פחלבה. מאפה קווקזי של עמליה פפו

היום קיבלנו את התגובה הזו על אחד המתכונים הכי פופולריים בבייגלה:

אתר בייגלה היקרים מתכון זה נגנב ממני מגברת רינה שאולוב שלקחה קרדיט מלא לעצמה על מתכון שעמלתי עליו המון!!
אני עמליה פפו נאלצתי לנסות וריאציות שונות של מאכל זה עד שהגעתי ומצאתי את המתכון המושלם למאכל שבני העדה שלי כל כך אוהבים.
בעבר פרסמתי את המתכון הזה שלי לפחלבה בקבוצה שלי חלומות מתוקים עם כל שלבים המצולמים וכמובן שהתוצאה הסופית היא התמונה שנגנבה ממני ופואמה פה באתרכם.
אני מבקשת למחוק את המתכון מפה ולתת כבוד לאנשים שעומלים קשה במקצוע הזה.
חבל שיש אנשים שרוכבים על גבם של אחרים.

עשינו בדיקה ומצאנו שעמליה אכן פרסמה את המתכון כאן 6 חודשים לפני שהוא נשלח לאחת התחרויות שלנו.

אנו בשמחה משנים את הכותרת למתכון ובעליו. מוטב מאוחר מאף פעם. עמליה הסכימה כמובן שנפרסם את המתכון תחת שמה.

 

 

מתכון: פחלבה. מאפה קווקזי

מצרכים

לבצק:

  • 300 גרם חמאה
  • 30 גרם (כף וחצי) סוכר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 900 גרם (6 כוסות + 3 כפות) קמח
  • 375 גרם שמנת חמוצה
למילוי:
  • 500 גרם אגוזי מלך
  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר
  • 150 גרם חלבונים (מ-4-5 ביצים)
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 180 גרם (חצי כוס) דבש יד מרדכי
  • 50 גרם שקדים

הכנה

  1. מערבלים חמאה וסוכר עד לתערובת חלקה, מוסיפים ביצים ומערבלים שוב לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים קמח, קורט מלח ושמנת חמוצה ולשים עד לבצק אחיד ונעים למגע.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה.
  4. טוחנים אגוזים. מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעלה דק מאד, כ-3 מ"מ עובי 1.מניחים עלה אחד על התבנית ומורחים עליו חלבונים, מפזרים על החלבונים אגוזים.
  8. מניחים עלה נוסף על משטח העבודה ומורחים על צד אחד שלו חלבונים, מניחים אותו על העלה שעליו פיזרנו אגוזים כשהצד המרוח בחלבון יהיה על עלה האגוזים.. מהדקים. ממשיכים כך עם כל העלים הנותרים .
  9. אחרי שהנחתם על הערימה את העלה האחרון, אתם עושים עם סכין סימנים בצורת מעויינים (לא חותכים – רק מסמנים!!), מורחים על פני העוגה ביצה טרופה ונועצים בעדינות רבה שקד אחד בתוך כל מעויין.
  10. מכניסים לתנור ל-30-40 דקות.
  11. מייד בסיום האפייה, יוצקים את הדבש על פני העוגה ומברישים מעט את הדבש לכיסוי מלא של פני העוגה.
  12. מקררים וחותכים לפי הסימון.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עמליה פפו:

    אתר בייגלה היקרים מתכון זה נגנב ממני מגברת רינה שאולוב שלקחה קרדיט מלא לעצמה על מתכון שעמלתי עליו המון!!
    אני עמליה פפו נאלצתי לנסות וריאציות שונות של מאכל זה עד שהגעתי ומצאתי את המתכון המושלם למאכל שבני העדה שלי כל כך אוהבים.
    בעבר פרסמתי את המתכון הזה שלי לפחלבה בקבוצה שלי חלומות מתוקים עם כל שלבים המצולמים וכמובן שהתוצאה הסופית היא התמונה שנגנבה ממני ופואמה פה באתרכם.
    אני מבקשת למחוק את המתכון מפה ולתת כבוד לאנשים שעומלים קשה במקצוע הזה.
    חבל שיש אנשים שרוכבים על גבם של אחרים.

  2. מאת zar:

    שלום עמליה,

    צר לי לאכזב אותך אבל המתכון שלך הוא לא אישי שלך ואף אחד לא גנב אותו ממך מא ד מכעיס שאת אומרת זאת מאחר ומתכון זה עובר מדורי דורות ואין אמא ובת שלא מכירות מתכון זה .
    לפחלבה יש כמה וכמה וריאציות ואף אחת מהן לא נגנבה ממך זה מאד לא יפה לומר זאת !
    אולי זה המתכון שאת משתמשת בו אבל הוא לא היחיד יש עוד מתכון עם שמרים ועם אגוזי לוז ושקדים מעורבבים יחד עם אגוזי המלך .

    עוד מעט תגיד גם שהמתכון של השאקר בורה את המצאת . …..

    שוב זה עובר מדור לדור סבתא של סבתא של סבתא שלי היתה מכינה את זה ויש לסבתא שלי את המחברת של סבתא שלה עם המתכונים אז נחשי להמציא את זה את לא המצאת וזה ממש לא בבלעדיות שלך ואגב גם לא של רינה שאולוב אם כל הכבוד!

  3. מאת zar:

    http://www.luxurynet.ru/cuisine/6114.html

    לא יזיק קצת לדעת על המקור האמיתי של המאפה הטעים הזה!

השארת תגובה