מספן של סבתא בקי – רותם פנחס

מתכון: מספן של סבתא בקי – רותם פנחס

מצרכים

  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 1/2 כוסות שקדים מולבנים טחונים
  • מעט שמן
  • חותכן בצורה רצויה
  • בד טול
  • מנז'טים מגניבים
  • סיר עם תחתית כבדה

הכנה

  1. מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית עד שהוא הופך לסירופ סמיך (אך לא משנה את צבעו השקוף)
  2. (סבתא שלי היתה בודקת עם שתי אצבעות אם נוצר חוט – אני חטפתי מזה כוויה, אבל ידוע שאצבעות של סבתות חסינות לדברים האלה…
  3. כשהסירופ מוכן מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים בבת אחת את השקדים ומערבבים במהירות עד שהכל הופך להיות תערובת אחידה וגמישה ומורידים מהאש.
  4. משמנים את השיש עם ממש מעט שמן קנולה ומורידים את התערובת על המשטח המשומן, בשלב הזה כדאי לשטח אותו כך הוא יתקרר מהר יותר.
  5. מסדרים מגש גדול עם מנז'טים
  6. כשהמספן כבר לא חם מדי למגע (אבל גם לא לתת לו להתקרר) קורצים ממנו עיגולים ומניחים על בד הטול. דוחפים את בד הטול עם המספן לתוך החותכן ומניחים במנז'ט. (מדי פעם כדאי להרטיב את הטול ולסחוט.)
  7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. רצוי להוציא את זה חצי שעה לפני האכילה.
  8. זהירות זה ממכר!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מוסי שמשי:

    "מת" על מספן….מומחיות של בולגרים…כמו בשכונת ילדותי "תל-ברוך"…אך לא הבנתי מה בדיוק עושים עם הטול…

  2. מאת רותי:

    אהבתי לאחותי היתה חמה בלגריה ז"לשנהגה להכן את אותו מרשם ממש ניזכרתי העלה בי זכרונות מהעבר נחמד תודה

  3. מאת אתי:

    חובה בכל משלוח מנות לפורים, וגם בפסח לא נפקד מקומו מהתקרובות…והזכרונות, אח הזכרונות! תודה על המתכון המצוין.

  4. מאת שלי:

    איך הזכרת לי את סבתא שלי… ממש הרגשתי את טעם המספן בפה…
    ובעניין "הבדיקה בעזרת האצבעות": סבתא שלי הייתה אומרת שאם את (עדיין) מפחדת לכוות את אצבעותייך במטבח, סימן שאת (עדיין) מפחדת מחמותך… (או במילים אחרות : את עדין צעירה…)

    ולענין: אפשר לבדוק מוכנות הסירופ ע"י טפטוף, בעזרת כפית, טיפה אל כוס מים קרים. אם הטיפה מתכדרת – הסירופ מוכן.

השארת תגובה