TEST

קובה בורגול, היהלום של לוריס היפה

למרות כל גשמי הברכה אני שונא את החורף הזה. וזה לא רק בגלל שקר לי השנה כמו שאף פעם לא היה לי קר. זה בעיקר בגלל שקר לאמא שלי שישנה לבדה כל לילה מהחורף הזה. "הלילה 7 מעלות" או "הלילה 8 מעלות" היא מודיעה לי, תמיד מעודכנת במטאורולוגיה. "אני לא זוכרת כזה חורף בבאר שבע" היא נאנחת.

בכל יום שלישי אני נוסע לבאר שבע הקפואה כדי לארח לה חברה. אנחנו מדברים קצת ושותקים המון. כמו שהיה כשאבא היה בחיים.

"מה אתה רוצה לאכול?" היא שואלת בכל יום שני כשהיא מתחילה להתכונן.

"עוף קארי" אני עונה תמיד "ושיהיה חריף".

תמיד זה היה הכי טעים לי מכל המטעמים שהיא מכינה, ועכשיו אפילו עוד יותר, כי אני יודע שאת זה היא בישלה רק בשבילי.

"אחרי שתסיים תכבה את המזגן ותשים את השלט על השידה בחדר שלי" היא מנחה אותי כשהיא מתייאשת מהתקווה שיהיה משהו מעניין בדיווחים מבית האח הגדול, ופורשת למיטתה.

השלט של המזגן בחדר שלה בקומה השניה הלך מזמן לאיבוד, ואת המזגן שלה היא מפעילה רק בבוקר. גם בגלל שכל האוויר החם מהסלון עולה לחדר שלה, וגם בגלל החשמל.

כשאני מסיים את העניינים שלי בסלון, עולה לחדרה ומניח בשקט את השלט על השידה, אני עוצר ומסתכל עליה, אישה קטנה במיטה גדולה. לבדה.

ובכל פעם בא לי לבכות. כי אני לא יכול לעשות כלום.

~~

ביום שלישי האחרון הגעתי מוקדם ואחרי שסיימתי את צלחת הקארי שלי מול המחשב שמתי לב שהיא מבשלת.

"מה את מכינה, אמא?"

"קובה בורגול"

אף פעם לא ראיתי אותה מבשלת את הפלא הזה וזו היתה הזדמנות נפלאה להוציא ממנה את המתכון.

אז שלפתי את האייפון.

~~

קודם קצת רקע על הקובה בכלל ועל הקובה של לוריס בפרט.

מכל הקובות המוכנות שנמכרות בישראל זו של ישראל משוק התקווה היא הטעימה ביותר. בכל יום משעות הבוקר המאוחרות הוא מגונן בגופו על סיר מכוסה מגבת המלא בקובות האלו. פעם הגעתי לישראל בשעה 12:30 בצהריים והן כבר נגמרו. זה קצת כמו רולטה הקובות של ישראל. יצא לך צהוב – קיבלת קובה, יצא לך שחור – אמרו לך שנגמר.

ישראל מוכר את הצלחות המעופפות שלו, שעבור הרבה אנשים טובים מהוות ארוחת צהרים שלמה, ב 16 ש"ח לחתיכה, מה שעושה אותן מלבד טעמן השמיימי לאחד הדילים הטובים במרכז.

המילוי של הקובות של ישראל עשוי מבשר בקר מבושל ומתובל והוא הכי טעים שאי פעם טעמתי, אפילו יותר מזה של אמא שלי (תיכף הסבר) אבל ציפוי הבורגול של ישראל לא מזכיר במאומה את זה של הקוסמת לוריס מבאר שבע.

ישראל מגונן על המילוי של הקובה שלו בשריון עבה של בורגול. זה אולי טוב אם הכוונה היא להשביע מישהו ב 16 שקלים, אבל לא כל כך בעולם שהפרמטר החשוב ביותר לאשפות הוא דקיקות המעטפת. כן, בדיוק כמו שהסינים יודעים להעריך ציפוי שקוף לדים סאם שלהם. כאן, לוריס נמצאת בספירה משלה.

יש במשפחה שלנו סוד שעדיין לא ירדתי לסופו. ושבגללו המילוי של ישראל יותר טעים מזה של אמא שלי. סבתא אמומה, אמו של אבי, אף פעם לא בישלה בשר בקר. טלה כן, בקר לא. בקר על האש כן, אבל מבושל במים? חס וחלילה.

לכן סלים אבי הורה לאשתו הצעירה כשהגיעה לבאר שבע בתחילת שנות החמישים של המאה שעברה לשכוח את כל מה שלמדה במטבח של מאמא פלורה האגדית בנוגע לתבשילי בשר, ולהתחיל לחשוב על תחליפי עוף והודו לכל שלל הקובות והתבשילים.

אכלנו אותה.

כי עם בשר בקר כל הקובות הרבה יותר טעימות.

אז בואו איתי ונלמד דבר או שניים מלוריס היפה.

המילוי לקובה בורגול

מתכון: מילוי לקובה בורגול

מצרכים למילוי:

  • ½ קילו בשר הודו/או בקר מבושל ומפורר
  • קינמון
  • בהראט
  • מעט הל
  • אבקת ג'ינג'ר
  • טיפת אגוז מוסקט מגורר
למרק:
  • עלי דפנה
  • כמה גרגרים של פלפל אנגלי
  • כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל

הכנה

  1. בשלו את הבשר במים והתבלינים כשעה וחצי או שהבשר יתרכך ואפשר יהיה לפורר אותו עם מזלג

    ותקשיבו ללוריס איך היא מכינה את המילוי

~~~

עכשיו איך מכינים את מעטפת הבורגול?

החיילים של לוריס

מתכון: 'בצק' בורגול

מצרכים

  • קילו בורגול (לא מבושל, לא מבושל)
  • מים
  • מלח
  • חצי חזה עוף טחון

הכנה

  1. משרים את הבורגול במים המכסים אותו לכשעתיים
  2. הבורגול צריך לספוח את רוב המים ולקבל מרקם בצקי דביק
  3. סוחטים ביד את שאריות המים ומעבירים לכלי חדש
  4. מוסיפים מלח ואת בשר חזה העוף הטחון – זה הדבק שמדביק את הבורגול ומאפשר לאשפים לקבב קובות דקיקות.
  5. מערבבים היטב.

~~

קובה בורגול – שלב הקיבוב

 

 

מתכון: קובה בורגול – שלב הקיבוב

מצרכים

  • בצק בורגול
  • מילוי בשרי
  • צימוקים (לא חובה)
  • שקדים לבנים קלופים ופרוסים (לא חובה)

הכנה

  1. לוקחים מעט בצק בורגול
  2. משטחים אותו לעיגול (בעוד 50 שנה תצליחו כמו לוריס לקחת את אותה כמות בדיוק ברמת הגרגר בכל פעם)
  3. ממלאים מהמילוי עם כף
  4. מוסיפים 3 צימוקים וקצת שקדים (לוריס שכחה את השלב הזה והצטערה. באמת שלא היה נורא)
  5. סוגרים בעדינות רבה לקובה עגולה
  6. שימו לב איך לוריס סוגרת ואיך היא פוחסת אותן לפני ההכנסה למרק

~~

שלב בישול הקובות במרק

מתכון: קובה בורגול – שלב הבישול

מצרכים

  • המרק בו בושל הבשר
  • 2 כפות כורכום
  • הקובות שקיבבנו

הכנה

  1. להוסיף למים בהם בישלנו את הבשר 2 כפות של כורכום ולהביא שוב לרתיחה
  2. להנמיך את האש
  3. לפחוס ולשטח את הקובות העגולות בעזרת כפות הידים בעדינות שלא ייתפקעו
  4. להחליק את הקובות למרק
  5. הן צריכות כחצי שעה של בישול אך הבדיקה האולטימטיבית אם הן רכות ומוכנות היא במגע אצבע. כמו שלוריס עושה כאן:

~~

שלב האכילה

אפשר כמובן לטרוף אותן ישר מהצלחת אחרי הוצאתן מהסיר.

אבא שלי שהיה ידוע בחיבתו למשחקים באוכל היה נוהג לטגן אותן אחרי שהתקררו כדי להוסיף לטעם השמיימי את עונג הקריספיות.

עפר אחי אוהב לאכול אותן בתוך המרק שלהן עם קצת מלח ופלפל. וכך עשינו ביום שלישי האחרון.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל עירקיבשרדודי כליפאהמטבח העירקי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Nurit:

    בדור שלנו אין עוד אמא כזו, שתהיה לך בריאה, איך שהיא משלבת את העיראקית והעברית מדהים נהנהתי מהקטעים המאוד קטנים, אם אפשר לקבל יותר אשמח מאוד. בהצלחה.

  2. מאת השולף:

    טור מלא באהבה!!!

    נפלא!!!

  3. מאת טובה:

    לעמוד לידה ולהתמוגג.
    תיסלם אידהּ

  4. מאת רונית:

    פשוט נפלא.
    מעדן.

  5. מאת מרסל:

    לדעתי הכמויות הרשומות אינן נכונות השרתי קילו בורגול יצא לי כמות אדירה לחצי קילו חזה טחון או למילוי בכמות הרשומה .
    הגב' הנכבדה שעשתה את הבורגול מזכירה לי את אימי ז"ל . לבל מאוד שכאמור הכמויות אינן מדוייקות לגמרי.

  6. מאת עזרא:

    עזרה בלימוד הכנה :
    טבית ב 3 שעות ולא כל הלילה .
    קובה ברוז-איך מכינים .ואם יש לי איך מכינים לאכילה .
    איך מכינים :רוחא פתיחה
    תודה

השארת תגובה