היום הירוק של רחלי אורן ועוגת קקאו מתובלת

מאת: רחלי אורן

כמה מילים עליי…

מאז ומתמיד שואלים אותי את אותן שתי שאלות. מאיפה העיניים הירוקות האלו? ומדגישים, ירוק כל כך בהיר אפ'פעם לא ראינו!  והשאלה השנייה – איפה למדת לבשל? אני מניחה שאפשר לענות על שתי השאלות ביעף, אבל גם לי התשובה לא תמיד ברורה. וודאית יותר היא התשובה בענין צבע העיניים, לאבי היו עיניים בצבע ים כחול.

אני מהדור שליקק קצף ביצים מסוכר בהנאה גדולה, חלמתי עם כולם חלומות גדולים שרובנו מן הסתם, מגשימים אותם היום. החיים לקחו אותי לפאלו אלטו, בעמק הסיליקון אשר בקליפורניה. עיר אונברסיטאית, מנומנמת-משהו. מנכרת ומחבקת כאחד. עיר בה הבייחדנ'ס הצפוף ביותר הוא שורות שורות של אנשים בבית קפה, לבד, איש איש עם מחשבו האישי. עם כוס הקפה החם ועם המחשבות הפרטיות.

בילדותי קראתי הרבה. יופיה של המילה הכתובה ריתק והסעיר אותי מינקות. כבר מגיל צעיר הייתי מה שקראנו לו אז "תולעת ספרים" רציתי תמיד לקרוא הכל וכמה שיותר. רכבתי על האפניים פעמיים בשבוע לספריה העירונית והתחננתי בדמעות לספרנית לקבל יותר משני ספרים בכל פעם. משימה לא פשוטה היות והספרנית היתה אישה חמורת סבר ששום חיינדלך לא גרמו לליבה להתרכך.

גם כיום, ליד המיטה מונחות נובלות לצד ספרי בישול עדכניים אותם אני קוראת לפניי השינה. ספרים שעוזרים כ"רפרנס" וכאלו שסתם כיף ונעים ללכת לישון איתם.

בשנים האחרונות אני עוקבת אחריי המהפכה בתחום המזון הבריא, וה RAW FOOD . אני משתדלת לפתוח את היום עם שייק על בסיס ירקות ירוקים ועשבי תיבול. ההרגשה מצויינת, והרבה מאוד אנרגיה לאורך היום.

הנה האתר של גורו-השייקים שבו אני נעזרת, אפשר להקשיב , לקבל השראה כיד הדמיון הטובה.

העוגה הזאת נולדה ביום חורף סגרירי, עת לגמנו קפה בבית קפה קטן ונחמד בדאון-טאון של פאלו אלטו. מקום המקפיד על איכות המזון והקפה, עם פינות חמד שכל כך מתאים להתסתתר בהן ביום סגריר שכזה, הקקאו המתובל היה  קרש הקפיצה למתכון שנולד לאחר שלגמתי ממנו. מקווה שתהנו.

עוגת קקאו מתובל וזוקיני

מתכון: עוגת קקאו מתובל וזוקיני

מצרכים

  • 4 ביצים + 4 חלבונים
  • כוס וחצי שקדים טחונים
  • כוס קמח מלא לעוגות
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות זוקיני או קישואים בינוניים קלופים ומגוררים, סחוטים היטב מנוזלים
  • ½ כוס פיסטוקים טחונים – לא חובה, אבל מוסיף צבע ובעיקר טעם
  • ½ כוס קקאו מתובל או קקאו רגיל מתובל בגי'נג'ר או צ'ילי
  • כוס סוכר דמררה, לא דחוסה

הכנה

  1. בקערת המערבל מקציפים 8 חלבונים + סוכר, כשהקצף יציב מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת האפיה והקקאו.
  2. מפסיקים את פעולת ההקצפה, מוסיפים בקיפול את הקמח ואת הקישואים המגוררים.
  3. חשוב מאוד לסחוט את הקישואים היטב לפני איחודם עם העיסה.
  4. להוסיף את הפיסטוק הגרוס, למזוג לתבנית עגולה, כ-25 ס"מ או לשתי תבניות אינגליש קטנות.
  5. לאפות בחום בינוני 185 צלזיוס כשעה ולבדוק עם קיסם.
  6. תתקבל עוגה נימוחה ויפה, מנוקדת בירוק משמח. האוכלים אותה לעולם לא ינחשו שיש בעוגה קישואים! העוגה נשמרת טוב יותר במקרר.

~~

לפרופיל של רחלי בפייסבוק

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredכותבים אורחיםמתכוניםעוגותרחלי אורן

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ורד ש.:

    היי רחלי
    האם ניתן להחליף את הזוקיני בגזר?

    • מאת שרה סרור:

      לא ניראה לי מתאים כי לזוקיני וקישוא יש לחות
      שאין בגזר. תקנו אותי אם אני טועה…

    • מאת Rachel:

      לא ניסיתי, אבל במשך השנים הכנתי לא מעט עוגות גזר. עוגה עם גזר יוצאת יותר "קראנצ'ית" והגזר,איפוא, מודגש יותר. בעוגה שלי הקישואים אינם מורגשים אבל נותנים איזשהו ערך מוסף של רטיבות נעימה, נסו ותופתעו. מקווה שעניתי לכולכם על השאלות

  2. מאת הילי:

    זאת עוגה שאני בטוח מנסה להכין בעיקר כי היא יחסית בריאה.
    בהתחלה לא הבנתי שזה מתכון מזל שירדתי לסוף דעתך..

  3. מאת מיכאלה:

    איזה יופי!
    נשמע מעולה ונראה מעולה
    כמה אסתטיקה בתצלום..
    כיף להכיר
    מחכה בכיליון עיניים לפוסטים נוספים..
    בריאים ומושקעים- אסתטיים כמו כאן..
    נעים להכיר רחלי, מיכאלה…

  4. מאת הילה כהן:

    האם אפשר להכין את הבלילה כמאפינס?

  5. מאת יולי:

    שלום,
    המתכון מאוד מפתה. מה עושים עם החלמונים? כתוב 4 ביצים + 4 חלבונים…
    תודה

  6. מאת דניאל:

    מצטרפת לשאלת הביצים שלא מופיעות בשום שלב במתכון, למעט 8 החלבונים בשלב הראשון. מבינה שארבעה חלמונים כן צריכים להיכנס, כי כתוב 4 ביצים + 4 חלבונים. היכן נכנסים ארבעת החלמונים אם כך?

    תודה!

השארת תגובה