מאפה שמרים 'ט"ו בשבט הגיע' של נורית פלד

מאפה שמרים ט"ו בשבט הגיע

מתכון: מאפה שמרים ט"ו בשבט הגיע

מתחילים בהכנה לילה מראש.

מצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 20 גר' שמרים טריים מפוררים
  • 7 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן דק
  • כפית גדושה מלח
  • 300 גר' קוביות חמאה קרות
  • כרבע כוס חלב קר להברשה
להגשה:
  • חותכן עגול
  • חמאה
  • חצי צנצנת מעדן תאנה או משמש
  • כוס קוביות קטנות של תערובת פירות יבשים קצוצים עם תערובת של אגוזים
  • גרגירי וניל או קינמון

הכנה

לבצק:

  1. לפורר את השמרים והקמח לתוך המיקסר. להוסיף ביצים, וסוכר. ללוש באיטיות 4 דקות, חשוב לאפשר לחומרים להתגבש. כעת יש להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 7-8 דק'.
  2. בתום הזמן יש להשאיר במקערת המיקסר חצי מכמות הבצק המוכן, שאותה צריך לערבב עם החמאה החתוכה. אחרי הוספת כל החמאה, יש להחזיר את יתרת הבצק וללוש לבצק חלק מבריק. ליצור מהבצק כדור, להניח בקערה גדולה, לכסות במטלית לחה להתפחה בחום החדר, לשעה. אחרי שעה ללחוץ על הבצק להוצאת אוויר ולשים מכוסה במקרר ללילה.
  3. למחרת, משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, יוצרים שני גלילים מוארכים מורחים בחלב קר. כעת יש להניח להכפלת הנפח בטמפרטורת החדר, משהו כמו חצי שעה. לחמם תנור לחום בינוני גבוה, לפני האפייה יש להבריש שוב את הגלילים בחלב הקר ולהכניס למרכז התנור. אופים 3 ד' בחום בינוני גבוה ומורידים לחום נמוך, בערך 160 מעלות ליתרת האפייה. כרבע שעה, או עד שיתפח ויזהיב יפה צריך להיות קפיצי למגע. בדקו שאפוי לגמרי במרכז.
  4. מצננים.
להגשה:
  1. פורסים מהמאפה פרוסות בעובי של 3-4 ס"מ, קורצים בחותכן עיגול מכל פרוסה, משכיבים ע"ג נייר אפייה בתבנית שטוחה. מורחים ע"ג כל פרוסה שכבת חמאה דקה, מעל לחמאה מניחים בגב הכף, באחידות כמות של חצי כף מעדן פרי, זורים וניל או קינמון, ועליו מפזרים הפירות והאגוזים הקצוצים. מחממים תנור לבינוני ומכניסים לאפייה עד שהמאפה יזהיב.
  2. טעים כשחם ונראה סוף.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה