טארט פטל ותבלינים – דליה עבדת

 טארט פטל ותבלינים

 

מתכון: טארט פטל ותבלינים

מצרכים

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כוס אגוז מלך טחון
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/3 כוס מייפל
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 2 צנצנות מעדן פטל – יד מרדכי

הכנה

  1. במעבד המזון שמים קמח, אבקת אפיה,אגוז טחון, סוכר ותבלינים ומערבבים יחד כמה שניות.
  2. מוסיפים חמאה ומפעילים עד קבלת פירורים גסים.
  3. מוסיפים ביצה וסירופ מייפל ומפעילים עד קבלת בצק. מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
  4. את החלק הגדול מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בו תבנית פאי משומנת בקוטר 24 ס"מ.
  5. מרוקנים את מעדן הפרי מעל הבצק ומקררים.
  6. בינתיים מרדדים את שליש הבצק הנותר בין שני דפי אפייה לעיגול בגודל קוטר התבנית. מניחים את הבצק המרודד על מגש ומקררים כרבע שעה.
  7. לאחר רבע שעה מוציאים את הבצק המרודד מהמקרר וקורצים מתוכו צורות בעזרת חותכני עוגיות.
  8. מניחים את הבצק המרודד בתבנית הפאי ומהדקים היטב מסביב.
  9. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
  10. מצננים היטב, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה