סערה וכוס תה – כתף בתנור של טדי הרוש

מאת: טדי הרוש

בחוץ, רוחות ערות נושבות מימין ומשמאל.. עץ המנגו שבגינה בקושי רב מצליח לעמוד בפרץ.

ללא ספק טלטלה של ממש עוברת עליו, ואני מנסה לדמיין את המחשבות החולפות בראש צמרתו.

עם הרוח, באו עננים אפורים, כאלו שנוטעים תוגה ומצב רוח מלנכולי וכנגד כך, נדרשת פעולה נמרצת.

אז פתחתי את המקרר, והתחלתי לצבוע סיר עמוק בצבעים, כאלו שישרו עלי מצב רוח מחוייך. כמו מכחול על פאלטה (pallette) לקחתי מצרכים לפי צבעם: שרי אדומות בשביל הרומנטיקה, גזר כתום כדי לחמם את האווירה, בצל סגול בשביל לעקצץ את העננים, טימין בשביל ניחוחות של אהבה, פטריות שיחברו אותי אל האדמה הרטובה, זוקיני ירוק ומרענן ואספרגוס אצילי, שייעדן וירכך את המלנכוליה.

כל אלו, כל אחד בזמן המתאים לו, נכנס ל- hot-tub של שמן זית נפלא.

עלי הטימין נפרדים מהגבעול, הגזר מתקרמל ומשתזף, כך גם כל השאר. בשלב הזה, זה יכול להיות בסיס נהדר למרק מענג ומחמם, או לחילופין תוספת צבעונית ונהדרת למנה העיקרית.

העיקרית, תהיה לא אחרת מאשר כתף טלה שייכנס לצלייה איטית עם עשבים ותבלינים. מרווה קייצית, טימין ועוד הפתעות.

מתכון: כתף טלה בתנור עם ירקות צבעוניים

בקצרה: להגיש עם הירקות 'של מקודם', או על בורגול

מצרכים

  • מצרכים:
  • 4-5 סלקים בינוניים, קלופים, שטופים וחתוכים לרבעים
  • 2-3 בצלים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים
  • ראש של שום
  • 2-3 גבעולי מרווה
  • 6-7 גבעולי טימין
  • 2 כפות סילאן
  • כפית כמון, כפית פפריקה, כפית פלפל אנגלי (או שחור) גרוס
  • חצי כפית כורכום
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • כף מלח גס
  • כתף טלה במשקל 2-2.5 ק"ג, עם העצם כמובן

הכנה

  1. מדליקים תנור בחום של 180 מעלות.
  2. בקערית, מערבבים שמן, מים, סילאן, כורכום, פפריקה כמון לכדי תערובות אחידה ומפזרים על הטלה.
  3. מפזרים מעל גם את העשבים ומכניסים לתנור, על נייר אפייה, מכוסה ברדיד אלומיניום.
  4. את הסלק והשום אני מרטיב במעט בלסמי, ולאחר שעה – מכניס אותם לתחתית התבנית בה נמצא הטלה.
  5. אחרי שעה וחצי-שעתיים נוספות (בסה"כ 3 שעות) – כבר אפשר להשתולל ולהגיש.
  6. אם תנמיכו את התנור לכדי 160 מעלות – ותתאפקו עוד שעה, אפילו שעתיים, התבשיל הזה רק ישתבח..

..

אחרי כל אלו, כוס תה עם מרווה ודבש יהוו הדרן נפלא למזג האוויר הזה.

תהנו!

~~~

טדי מבקר במסעדות - הדף של טדי הרוש בפייסבוק

 

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה