ארבעה מתכונים מיוחדים של שף יוסי אלעד (מחניודה)

אנחנו שמחים לשתף 4 מהמתכונים ששף יוסי אלעד הדגים אתמול בסדנה למנצחי תחרות המתכונים של בייגלה בחסות יד מרדכי.

  1. טרטר אינטיאס
  2. סשימי טונה עם בצל כבוש
  3. סלק ממולא בכבד עוף
  4. סופריטו עוף שעושה אהבה בטאג'ין עם פירות

~

טרטר אינטיאס

מתכון: טרטר אינטיאס 

מצרכים

  • אינטיאס טרי

  • מעדן תפוז של יד מרדכי
  • תפוז
  • בצל סגול
  • עירית
  • עולש
  • כוסברה
  • שמן זית

הכנה

  1. חותכים את הדג לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
  2. קוצצים בצל סגול, עירית, כוסברה מערבבים הכול ביחד עם הדג
  3. מוסיפים פילה תפוז
  4. מדללים מעדן 100% פרי – תפוז של יד מרדכי במעט מיץ תפוזים ולימון
  5. מוסיפים שמן זית
  6. מוסיפים לתערובת הדגים
  7. מניחים על עלה עולש ומגישים

 ~

סשימי טונה עם בצל כבוש

מתכון: סשימי טונה עם בצל כבוש

מצרכים

  • טונה טרייה
  • בצל סגול
  • חומץ בלסמי לבן
  • סוכר
  • מיץ לימון
  • מעדן תאנים

הכנה

  1. חותכים את הטונה לנתחים בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ
  2. ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
  3. מרתיחים 1/3 מים 1/3 חומץ בלסמי לבן 1/3 סוכר
  4. חותכים בצל סגול ל 1/8
  5. כאשר הנוזל רותח מכבים את האש
  6. מכניסים את הבצל לנוזל מכסים בשמן זית ומצננים
  7. להגשה:
  8. מניחים 1/8 בצל כבוש
  9. מעל את נתח הדג
  10. מעל פרוסה של פלפל חריף
  11. מדללים את המעדן התאנים במעט מים ומיץ לימון להכנת הרוטב
  12. ומזלפים רוטב תאנים

~

סלק ממולא בכבד עוף

מתכון: סלק ממולא בכבד עוף

מצרכים

  • 4 יח' סלק בגודל בינוני
  • 2 יח' בצל ירוק
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 200 גרם מעדן 100% פרי – משמש של "יד מרדכי"
  • שמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
  • 200 מ"ל יין לבן 1/2 יבש
  • צרור קטן פטרוזיליה, ראשד, ארוגולה
  • 4 יח' משמש טרי (או מיובש)
  • 3 כפות טחינה

הכנה

  1. שוטפים את הסלקים היטב
  2. מרתיחים ומבשלים כ-40 דק'
  3. שוטפים במים קרים
  4. בעזרת סכין "פריזאן" מרוקנים את הסלקים שומרים את התוכן.
  5. מסדרים בתבנית אפיה ומתבלים בבלסמי, ומעדן משמש מדולל ביין
  6. אופים כ-1/2 שעה
  7. מכינים מילוי
  8. מנקים את הכבד משומן ומפרקים לשתי האונות קוצצים בצל ירוק
  9. מורחים מחבת בשמן זית מטגנים את הבצל מוסיפים את הכבדים
  10. מתבלים במלח ופלפל
  11. מדללים מעדן משמשים ביין לבן ומוסיפים לכבד
  12. ממלאים את הכבד
  13. בצלחת הגשה מסדרים סלט קטן של עלי פטרוזיליה, ראשד, וארוגולה, מניחים מעל את הסלק הממולא. לקישוט: בעונה משמשים טריים ולבנה סלק מתוקה

~

סופריטו עוף שעושה אהבה בטאג'ין עם פירות

מתכון: סופריטו עוף שעושה אהבה בטאג'ין עם פירות

בקצרה: מוגש על פריקה וחמוציות

מצרכים

  • 4 יח' כרעיים עוף
  • 2 בצלים פרוסים לרצועות
  • 12 שיני שום
  • 400 גר' פירות יבשים מעורבים (משמש צימוקים שזיפים 2 תפוחים גרנד חתוכים לשמיניות)
  • מעדן 100% פרי – דובדבן "יד מרדכי"
  • 250 גר' פריקה
  • 250 גר' בורגול
  • 100 גר' חמוציות
  • 100 גר' עדשים שחורים
  • פפריקה מתוקה
  • 6 יח' פלפל צ'ומה מיובש
  • מלח, פלפל, כמון, נענע
  • גרד מ-2 לימונים
  • יין לבן, ציר עוף 3+1
  • שמנ"ז
  • גזר, שורש פטרוזיליה, כרישה

הכנה

  1. במחבת מטגנים את העוף ומשחימים אותו היטב מניחים בצד
  2. באותה המחבת מטגנים את רצועות הבצל, מוסיפים את שיני השום, מוסיפים את הפירות היבשים ו- 4 כפות מעדן דובדבנים וכוס יין לבן וכוס ציר עוף.
  3. מבשלים כ 10 דקות, מוסיפים פפריקה וכמון וגרד לימון. בטאג'ין מסדרים את העוף ויוצקים מעל את הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ואופים כשעה וחצי.
  4. שוטפים היטב את הפריקה והבורגול ומשרים כדי כיסוי במים רותחים.
  5. מבשלים את העדשים עם 2 עלי דפנה, פלפל אנגלי, גזר אחד, ושורש פטרוזיליה.
  6. מרתיחים 3 כוסות ציר עוף.
  7. בסיר מטגנים כרישה שקצצנו דק – להשחמה עדינה, מוסיפים חמוציות ואת הבורגול עם הפריקה, מוסיפים את ציר העוף הרותח ומערבבים.
  8. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את העדשים המבושלים, מתבלים, ומכבים את האש.
  9. מכסים את הסיר ומשאירים לנוח כרבע שעה.
  10. להגשה:
  11. מג'דרה גלילית, ומעל מסדרים את הטאג'ין .

ושוב תודה ליד מרדכי על היד הנדיבה, היה לנו כיף גדול.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליאת:

    לגב' ומר בייגלה היקרים,

    תודה רבה על החוויה המיוחדת!

    מעבר לכך שהאוכל היה מעולה, השף מקסים, האירוח חמים, והמתנה נפלאה, היה לי, באופן אישי, מעניין להתנסות, בפעם הראשונה בחיי, בחוויה שכזו – הן מההיבט הגסטרונומי והן מהאספקט של המרקם האנושי.

    אכן אוכל באמת יכול לחבר בין אנשים שונים.

    האתר שלכם מקסים, הקונצפט והעיצוב מקוריים ונעימים ואני מאחלת לכם המשך הצלחה.

    תודה רבה.

    בכבוד רב,
    ליאת

השארת תגובה