מאפה זוקיני מהעיר חניה שבכרתים

מאפה זוקיני מהעיר חניה שבכרתים

מאת: חיליק גורפינקל

מתכון: מאפה זוקיני

מצרכים

לבצק

  • 350 גרם קמח
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות אוזו
  • מים כמה שהבצק צריך
למילוי
  • 1 ק"ג קישואי זוקיני כהים פרוסים דק לרוחב
  • כף קמח
  • 250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
  • 250 גרם גבינת מוצרלה קשה ('צמה')
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל לבן טחון טרי
  • חצי כוס נענע קצוצה
לאפייה:
  • חלמון ביצה טרוף קלות עם 2 כפות חלב
  • שומשום

הכנה

בצק

  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. יוצרים גומה במרכזם, מוזגים פנימה את השמן והאוזו ומערבבים עד לקבלת בצק.
  3. לשים את הבצק בערך חמש דקות עד שהוא הופך גמיש ונוח לעבודה.
  4. חותכים את הבצק לשש חתיכות שוות, מגלגלים לכדורים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
מילוי
  1. מניחים את פרוסות הקישואים במסננת, זורים עליהם כפית מלח, מערבבים ומניחים להם להגיר נוזלים כחצי שעה.
  2. שוטפים היטב ומנגבים עד שהם יבשים. זורים עליהם כף קמח ומערבבים.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות עם הנענע,המלח והפלפל.
הבורקס
  1. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים שטוחים ודקים.
  2. עורמים כל שלושה עיגולים בערמה ומרדדים כל ערמה לעיגול דק ככל אפשר, כזה שיכסה בנוחות תבנית אפיה עגולה בקוטר 26 ס"מ ואף יותיר שוליים.
  3. משמנים תבנית שכזו בשמן זית, מניחים עליה עיגול אחד, משמנים אותו בשמן זית,עורמים עליו מחצית מכמות הזוקיני, מכסים בתערובת הגבינות, מניחים מעל את שארית הזוקיני, מפזרים מעל את שמן הזית, מכסים בעלה השני ודוחסים את שוליו בין המילוי לתבנית.
  4. בסכין חדה מסמנים על הבצק העליון 16 פרוסות (כמו משולשי פיצה קטנים), מורחים את המאפה בחלמון הטרוף בחלב, מפזרים מעל שומשום בנדיבות ואופים כשעה עד שהמאפה מזהיב יפה.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מיכל:

    נראה מהמם , אבל מהעושים אם אין אוזו ?

  2. מאת זהבית:

    הכנתי את הפשטידה בשבועות והטעם היה נפלא.
    שאלה לגבי הבצק, יצא לי קשה בזמן הלישה והוספתי מים לריכוך.
    אודה לתגובתכם.
    תודה

  3. מאת לבשל בקלות עם רות:

    במקום אוזו אפשר ערק טעם אניס

  4. מאת אירית:

    שלום רב,
    במתכון מצויין שמחלקים אתהבצק ל3 כדורים ואחכ עושים מהם 3 עיגולים דקים. מת ואיפה שמים את העיגול השלישי? באופן ההכנה זה לא מוזכר. אודה לתגובה,
    אירית.

  5. מאת רותי:

    אם לא אוהבים אוזו(טעם אניס),לשים מים ,מיץ?

  6. מאת עופר:

    איך מדפיסים את המתכונים ?

השארת תגובה