עוגיות טחינה בשומשום ותרגיל (משתלם) באיפוק

בחצות הלילה בצאת הכוכבים

רינה ורוביק מי-הי-תח-ה-תנים…

 שיר ילדים שאנחנו, ילדי גן תמר, היינו שרים בכל פעם שחלפנו על פני גן רינה – בקול צעקה מתגרה שרק ילדי גן מסוגלים לו. קשה לזכור אם ההתגרות הייתה מכוונת אל ילדי גן רינה, או דווקא אל בנה של רינה, שהיה מילדי הגן שלנו. משהו באווירת הלילה של צילומי העוגיות האלה החיה את השיר בזיכרוני, ומאז הוא מזדמזם לו במוחי ללא הפסק.

בדיקה אצל המקורות (הוריי) העלתה, שהשיר לא היה קשור לאירוע המשמח עצמו, שנחוג עוד בטרם נולדתי, ושרינה ורוביק נשואים באושר עד עצם היום הזה.

אז מה יש לנו כאן? כדורים יפהפיים ולא מתוקים מדי, עם נופך בריאותי שמקל על זלילתם. מניסיון – לא כל העוגיות יזכו להגיע לקופסה, אבל מי שבורך בכושר התאפקות כדאי שיידע, שכמו רוב העוגיות, גם אלה משתפרות אחרי שהות של יום בקופסה סגורה היטב. 

כלים: זכוכית ורודה משנות השלושים – כף, קערית, פמוט Pierrette מתוך מערכת שולחן הלבשה של August Walther & Sonne.

מתכון: עוגיות טחינה בשומשום של דנית סלומון

מצרכים לכ־70 עוגיות:

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
  • ⅓ כוס סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קוואקר טחון (טוחנים בבלנדר או במעבד מזון זעיר)
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס + 1 כוס שומשום לא קלוי.

הכנה

  1. בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, טחינה, סוכר, דבש ותמצית וניל לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.
  3. מוסיפים לקערה קוואקר טחון, קמח, אבקת אפייה, מלח וחצי כוס שומשום ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.
  4. מהדקים את הבצק לגוש אחד.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  6. מכינים תבנית אפייה שטוחה גדולה – אני השתמשתי בדף אפייה (תבנית שטוחה גדולה נטולת שוליים). תבניות אחרות כדאי לרפד בנייר אפייה.
  7. שופכים את כוס השומשום הנותרת לצלחת עמוקה.
  8. מודדים כפיות מלאות מהבצק בכפית מידה ומגלגלים לכדורים.
  9. מגלגלים את הכדורים בשומשום שבצלחת ומסדרים בתבנית – הכדורים תופחים מעט מאוד, ואפשר לסדר אותם בצפיפות בתבנית אחת.
  10. אופים בתנור החם במשך 18 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים בתבנית.
  11. מאחסנים בקופסה אטומה.

 

דנית סלומון היא מחברת מספר רב של ספרי בישול רבי מכר בהם: "עוגות בקלי קלות" ו"קציצות בקלי קלות", עורכת ומתרגמת.

סלומון היא ילידת קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, בוגרת החוג לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל אביב, תושבת תל אביב, נשואה ואם לשניים.

במשך שש שנים ערכה את מוסף הבישול "זמנים במטבח" במגזין "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות. ובנוסף ערכה את מוסף הבישול "תפריט" של ירחון "עולם האשה". תרגמה וערכה ספרי דיאטה ושמירה על המשקל, בהם רב המכר "רזה-לתמיד". היא עורכת ומתרגמת ספרות יפה וספרי עיון ומחברת ספרי הדרכה – ביניהם רב המכר "בת-עשרה – מדריך לנערה המתבגרת" – וספרים העוסקים בנושאי תרבות, אמנות והיסטוריה..

בשנת 2005 פרסמה את ספרה "שוקולד ושושנים" המשלב בין עולמה הקולינרי של סלומון לעיצוב הרומנטי של מיכל נגרין. בין עוגות השוקולד למלאכים והשושנים שהפך לרב מכר. בימים אלו יצא לאור ספרה העשרים ואחת במספר "שוקולד בריבוע – הבראוניז הכי טובות שיש".

צילומים: יהודה סלומון  

דנית סלומון בפייסבוק

.

.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (12)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת anat:

    העוגיות נשמעות נפלא רציתי לדעת אם גם קוואקר אינסנט (אין לי בעית הטחינה). מתאים למתכון הנK
    תודה מראש ומבטיחה לנסות בקרוב

  2. מאת הילי:

    אנסה אותן בטוח בטוח..
    תודה על המתכון החמוד.

  3. מאת דנית:

    תודה.

  4. מאת רבקה:

    שלוםרב
    פרסמתם עוגת עם קקאו, האם זה הקקאו הרגיל שקונים בחנויות או שיש קקאו מיוחד
    תודה רבקה

  5. מאת נורית:

    כולם מתמוגגים מהמתכון. אני מתמוגגת מהנוסטלגיה. כבר שנים לא שמעתי את הצירופים. "גן תמר" ו"גן רינה". (ד.א. המקבילה של גן רינה היה גן בתיה – וגן תמר היה בכלל משהו כמו טרום חובה היום).

  6. מאת רונה:

    היי,

    הקוואקר הוא בגדר חובה במתכון?
    או שאני יכולה לדלג עליו או להחליף אותו במשהו שיש לי בבית?

  7. מאת נוני פז:

    עשיתי את העוגיות אך הם לא שמרו על צורה כדורית אלא נהיו פיתה. מה עשיתי לא טוב?

    • מאת רוחמה:

      גם אצלי לא יצאו עגולות, אלא השתטחו באפיה. הבצק יצא די רך, אולי צריך לקרר אותו לפני יצירת העיגולים??
      בכל אופן יצאו טעימות ופריכות!

  8. מאת מירב:

    כמה צריך לטחון את שיבולת השועל? לאיזה מרקם?

השארת תגובה