סינטה,קרם תפוחים וגי'נג',רוטב יין,הדרים וטונקה – מאיר אללוף

סינטה,קרם תפוחים וגי'נג',רוטב יין,הדרים וטונקה

 

מתכון: סינטה,קרם תפוחים וגי'נג',רוטב יין,הדרים וטונקה

מצרכים

לריבת תפוחים:

  • 3 תפוחי גרנד סמית מקולפים ומגולענים
  • 4 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 100 גרם סוכר
  • 2 תפו"א מקולפים
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
לרוטב:
  • בקבוק יין אדום
  • 2 תפוזים
  • 2 אשכוליות
  • 2 פולי טונקה גרוסים
  • 2 כוכבי אניס
  • 1 מקל קינמון
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • כף מריבת תפוז של יד מרדכי

הכנה

  1. חותכים את התפוחים לקוביות של 2 ס"מ.את הסוכר מניחים במחבת חמה ומכינים קרמל בהיר.מוסיפים את התפוחים ומערבבים מעט.מוסיפים שתי כוסות מיים ומבשלים כ15 דקות על אש גבוהה על לשקיפות תפוחי העץ.מצננים וטוחנים בבלנדר את ריבת התפוחים יחד עם הג'ינג'ר למחית חלקה.
  2. מבשלים את התפו"א במיים עד ריכוך.מסננים,מחזירים לסיר ויוצקים את החלב והחמאה.מועכים היטב ומוסיפים מעט מלח.למחית התפו"א מוסיפים את הקרם תפוח וג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  3. לרוטב-מקלפים את קליפת התפוז והאשכולית ומניחים בסיר קטן.סוחטים את התפוז והאשכולית לתוך הסיר ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלבד החמאה והריבה,מבשלים עד לצמצום וקבלת רוטב סמיך.מסננים ,מוסיפים את החמאה והריבה ומערבבים היטב.
  4. מתבלים את נתחי הסינטה במלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה עם מעט שמן זית למידה הרצויה.מחממים את הקרם ומניחים כף גדושה במרכז צלחת.פורסים את הסינטה לפרוסות דקות ומניחים על הקרם.יוצקים מעל רוטב בנדיבות

.
שובב קולינרי – הבלוג של מאיר אללוף

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה