ברגע האחרון: עוגת מנגו־קוקוס־אוכמניות עם קצפת

שבת. השעה אחת ושלושים בצהריים ואני עדיין שקועה ראשי ורובי ברומן משרתות ויקטוריאני שהורדתי באינטרנט. בשלוש אני אמורה להתייצב לארוחת הצהריים המשפחתית בצדה השני של העיר, כשעוגת קינוח בידי.

חיפוש קדחתני במקרר ובארונות המטבח אחר מצרכים לעוגת בזק העלה חמאה רכה שהוצאתי בבוקר (קמתי מלאת כוונות טובות), מכל מלא למחצה של רכז מנגו קפוא, קופסה של מלית אוכמניות, שני סוגים של קוקוס, שתי תבניות חד־פעמיות וקרטון שמנת עמידה לקצפת. יש!

עשר דקות עבודה, שלושים דקות אפייה ותבנית אחת יצאה לדרך – השנייה נותרה מאחור לטובת התיעוד.

מסקנות: לפעמים עוגה מהירה עושה עבודה לא פחות טובה מעוגה שהושקעו בה שעות של עבודה, ובטלה בשבת – תענוג.

עוגת מנגו־קוקוס־אוכמניות עם קצפת

 

מתכון: עוגת מנגו־קוקוס־אוכמניות עם קצפת

מצרכים

  • 125 גרםחמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 3 כפות רכז מנגו קפוא (של פריגת)
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס קוקוס טחון
  • מים
  • קופסה (400 גרם) מלית אוכמניות 70% פרי (של מימונס הכי טעימה)
  • 3 כפות פתיתי קוקוס קלויים מתוקים
  • 1 מכל שמנת לקצפת
  • 2 שקיקים סוכר וניל

הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי. מכינים 2 תבניות אינגליש־קייק חד־פעמיות.
  2. מערבלים את החמאה הרכה עם סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל במשך 5 דקות (כדי לרכך חמאה קרה וקשה במהירות, חותכים אותה לקוביות ושמים בקערה יחד עם הסוכר. מחממים במיקרוגל 15 שניות, מוציאים, מטלטלים כדי לערבב ומחממים 15 שניות נוספות).
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
  4. מוסיפים את רכז המנגו ומערבלים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים את מיץ הלימון הסחוט לכוס ומשלימים במים ל־¾ כוס. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח על תערובת החמאה ומוסיפים את הקוקוס.
  6. יוצקים למעלה את מי הלימון ומערבלים את כל החומרים יחד רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
  7. מעבירים קצת פחות משליש התערובת לכל תבנית ומשטחים בכף לעובי אחיד.
  8. מחלקים את מלית האוכמניות בין התבניות ומורחים על שכבת הבצק.
  9. מעבירים את התערובת הנותרת לשק זילוף ומזלפים גושים קטנים על מלית האוכמניות – אני מפזרת את הגושים בשלוש שורות לאורך כל תבנית (אפשר להשתמש בשקית ניילון עבה – ממלאים וגוזרים חור באחת הפינות, או להניח בעזרת שתי כפיות). לא צריך לצופף – הגושים יתפשטו בזמן האפייה וייצרו משטח כמעט אחיד.
  10. זורים את פתיתי הקוקוס הקלויים על הגושים המזולפים.
  11. מניחים את התבניות על התבנית השטוחה שבתנור ואופים במשך 35-30 דקות, עד שפני העוגות משחימים ומרכזן יציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  12. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל. פורסים את העוגות, מחלקים לצלחות ומניחים או מזלפים תלולית נדיבה של קצפת ליד כל פרוסה.
  13. אפשר לעטר את הקצפת במעט פתיתי קוקוס קלויים.

הערות:

אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה אחת בקוטר 26-24 ס"מ – משך האפייה יתארך ב־15-10 דקות.

• העוגה טעימה מאוד גם ביום שאחרי האפייה.

דנית סלומון היא מחברת מספר רב של ספרי בישול רבי מכר בהם: "עוגות בקלי קלות" ו"קציצות בקלי קלות", עורכת ומתרגמת.

סלומון היא ילידת קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, בוגרת החוג לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל אביב, תושבת תל אביב, נשואה ואם לשניים.

במשך שש שנים ערכה את מוסף הבישול "זמנים במטבח" במגזין "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות. ובנוסף ערכה את מוסף הבישול "תפריט" של ירחון "עולם האשה". תרגמה וערכה ספרי דיאטה ושמירה על המשקל, בהם רב המכר "רזה-לתמיד". היא עורכת ומתרגמת ספרות יפה וספרי עיון ומחברת ספרי הדרכה – ביניהם רב המכר "בת-עשרה – מדריך לנערה המתבגרת" – וספרים העוסקים בנושאי תרבות, אמנות והיסטוריה..

בשנת 2005 פרסמה את ספרה "שוקולד ושושנים" המשלב בין עולמה הקולינרי של סלומון לעיצוב הרומנטי של מיכל נגרין. בין עוגות השוקולד למלאכים והשושנים שהפך לרב מכר. בימים אלו יצא לאור ספרה העשרים ואחת במספר "שוקולד בריבוע – הבראוניז הכי טובות שיש".

צילומים: יהודה סלומון  

דנית סלומון בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


 

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת הילי:

    תודה על המתכון.

  2. מאת אליה ב:

    היי דנית, סוף סוף יכולה להודות לך אחרי שנים של שימוש בספרייך. קניתי לארחונה גם את ספר הבראוני וממש לא יכולתי להתאפק וכבר הכנתי שני מתכונים ממנו. מקווה שתיקראי את דבריי ואת תודתי.

  3. מאת שי:

    אפשר עם אוכמניות מיובשות או צימוקים?

    • מאת דנית סלומון:

      אפשר עם פאי פילינג מפירות אחרים – דובדבן או תפוחים, למשל (רצוי 70% פרי). צימוקים זה כבר עוגה מסוג אחר, שאין בה מלית פירות רטובה.

  4. מאת עירית:

    נפלא.תודה:)

השארת תגובה