עוגת שכבות קרמל קרם תפוז ומנגו של נורית פלד

עוגת שכבות קרמל קרם תפוז ומנגו של נורית פלד

מתכון: עוגת שכבות קרמל – קרם תפוז – בראס ופסי מנגו

מצרכים

לבצק:

  • כוס וחצי קמח
  • חצי כוס סוכר חום בהיר(דמררה)
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות או 3 בינוניות
  • שלושת רבעי כוס חלב להקצפה פושר
  • מחצית חבילה חמאה רכה
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
לקרמל נוזלי:
  • כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 חבילת חמאה רכה לעבד פנימה
  • אחר כך לערבב פנימה:
  • רבע כפית גרגירי וניל
  • גרידת חצי קלמנטינה/אפשרי גם תפוז
לפודינג תפוזים:
  • כוס ורבע מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס מים
  • 5 כפות סוכר חום בהיר

הכנה

בצק לעוגה:

  1. לערבב הכל היטב ולהשהות מכוסה במטלית לחה שעה וחצי
  2. לצקת לתבנית מלבנית משומנת להכניס לתנור קר ולאפות בחום בינוני לקבלת מרקם ספוגי זהוב עשיר.
ליצור קרמל זהירות לא לשרוף…
  1. לחמם תוך כדי בחישה לצמצם, להסיר מהאש כשהגיע לכ- 2/3 מנפחו המקורי והסמיך קמעא.
  2. להוסיף: 1/4 חבילת חמאה רכה לעבד פנימה,
  3. אחר כך לערבב פנימה: רבע כפית גרגירי וניל, גרידת חצי קלמנטינה/אפשרי גם תפוז
  4. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור לשפוך מעל באחידות את הקרמל. לצנן היטב. לחתוך לריבועי הגשה.
פודינג תפוזים
  1. מרתיחים את מיץ התפוזים עם 1/3 כוס מים ו-5 כפות סוכר. ממיסים שתיים וחצי כפות פודינג וניל( לא אינסטנט) בשליש כוס מים,
  2. שופכים את התערובת המומסת לסיר ומרתיחים שנית על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה רציפה עד שיסמיך, מקררים.
*להכנת מנה יש להכין חצי כוס בראס=אגוזים קלויים מסוכרים, וצנצנת ריבה או מעדן פרי אדום: פירות יער תות שדה או דובדבנים.להניח ריבוע של הבצק האפוי רווי הקרמל, מעליו לשפוך בנדיבות פודינג תפוזים, לזלף עיטור אדום של ריבה או מעדן ולזרות בראס. לקחת בכף מהקרמל הנוזלי שהצטבר בתחתית התבנית ולפזר באופן יפה על פני המנה.
מעל המעדן להניח פסים דקיקים של מנגו מיובש.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה