פאדג' שוקולד – בננות שלמות

עודף בננות וקרייב מטורף לשוקולד הביאוני לרקיחת עוגת פאדג' שוקולדית סופר נימוחה, עם טקסטורה כיפית ונגיסה של גרגירי פולנטה פריכים ותעלות רכות רכות, מתוקות וענוגות של בננות שנאפו בשלמותן עטופות שמיכות שוקולד חלומיות.

שילוב של שוקולד ובננה זה Match made in heaven

שילוב של שוקולד ובננה - A match made in heaven

מה שהכי כיף בבלילת העוגה הסמיכה והפאדג'ית, זה שהיא מהווה מצע מושלם לספיחת הנוזלים הטעימים והדביקים שהבננה מגירה בזמן השיזוף בתנור, והופכת אותה ללחה ועסיסית אף יותר.
גם קמח התירס יוצר עניין, לא רק דרך המרקם הקרנצ'י שהוא מוסיף, אלא גם במתן רובד מתקתק ודביק נוסף שהולך מצוין עם הבננה.

"בננית" זוכרים?

"בננית" זוכרים?

בניגוד לרוב עוגות הבננה הבחושות הדורשות בננות מעוכות, אפיית הבננות בשלמותן כמו במקרה זה, מאפשרת להן לשמור על עסיסיותן, ועל טעם עמוק ומרוכז. כמו כן, לשמר את טעם השוקולד באיזורים שבהם אין מפגש ישיר בינו לבין הבננות, כך שלכל ביס אופי המיוחד לו.

כמו בהרבה מתכונים המשלבים פירות, עליהם נבזקים ערימות של סוכר גרגירי, החלטתי הפעם לזלף על הבננות מעט דבש כדי לעזור להן להתקרמל בתנור, לחדד ולהעמיק את טעמן הדבשי.

ובלי הרבה התחכמות, העוגה יוצאת פשוט יפהפייה כשפורסים אותה, וטעימה אפילו יותר.

מצרכים: 

כוס קמח רגיל

שליש כוס קמח תירס (פולנטה/ממליגה)

כף אבקת אפייה

רבע כפית מלח

שלשת רבעי כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)

100 גרם חמאה רכה

100 גרם שוקולד מריר (70%)

2 כפות קקאו

1 ביצה L

כף תמצית וניל טובה

חצי כוס חלב

6-7 בננות

הכנה:

ערבבו את הקמחים, המלח ואבקת האפייה היטב.

הקציפו החמאה הרכה יחד עם הסוכר, עד למרקם חלק ומשחתי בהיר. המיסו את השוקולד המריר במקרוגל (או בסיר) בפולסים והוסיפו אותו לתערובת הסוכר והחמאה, יחד עם הקקאו והביצה והמשיכו להקציף למרקם חלק (כ-2 דקות).

הוסיפו בהדרגה מתערובת היבשים והחלב וערבבו עד שכל החומרים מאוחדים, אך לא יותר, כדי לא להגיע למצב של לישת יתר שתביא למרקם דחוס וכבד. הבלילה צריכה לצאת סמיכה ודביקה.

מומלץ לרפד התבנית בנייר אפייה, כדי שיהיה ניתן לחלץ את העוגה בקלות (שולפים/מרימים מהצדדים לאחר הקירור). במקום סתם לשמן בעודף שומן וגם לחסוך בנקיון. זו השיטה שלי לקיבוע נייר האפייה לתבנית מבלי ללכך את התחתית שלה בקצת מהבלילה: שמים טיפת מים במרכז, מתחת לנייר האפייה, ושני אטבים. אפשר להניח עוד פס של נייר אפייה גם בכיוון השני.

צקו את הבלילה לתבנית ושטחו אותה מעט. אם אתם רוצים שהבננות ישארו יחסית גלויות גם לאחר האפייה ויקבלו שיזוף קרמלי, השקיעו אותן מעט בבלילה. אם חשקה נפשכם בבננות משוקעות פנימה כמעט לגמרי – השקיעו אותן עד לחצי מגובהן.

הזליפו מעליהן מעט דבש.

שלחו לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לכ-30 עד 35 דקות, תלוי בתנור. היזהרו שלא ליבש את העוגה, מפני שהיא כי טעימה כשהיא לחה ודביקה. כשהיא תפוחה, לחה ומעט רוטטת במרכז יש להוציא אותה ולאפשר לה להתקרר לגמרי בטמפ' החדר. משהתקררה, שלפו אותה בעזרת ידיות נייר האפייה, וחתכו אותה לריבועים יפים משובצים ביהלומים צהובים של בננות רכות.

יאמ!

ברגע שנגסתי בתעלות הבננה-שוקולד האלה, חטפתי פלאש-בק מטורף (שתחילה התקשתי מאד לפענח), לחטיף הבננית הנוסטלגי, שמזמן נעלם מהמדפים. זוכרים? "בננית"? שבן זוגו למדף היה גם "תותית"? משהו במילוי הבננה הג'לטיני-הקציפתי המצופה שוקולד, שכל קשר בינו לבין בננה אמיתית הרי מקרי בהחלט, הציף בי את הימים של האלו, ובעיקר של משלוחי המנות בפורים, שחטיף זה היה הכוכב שלהן.

מתכון מקוצר: פאדג' בננה-פולנטה-שוקולד

מצרכים

  • כוס קמח רגיל
  • שליש כוס קמח תירס (פולנטה/ממליגה)
  • כף אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • שלשת רבעי כוס סוכר חום/לבן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם שוקולד מריר (70%) – מומס
  • 2 כפות קקאו
  • 1 ביצה L
  • כף תמצית וניל טובה
  • חצי כוס חלב
  • 6-7 בננות
  • 2 כפות דבש

הכנה

  1. ערבבו בקערה קמחים, אבקת אפייה, ומלח.
  2. הקציפו חמאה רכה וסוכר עד למשחה בהירה אחידה.
  3. הוסיפו שוקולד מומס, קקאו וביצה והמשיכו להקציף.
  4. הוסיפו בהדרגה (בכמה נגלות) תוך בחישה, חלב ותערובת קמחים, וערבבו רק עד שהכל אחיד (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).
  5. שמנו תבנית/רפדו אותה בנייר אפייה והעבירו אליה את הבלילה. השקיעו לתוכה הבננות והזליפו הדבש מעליהן.
  6. אפו לכ-35 דקות בתנור שחומם ל-175 מעלות, עד שהעוגה תפוחה ועדין לחה ורוטטת קלות במרכז. פרסו ואכלו לאחר קירור מוחלט בטמפ' החדר.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: FeaturedPorMelegאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמתוקיםמתכוניםעוגותצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (26)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת adi:

    הצילומים שלך כל כך מגרים….
    למרות שאינני אוהבת שוקולד עם בננות. לא שילוב חביב עליי במיוחד.

  2. מאת שירה:

    האם פולנטה נמכרת במשקל במרכולים ובחנויות הטבע?
    איך אדע מה לקנות?

  3. מאת שרה סרור:

    אהבתי את הרעיון עם האטבים

  4. מאת תמי:

    וואאוווו…מדהים.
    איזה כף, אני הולכת להכין.

  5. מאת בקר:

    אין לי בננות אבל יש לי המון אגסים שאין לי מה לעשות איתם. איך זה לדעתך עם אגסים?

  6. מאת עדי:

    יאמי, שוקולד ובננה
    מושלם

  7. מאת אפרת:

    אפשר גם בלי קמח תירס ? לא אוהבים אצלנו. לוותר לגמרי או להחליף בקמח רגיל?

  8. מאת תמי:

    הכנתי, הגשתי….לבעלי, רק מחמאות ועינוגים.
    תודה על רעיון והגשה מדהימה.

  9. מאת חנה:

    נראה מעולה ממש! בננות ושוקולד זה שילוב מושלם

  10. אוחז בי טירוף רק מלהביט בתמונות, זה כמו פורנו!

  11. מאת hen:

    האם אפשר לוותר על ההקצפה ופשוט לערבב עם כף?

  12. מאת לי ק:

    פה את במייטבך.

  13. מאת מיכל:

    אפשר לשים מים במקום חלב?

  14. מאת שרית-ב:

    מושלם ! שילוב אולטימטיבי שוקולד בננה , כמו גם שוקולד תפוז .

    מתה על עוגות שוקולד בננה ומכינה בלי סוף ויש לי גם במקפיא ….

    בראש הרשימה להכנה …….

    יאמי , אהבתי מאוד !

    שרית-ב

  15. מאת מירי:

    היי, נראה ממש מגרה, אכין אותה!!
    לאיזה גודל תבנית זה מתאים? לא צויין. ודבר נוסף-
    העניין עם האטבים-לא נראה לי שזה בטיחותי..אם זה מפלסטיק ולא מסיליקון- הרי שברמות חום גבוהות זה עלול להזליג חומרים רעילים(גם אם זה אינו נמס ונראה לעין)
    תודה!

    • מאת Pormeleg:

      הי מירי,
      התבנית בגודל 24X24.
      האטבים הם רק כדי ליצב את נייר האפיה בזמן שמוזגים את העיסה ומשטחים אותה, כדי שלא יזוז… כמובן שלא אופים יחד עם האטבים.
      אשמח לדעת איך יצא לך!

  16. מאת ג'וני:

    יצא ממש טעים אבל המרקם של הפולנטה בעייתי מרגיש כמו גבישי סוכר או חול כשאוכלים….

  17. מאת Merav:

    היי איך רצוי לשמור לאחר האפייה, במקרר/ טמפרטורת החדר ?

  18. מאת ליאורה:

    הבננות יצאו לי קשות ? החלפתי את הדבש בסילאן האם בגלל זה?
    ואם לא מדוע הבננות לא נהיות רכות?

השארת תגובה