רוסטביף סינטה ממולא ערמונים של זיו טרנר

רוסטביף סינטה ממולא ערמונים של זיו טרנר

מה צריך:

• רוסטביף במשקל 2 קילו לפחות (אחרת חבל להדליק את התנור)
• 250 גר' ערמונים מוכנים בואקום
• 2/3 כוס פיסטוקים קלויים וקלופים
• 1 בצל גדול קצוץ
• 2 ביצים טרופות
• כפית קינמון
• 1 כף סוכר חום
• חצי כוס כוסברה קצוצה או נענע או פטרוזליה או שילוב (אני השתמשתי בכוסברה)

למשרה:

• 2 כוסות יין אדום
• 2 כפות חרדל גרגירים
• 2 כפות סילאן
• 4 שיני שום טרי כתוש
• 2 כפות בלסמי
• 4 גבעולי רוזמרין טרי ארוכים

כך נכין:

להכין כיס ברוסט עד 4 ס"מ לקראת קצהו השני (רצוי לבקש מהקצב, גם "לבעלי ניסיון", כך שאם הוא מפשל הוא אחראי להחליף). בסיר קטן להזהיב בצל בשמן זית, להוסיף את הערמונים, הפיסטוקים, קינמון, סוכר חום, וכוסברה. לערבב בערך 3 דק', לצנן כרבע שעה, להוסיף את הביצים הטרופות ולמלא את הרוסט בתערובת החמימה (אין חובה להוסיף ביצים). לקשור את הקצה הפתוח, בחוט תפירה גס, או חוט אפייה. יש לי סיכות אפיה מיוחדות, אבל אפשר ממש לתפור את הפתח עם חוט תפירה רגיל, רק להשתמש במחט עבה.

בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי המשרה אבל עם כוס יין אחת מתוך השתיים וללא הרוזמרין. להניח את הרוסט על רשת ומתחת תבנית (אני משתמש בפיירקס עם רשת), למזוג בעדינות את המשרה על הרוסט ולתת לזה לנוח שעה במקרר. מדי פעם אפשר ורצוי למזוג מהרוטב שיש בתבנית, על הרוסט. להוסיף לתבנית כוס יין אחת שנותרה ואת הרוזמרין. לחמם תנור למקסימום חום ללא טורבו. להכניס את הרוסט לתנור לכ-20 דק', להוריד חום ל-100 (מאה) לפתוח את הדלת ל-3 דק', לסגור, ולהמשיך עוד שעה ורבע בערך. מדי פעם אפשר ושוב רצוי, למזוג מהמשרה על הרוסט.

נתחים גדולים יותר: עוד רבע שעה על חום 100 לכל קילו נוסף.

אופציה שנייה לשייטל: להכין "תנור אלומיניום" לנתח. איך? שמים בתבנית נייר כסף שיכסה את התבנית, עם שוליים ארוכים פעם וחצי מאורך התבנית.

על זה מניחים במרכז נייר אפייה גדול. שמים את השייטל עם המשרה במרכז, מסביב כמה חצאי תפוח עף ירוק, לבזוק קינמון ביד נדיבה על התפוחים, סילאן או דבש, חצי כוס יין אדום, תימין ועלים ירוקים אחרים לטעמכם. בוגרים את נייר האפייה על הרוסט ללא פתחים. על זה סוגרים את נייר הכסף בהתאמה. מכניסים לתנור על חום מקסימלי לרבע שעה, מורידים ל-120 מעלות, לעוד שעתיים. פותחים את נייר הכסף והאפייה, ועוד רבע שעה על חופ 180 בשביל השחמה קלה.
את הנוזלים אפשר לצמצם עם חמאה לקבלת רוטב בשר משובח.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה