי, טחון גס (במג'ימיקס)

אופן ההכנה:

בהודו מטגנים קודם התבלינים "שיפתחו", אחח איזה ריח.

אז 2 כפות שמן, גרגירי החרדל, צ'ילי יבש, כורכום , לטגן ולערבב כדקה.

להוסיף הבצל הקצוץ, טיגון ערבוב, 2 דקות.  הכרוב, הצ'ילי הירוק הטרי והקוקוס הטחון הטרי, להוסיף לסיר.

טיגון, ערבוב עם כף עץ, כ- 5 דקות וזהו.

להגיש פושר.

קטגוריות:: Muttiאמא ואבא של שבתרסק עגבניות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נורית:

    גת, אשת אשכולות-נקרא נהדר….

  2. מאת נורית:

    גת, אשת אשכולות-נקרא נהדר….

  3. מאת ניקי:

    היה ממש מעניין לקרוא

השארת תגובה