מאק אנד צ'יז בניחוח ספרדי

מאת: pormeleg 

הארוחה והטיול בשדות הארטישוק של נעם, טבעו בי חשק בל יימחה להכין גרסה מושחתת משלי למאק אנד צ'יז הידוע, בטעמים וניחוחות שמדברים ספרדית. טעמיי החמון, הפפריקה המעושנת, הארטישוק והגבינות, התחברו יחד למנה גדולה ומפנקת שכיף להניח במרכז השולחן ולחפור בה כף גדושה ומלאה הפתעות בכל ביס. עגבניות מיובשות חמצמצות עזות טעם, בייקון פריך, וארטישוק עסיסי שעושים חשק לעוד ועוד יישורים.

מתכון: מאק אנד צ'יז בניחוח ספרדי

מצרכים

  • חבילת פסטה (500 גרם, מרפקים)
  • 5 ארטישוקים טריים מקולפים
  • כוס עגבניות מיובשות, לחות
  • 150 גרם בייקון
  • לתיבול: מלח, פלפל, פתיתי צ'ילי יבש, שמן זית
  • חצי כוס אורגנו טרי
  • 150 גרם גבינת מנצ'גו מגורדת
  • 100 גרם צ'דר מגורדת
  • לרוטב הלבן:
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • מלח, פלפל, מוסקט
  • כפית פפריקה ספרדית מעושנת

הכנה

  1. בשלו הפסטה לדרגת כמעט אל-דנטה והניחו בצד.
  2. קלפו הארטישוקים, חתכו לרבעים, בשלו לכ-7 דקות במים רותחים. סננו והניחו בצד.
  3. חתכו את הבייקון לרצועות מלבניות דקות וטגנו במחבת (ללא שמן). הוסיפו את העגבניות המיובשות הקצוצות גס והארטישוקים והקפיצו מספר דקות.
  4. הכינו את הרוטב הלבן: המיסו חמאה בסיר, הוסיפו הקמח וטגנו אותו בבחישות מתמידות עד שיהפך למשחה. הוסיפו את החלב והתבלינים ובחשו בלי הפסקה עם מטרפה עד שיסמיך ויהפך לרוטב חלק שיצפה את הכף.
  5. הוסיפו את הגבינות המגורדות והפפריקה המעושנת ובחשו מעט כשהאש כבויה.
  6. מזגו בין הפסטה, תערובת הארטישוק-בייקון-עגבניות והרוטב הלבן-ורוד המעושן, הוסיפו אורגנו טרי וערבבו.
  7. מיזגו לתבנית ושטחו. בזקו מעל מעט מהגבינה המגורדת שהשארתם בצד, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-40 דקות
  8. כשהמאק אנד צ'יז מתקרר, ניתן לחתוך לריבועים יציבים ונאים, או לשלוף עם כף בעודו חם.

ובתמונות

בשלו הפסטה לדרגת כמעט אל-דנטה והניחו בצד.
קלפו הארטישוקים, חתכו לרבעים, בשלו לכ-7 דקות במים רותחים. סננו והניחו בצד.
חתכו את הבייקון לרצועות מלבניות דקות וטגנו במחבת (אין צורך להוסיף שמן מפני שהבייקון יגיר כבר שומן מהחום) עד שיהפכו פריכים. הוסיפו את העגבניות המיובשות הקצוצות גס והארטישוקים והקפיצו מספר דקות.
קשה לתאר את הריח המדהים שמתפזר במטבח, גם הכלבים לא יכולים לעמוד בזה
קשה לתאר את הריח המדהים שמתפזר במטבח, גם הכלבים לא עומדים בזה.
הכינו את הרוטב הלבן: המיסו חמאה בסיר, הוסיפו הקמח וטגנו אותו בבחישות מתמידות עד שיהפך למשחה. הוסיפו את החלב והתבלינים ובחשו בלי הפסקה עם מטרפה עד שיסמיך ויהפך לרוטב חלק שיצפה את הכף.
לרוטב הוסיפו את הגבינות המגורדות והפפריקה המעושנת ובחשו מעט כשהאש כבויה.
מזגו בין הפסטה, תערובת הארטישוק-בייקון-עגבניות והרוטב הלבן-ורוד המעושן, הוסיפו אורגנו טרי וערבבו.

הניחו בתבנית ושטחו. פזרו עוד מעט מהצ'דר מעל. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דקות.

הניחו בתבנית ושטחו. פזרו עוד מעט מהצ'דר מעל. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דקות.
הניחו בתבנית ושטחו. פזרו עוד מעט מהצ'דר מעל. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דקות.
בתאבון!

אתם רק יכולים לדמיין (או לרוץ מיד להכין) את הריח המטורף של הבייקון והפפריקה המעושנת שעוטפים את הפסטה וצובעים אותה באדום של טעמים מטריפים.
בתאבון!

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

 

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה