להתאהב בפרג עדלאידע

אם יש משהו שלא מתישב לי עם עצמי (אומניבורית גאה) זה שאני לא אוכלת פרג. לא מדובר במשטמה גדולה, אלא פשוט בחוסר חיבה בלתי מוסבר. ואם זה לא היה מספיק, אני מביישת אם, שלו ניתנה לה בקשה אחרונה לפני לכתה, כך היא מודה בכל עיתוי, הייתה מתאווה לאכול עוגת שמרים עם פרג. פשוטה כזו, אך אלוהית.

כשהיא מדברת על פרג, כל כך מתחשק לי גם. לאהוב פרג.

כשהיא מדברת על פרג, כל כך מתחשק לי גם. לאהוב פרג.

פורים הגיע ואיתו ההכנות למשלוחי המנות שאני ואמי נוהגות להכין למשפחה והחברים. בדרך כלל אנחנו מכינות מיני מגדנות שלא כוללים שימוש בפרג (מפני שנהגתי לאסור זאת), אך הפעם אמי הכריזה על כוונותיה לגרום לי לשנות את דעתי אחת ולתמיד. "תני לי להביא לך פרג טרי טרי שנטחן על המקום", "בואי ננסה שוב", היא מתחננת ומבטיחה לי. אבל מה אעשה, שזוועת המחשבה על אוזניו של המן המרושע הממולאות במיני טינופים שחורים, הילכה עליי גועל עוד מהילדות? שהמרקם הקוקוסי-המקושקש-משהו לא עושה לי את זה?

אחרי כמה שיחות טלפון וחיבוטים עם עצמי, הסכמתי להעניק הזדמנות לפרג השחור היפהפה הזה, הטרי טרי שריחו אגוזי ומשכר. במיוחד כשנקלה מעט לפני טחינתו ומבשר על כך שלא אתחרט. אני שונאת להיות מהאנשים שהאלה שאומרים "אני לא מוכן לאכול מזה". אינני מסוגלת לחשוב על עצמי ככזו, כמי שגוזרת על עצמה שנאה בגלל טעימה אחת או יותר לא מוצלחות. וכמו בחיים, גם כשמאכזבים אותי, אני תמיד מוכנה להעניק הזדמנות נוספת.

משלוח מנות בהתהוות

משלוח מנות בהתהוות

בקלאווה במילוי פרג

המתכון הראשון שהפיל את כולם מהרגליים, גם את החברים מהעבודה שקיבלו טעימה (או שהם סתם שקרנים ומתרפסים באופן יוצא מן הכלל) והיו ביניהם כאלה שאפילו המירו את עצמם משונאי פרג לאוהבי פרג בזכותו, הוא בקלוואת הפרג שלי. אם כבר לאכול פרג, אז רק ככה, במלית עסיסית ורכה עם אגוזים טחונים, סוכר וקינמון, עטופים בצק פילו פריך-פריך שמשתלבים יחד מדהים. אז קבלו מתכון לבקלאווה הכי טעימה שאכלתם בחייכם. אגוזים ופרג איז דה שיט!

בקלאווה פרג

מצרכים עבור תבנית בינונית (30×25 ס"מ):

  • חבילת עלי פילו מופשרת
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפיות קינמון מעורבבות עם 4 כפיות סוכר
  • למלית:
  • 2.5 כוסות אגוזים קצוצים גס
  • 250 גרם פרג טחון טרי (על המקום)
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס פיסטוקים קצוצים דק
  • לסירופ:
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 תפוז סחוט

הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. חתכו את כל חבילת הדפים בעזרת סכין לפי גודל התבנית (הניחו אותה מעל ערימת הדפים וחתכו עם סכין). אל דאגה, גם בשאריות נשתמש. מרחו את תחתית התבנית במעט חמאה מומסת בעזרת מברשת. הניחו דף אחד של פילו, הברישו בחמאה ובזקו מעט סוכר וקנמון. המשיכו באותו אופן (דף, הברשת חמאה, בזיקת מעט סוכר וקינמון) עד לערימה של 5 דפים.

כן, אין לי תבניות מתקלפות-וינטאג' משוק הפשפשים, סתם חד"פ פושטי.

כן, אין לי תבניות וינטאג' משוק הפשפשים, סתם חד"פ פושטי.

בקערה ערבבו את האגוזים הטחונים, הסוכר והפרג, ופזרו מעל 5 הדפים שהונחו בתבנית.

הניחו עוד 5 שכבות של דפי פילו באותו האופן (דף, הברשת חמאה, בזיקת מעט סוכר וקינמון) והשתמשו גם בשאריות דפי הפילו, כלומר שכבה לא חייבת להיות דף אחד אחיד אלא טלאים. מעל הדף האחרון שהוברש בחמאה בזקו מעט פרג ששמרתם בצד. בזהירות רבה חתכו את כל העסק למעוינים ושלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.

בזמן שהבקלאווה בתנור, הכינו את הסירופ: בשלו הסוכר, המים ומיץ התפוזים עד שיסמיך לכ-30 דקות, ואפשרו לו להתקרר מעט. בזקו מהסירופ החמים על הבקלאווה ופזרו מעל פיסטוקים קצוצים. מומלץ לתת לכל העסק לנוח ולהתקרר, בכדי לאפשר למאפה לשתות ולספוג את הסירופ, וכך גם להתיצב.

אלוהי הטעימות!

אלוהי הטעימות!

חיתוכיות תמרים ופרג

עוד מתכון מושלם ומתוק שמקורו פרסי. אני הוספתי פרג לבצק המקשר ועוד כמה קינדוסים טעימים. מדובר בעוגת תמרים עסיסית ללא אפייה, המשלבת אגוזים/בוטנים מכל מיני סוגים – אגוזי מלך, קשיו טבעי, פיסטוקים, לוז וכו' (הכל הולך), שדוחפים לתוך תמרים מגולענים מהסוג הכי טעים שיש – מג'הול לחים ובשרניים, עם בצק דקיק וחמאתי המשלב בתוכו פרג שנותן לכל ביס טעמים אגוזיים כמעט מעושנים. בתמונות ניתן לראות כי הכנתי חצי מכמויות המתכון בתבנית קטנה (24×16 ס"מ), אבל אתם יכולים להכין כרגיל בתבנית גדולה יותר עם כמויות מלאות, או אפילו כפולות וליצור יותר משכבה אחת של תמרים ובצק.

עוגת תמרים ופרג פרסית

מצרכים:

  • 3 כוסות תמרים מסוג מג'הול עסיסיים ומגולענים
  • 1.5 כוסות קמח רגיל
  • 1.5 כוסות של תערובת אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו, מקדמיה וכו'
  • 200 גרם חמאה
  • כוס פרג טחון טרי (על המקום)
  • חצי כוס סילאן
  • כוס שקדים ופיסטוקים טחונים
  • חצי כפית קינמון, חצי כפית הל, קמצוץ אגוז מוסקט

הכנה:
קלו את תערובת האגוזים במחבת יבשה למספר דקות. היזהרו שלא לשרוף.

גלענו תמרים ומלאו אותם בתערובת הקלויה. אפשר לתקוע בכל תמר אחד מכל סוג יחדיו ולהדק יחד פנימה. הניחו את התמרים בצד והתחילו בהכנת הבצק.

במחבת המיסו חמאה והוסיפו הקמח. בחשו ללא הפסקה באש בינונית-נמוכה לכ-15 דקות עד שנוצרת רביכה בצבע קרמלי. אז הוסיפו את הפרג והסילאן, בחשו לכ-2 דקות יחדיו וכבו האש.

שפכו שליש מבלילת הבצק לתבנית והתחילו לסדר את התמרים הממולאים בשורות שורות בצורה דחוסה.

שפכו מעל התמרים המסודרים והדחוסים את יתרת הבלילה ושטחו עם כף כך שהכל יחדור בינות לתמרים ויהיה הדוק.

 מעל כל זה כסו עם השקדים והפיסטוקים הטחונים, שטחו והדקו היטב בעזרת כף.

קררו לכשעתיים לפחות במקרר בכדי שיתגבש ויהיה ניתן לחתוך לחיתוכיות נאות.

חתכו בזהירות לאחר הקירור, ותהנו מביס עשיר ומענג עמוס כל טוב.

הקירור מאפשר לעוגת התמרים והפרג להתיצב מספיק כדי שיהיה ניתן לחתוך אותה במינימום התפרקויות (לכן חשוב להדק כמה שיותר הכל יחדיו). חתכו בזהירות ועם סכין טובה וחדה לריבועים קטנים ויפהפיים (קטנים מפני שהיא עשירה מאד). תענוג היסטרי בכל ביס שמשלב תמר רך ועסיסי, בצק דק ועשיר בטעמים אגוזיים-קרמליים של פרג, פיסטוקים, קשיו, ובקיצור קרנבל פורים בפה.
תודו שזה נראה מהמם.

מיני מאפים לימוניים של פרג ושוקולד מריר

המתכון הבא הוא הקלאסי שבחבורה, אבל טעים לא פחות. וורסיה שונה לאוזני המן הידועים והמחניקים במרקמם. הבצק הלימוני-חמאתי הוא זה שנותן את האקסטרה מיוחדות בכל ביס עם מרקם פריך ונהדר שהולך בצורה מדהימה עם מלית הפרג-שוקולד הנימוחה.

מאפה לימוני של פרג ושוקולד מריר

מצרכים:

  • לבצק הפריך:
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • מיכל שמנת (של פעם) 15%
  • 200 גרם חמאה רכה
  • Zest (גרידה) משני לימונים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • שקית אבקת אפייה
  • למלית:
  • רבע קילו פרג טחון טרי
  • כוס חלב
  • 30 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר מעולה
  • חצי כוס סוכר
  • כף תמצית וניל
  • ביצה טרופה

הכנה:
לבצק: במיקסר עם וו גיטרה ערבבו את כל מרכיבי הבצק עד לאיחוד המרכיבים. גרדו את הבצק מקערת המיקסר והעבירו לניילון נצמד. קררו לכשעה לפחות.

הבצק צריך לצאת דביק וחמאתי. לאחר הקירור הוא יהיה נוח לעבודה.

הבצק צריך לצאת דביק וחמאתי. לאחר הקירור הוא יהיה נוח לעבודה.

הכינו את המלית: בסיר ערבבו באש נמוכה סוכר, חלב ופרג, עד שהחלב יספג בפרג. הוסיפו חמאה ושוקולד וערבב עד שימסו.

כפתורי שוקולד של אושר, נמסים לתוך תערובת חלומית של פרג, חלב וחמאה.

כפתורי שוקולד של אושר, נמסים לתוך תערובת חלומית של פרג, חלב וחמאה.

קמחו היטב משטח עבודה והניחו עליו הבצק. חלקו הבצק ל-3 חלקים כדי להקל על עבודת הרידוד. רדדו הבצק לעובי של 4 מ"מ ובחרו באיזו צורה תרצו להמשיך למלא ולעצב: אופציה אחת – בצורה הקלאסית של אוזני המן – רדדו וקרצו עיגולים, מלאו בכפית מהמילוי והדקו היטב ב-3 נקודות מפגש כמו בתמונה. אופציה שנייה – רולדה: רדדו הבצק, מרחו בשכבה ממילוי הפרג, גלגלו לנקניק וצרו שבלול, או חתכו הנקניק לשושנים קטנים. לאחר עיצוב הבצק והמילוי הרצוי, הברישו בביצה טרופה ושלחו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-25 דקות, או עד שמזהיב.

מרדדים כל חלק מהבצק לעובי של כ-4 מ"מ, וקורצים עיגולים

 

כל עיגול נפגש ב-3 מקומות ויוצר צורה אוזן המן

כל עיגול נפגש ב-3 מקומות ויוצר צורת אוזן המן. אל תשכחו להדק היטב בחיבורים, פן יפתחו לכם באפייה.

לשושנים – גלגלו לנקניק מהודק וחתכו במרחקים של 3 ס"מ. הניחו על נייר אפייה (כשהמלית כלפי מעלה) ותנו מחיצה קלה שתשטח אותם מעט.

מורחים בנדיבות מהמלית, מגלגלים לרולדה צמודה וחותכים לשושנים קטנים אותם מועכים לאחר שמניחים בתבנית.

מורחים בנדיבות מהמלית, מגלגלים לנקניק צמוד וחותכים לשושנים אותם מועכים קלות לאחר שמניחים בתבנית.

לאחר גילגול לרולדה, חותכים לשושנים, מניחים על תבנית ומועכים מעט עם כף היד.

אז פנקו את עצמכם עם מאפים ביתיים עמוסים בפרג טרי ומשובח, ואל תשכחו להכין גם לחברים והמשפחה איזה משלוח מנות יפה ומקורי מעשה ידכם. אל תשכחו שסוד הטעם המופלא הוא בטריות הפרג הטחון. אל תתפשרו על פרג שנטחן ונארז מזמן, הגיעו לחנויות המתמחות/מעדניות ובקשו טחינה על המקום, לטעם מושלם.

אני התאהבתי.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נורית:

    מודה בפה מלא שרעיון חיתוכיות התמרים קנה אותי

  2. מאת תמי:

    מ ע ל פ ת !!!!
    איזה יצירתיות והכל נראה יופי וטעים.
    הבקלאווה, המעדן תמרים והאוזני המן פרג מפתים ביותר .
    חג פורים שמח ומבדח חחחחח.

  3. מאת ליאור:

    מפתה ביותר, שאפו על הצילומים, ויצירתי אש.

  4. מאת רונית:

    חג שמח,
    הכנתי את הבקלאווה הנהדרת שלך, יצא טעים בטירוף.
    ואני מהחסידות של הפרג, וזה היה אחד המתכונים הנפלאים שטעמתי.
    תודה.

  5. מאת אביב:

    הבקלווה פרג מטמטמת. תודה על מתכון נהדר

  6. מאת טובה:

    חייבת וידוי:
    כל שנה בחודש אדר אני חוזרת לפוסט הזה, מתענגת על התמונות, מתכננת להכין כל פירור שכתוב כאן, ובסוף מסתפקת "רק" בבקלאווה פרג המופלאה הזאת.
    השנה כבר קניתי שבועיים מראש את כל המצרכים הנחוצים לחיתוכיות תמרים! אין מצב שאני מוותרת עליהם! :)
    פוסט פורימי [ובכלל] גאוני! תודהההההההה

השארת תגובה