הקסטה הסיציליאנית של דנית סלומון

כל הבטחה מגיע יום פירעונה, גם אם ניתנה בלהט הרגע במסעדת דגים סיציליאנית ליד ונציה, וגם אם הסיציליאני מגיש מנות שלל־ים מופלאות אך קטנטנות במחירים מופקעים, מהסוג שלא ממלא את הבטן ושולח אתכם אל שולחן הקינוחים בחיפוש אחר פיצוי מתוק ומפנק. אז הבטחתי שאכין כזה גם בבית, בהזדמנות. למעלה משנה הצלחתי להתחמק, עד שהנסיבות סגרו עלי ודרשו פירעון מיידי.

קסטה (כמעט) סיציליאנה

למה כמעט? כי לריקוטה עזים שמוכרים אצלנו אין טעם של גבינת עזים, כמו זה שהיה לקינוח הסיציליאני־ונציאני. וגם כי הורדתי את מפלס המתיקות – הקו האדום של האיטלקים גבוה בהרבה משלי.

אני לא אוהבת קליפות הדרים צבועות, מהסוג החביב כל־כך על האיטלקים, אז השתמשתי בקליפות הדרים מסוכרות נטולות צבע, ובשביל הצבע הוספתי תפוזונים מסוכרים כתומים וחמוציות אדומות. את השוקולד־צי'פס המריר החלפתי במיני שוקולד־צ'יפס חלב, אבל אפשר גם לקצוץ חצי טבלה שוקולד חלב/מריר, או הכי טוב – להשתמש במטבעות שוקולד בלגי קצוצים. המטבעות רכים יותר משוקולד רגיל ונעימים יותר לנגיסה.

כדאי לדעת: מיני שוקולד־צ'יפס, מטבעות שוקולד חלב / מריר ואבקת אלבומין (חלבון ביצה מיובש) אפשר להשיג בחנויות מתמחות כמו ספייסס, מר קייק ואחרות. לחלקן גם חנויות מקוונות.

 מה צריך: 2 תבניות עגולות בקוטר24 ס"מ, מרופדות בעיגול של נייר אפייה, לאפיית 2 שכבות דקות של עוגה; מגש עגול שקוטרו24 ס"מ לפחות + רינג מתכוונן (או מסגרת תבנית קפיצית בקוטר 23-22 ס"מ)

להרכבת הקסטה; סבלנות – ההכנה עצמה ממש קלה, אבל צריך לקרר את הקסטה שעתיים לפחות לפני שמצפים אותה בזיגוג, לחכות עד שהזיגוג יתקשה ואחר כך להכניס את הקסטה לשנת לילה במקרר, כדי שתתייצב. אז, ורק אז, אפשר לגשת לאכילה.

 הערה לסדר: כוס מידה תקנית (250 מ"ל) שווה125 גרם קמח מנופה (לא, לא140 גרם. שקלתי בשלושה מאזניים שונים),200 גרם סוכר,100 גרם אבקת סוכר מנופה. בדרך כלל אני מודדת בכוסות ובכפות – במתכון הזה מדדתי גם נפח וגם משקל, כדי למנוע "תרגום" לא נכון של הכמויות.

מתכון: קסטה סיציליאנית של דנית סלומון

מצרכים

לעוגות:

  • 90 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • ½ גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס + 2 כפות (140 גרם) קמח
  • 2 כפיות (7 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
לקרם:
  • 500 גרם ריקוטה עזים או ריקוטה פרסקה
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לקצפת או יוגורט עזים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 שקיקים (30 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפות ליקר לימונצ'לו
  • 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות לפיסות קטנות
  • 50 גרם תפוזונים סיניים מסוכרים מגולענים וקצוצים
  • 25 גרם חמוציות מסוכרות קצוצות
  • 50 גרם מיני שוקולד־צ'יפס חלב (או שוקולד חלב/מריר קצוץ)
לזיגוג ולעיטור:
  • 200 גרם אבקת סוכר מנופה
  • ½1 כפיות אבקת אלבומין
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף לימונצ'לו
  • מים לפי הצורך
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
  • 3 תפוזונים סיניים מסוכרים קצוצים דק

הכנה

העוגה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל במשך 3 דקות.
  2. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
  3. מוסיפים לקערה שמנת, מיץ לימון וקמח מנופה עם אבקת אפייה ומלח ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
  4. מחלקים את התערובת בין התבניות ומורחים בשכבה אחידה על כל שטח הבסיס.
  5. אופים במשך 25-20 דקות – מחליפים את מיקום התבניות אחרי 15 דקות אפייה – עד שפני העוגות מזהיבים ומרכזן קפיצי למגע.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים.
הקרם:
  1. טורפים יחד ריקוטה, שמנת, סוכר, סוכר וניל ולימונצ'לו לתערובת חלקה מאוד.
  2. מוסיפים פירות ושוקולד ומערבבים בכף.
להרכבת הקסטה:
  1. מוציאים את העוגות מהתבניות ומסירים את הנייר.
  2. מניחים עוגה אחת במרכז המגש ומהדקים סביבה את הרינג המתכוונן (או מסגרת תבנית).
  3. יוצקים את הקרם ומיישרים.
  4. הופכים על הקרם את העוגה השנייה ומהדקים קלות כדי לקבל משטח ישר.
  5. מכסים ומקררים שעתיים לפחות.
לזיגוג ולעיטור:
  1. מנפים סוכר ואלבומין לקערה בינונית. מוסיפים לימון ולימונצ'לו ומתחילים לערבב. מוסיפים מים בכמות שתספיק ליצירת זיגוג סמיך.
  2. משהים 3-2 דקות, מערבבים שוב, יוצקים את הזיגוג על העוגה ומורחים בזהירות בשכבה אחידה.
  3. מפזרים את הפיסטוקים ואת התפוזונים הקצוצים על הזיגוג.
  4. משהים בלי כיסוי במקום קריר מחוץ למקרר עד שהזיגוג מתקשה (כחצי שעה בקיץ, שעה־שעתיים בחורף).
  5. מכסים ומחזירים למקרר למשך לילה לפחות. לפני ההגשה מריצים להב סכין בין הקסטה לדופנות הרינג ומשחררים את הרינג.
  6. אם יש צורך, מחליקים ומיישרים את דופנות הקסטה בלהב סכין.

 צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןכללימתוקיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת סוזנה:

    שאלה:
    אם איין לי לימונצ'לו ואני לא רוצה לקנות במיוחד בקבוק שלם( לא שאני יודעת איפו מסיגים אותו מחוץ לאיטלייה). מה יכול לשמש כתחליף? ואם בכלל חובה להזתמש באלקוהול במתכון!?

  2. מאת דנית סלומון:

    סוזנה, את יכולה לקנות לימונצ'לו בכל סופרמרקט גמעט וזה לא יקר. את יכולה גם להחליף אותו בכף מיץ לימון טרי ומעט קליפת לימון מגוררת, או ב-2 כפיות תרכיז לימון קפוא (פריגת) מדולל בכף מים. דנית

  3. מאת בלה:

    אפשר לוותר על אבקת האלבומין? או אולי יש לה תחליף?

    • מאת דנית סלומון:

      אפשר כף חלבון מביצה טרייה – לוותר על חלק מהנוזלים. בלי האלבומין / חלבון הזיגוג לא יתקשה.

  4. מאת דולי:

    בתי הפתיעה אותי בעוגה המיוחדת הזו. טעמה נפלא עדין ומדוייק. מה גם שהיא יפה וחגיגית.
    תודה

השארת תגובה