רולדת תותים קצפת וריבת תות סיגל ברמר

רולדת תותים קצפת וריבת תות

מתכון: רולדת תותים קצפת וריבת תות

מצרכים

  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • שמן לשימון התבנית
קרם:
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 אבקת איסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 חבילה תותים
  • 3 כפות ריבת תות

הכנה

  1. מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
  2. להוסיף לחלמון את תמצית הוניל ואבקת האפיה ולערבב היטב עם כפית עד שהתערובת נעשת בהירה .
  3. להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
  4. להוסיף ידנית את החלמון ולמערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,
  5. להוסיף את הקמח ושוב לערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. לשמן היטב (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית מרובעת של התנור.
  7. לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה (לפזר בעזרת המרית)
  8. לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי, מקררים את העוגה .
  9. בעזרת סכין משחררים את קצבות העוגה (סביב כל העוגה) ומעבירים את הסכין מתחת לפני העוגה לשחרר את התחתית
קרם:
  1. להקציף 2 שמנת מתוקה עם 1/2 כוס חלב ואבקת איסטנט פודינג לקצף יציב.
הרכבת העוגה:
  1. כשהעוגה על גבי התבנית מורחים 3 כפות ריבת תות על פני כל העוגה
  2. מפזרים כ-5 תותים חתוכים לקוביות גדולות
  3. מורחים 1/2 מכמות הקצפת על פני כל העוגה מגלגלים את העוגה לקבלת רולדה
  4. מרימים את הרולדה בעדינות למגש הגשה מורחים את יתרת הקצפת שנשארה על פני כל העוגה מישרים ומשטחים את הקרם עם סכין רחבה
  5. חוצים לחצי 6 תותים יפים מניחים על גבי הקרם ומורחים אותם בעזרת מברשת (רצוי סיליקון) בעדינות בריבת תות
  6. כך התותים נשארים מבריקים ויפים , שומרים בקירור

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אורלי:

    שבת שלום,

    העוגה נקראת ונראית נפלא.
    מתכוונת להכין אותה.
    לשאלתי: האם לא מגלגלים את הטורט כשהוא עדיין חם?
    האם זה יתגלגל טוב לאחר קרור?
    תודה רבה וכמובן אעדכן איך יצא.
    אורלי.

    • מאת מילכה:

      תגובה-ידוע שעוגת רולדה צריך וחייב לגלגל על נייר אפיה בעודה חמה כדי שתקבל גמישות אם העוגה מיתקררת קשה לגלגל אותה היא נישברת ובאמת רואים שהיא נישברה בתמונה.
      ני מציעה לך לנסות למצוא מתכון אחר לרולדה אם קצפת
      מקוה שעזרתי :)

השארת תגובה