פריקסה בצלחת – סלט לחם טוניסאי של אופיר גלבוע

סלט לחם טוניסאי

מתכון: סלט לחם טוניסאי

מתכון לסלט גדול לארבעה אנשים במקור סלט איטלקי, אך הקרבה הגיאוגרפית והאהבה לפריקסה טוניסאי יצרה שילוב מושלם

מצרכים

  • לחם יבש בן כמה ימים חתוך לקוביות
  • עגבניות שרי תמר
  • צנצנת טונה משומרת בשמן זית או לחלופין שתי קופסאות שימורים של טונה
  • ארבע ביצים חצי קשות -שבע דקות במים רותחים
  • 5 פילטים של אנשובי איכותי
  • שתי כפות צלפים
  • שן שום כתושה
  • קוביות ארטישוק איטלקי משומר מצנצנת אחת
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • שלוש כפות ממרח לימונים כבושים ביתי או קנוי
  • שתי כפות אריסה חריפה
  • שני תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
  • שמן זית חצי כוס
  • מלח גס
  • פלפל
  • חומץ בן יין אדום או בלסמי או חצי חצי לפי הטעם

הכנה

  1. את הלחם היבש מרטיבים ממש לכמה שניות במים קרים,סוחטים ומניחים בקערה
  2. מוסיפים את חצאי עגבניות השרי, חצי מכמות השמן זית, מלח גס לפי הטעם,ומניחים בשמש לשעה- בנתיים העגבניות יגירו מיצים
  3. מהמלח והלחם יספוג את הכל והטעם יהיה נהדר
  4. את הטונה מסננים, מערבבים אותה עם האריסה והלימונים הכבושים
  5. מערבבים את כל החומרים בקערה של הלחם והעגבניות
  6. מתבלים בשמן זית שנשאר,
  7. חומץ ופלפל
  8. מגישים עם חצאי ביצה חצי קשה מלמעלה וזוללים

עוד מאופיר גלבוע:

סלט עדשים חומות עם עשבי תיבול,חמוציות,צנוברים וקשיו קלוי

נזיד עדשים ששווה לוותר בשבילו על הבכורה

 

לפרופיל של אופיר בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה