ט"וּ בִּשְׁטָארְט תותים וממרח קשיו עוקצני

לעולם אני מתחרטת על כל מה שאמרתי, ומיד על כל מה שלא. השבוע יצא לי לשוטט בשוק הכרמל ולבדוק את The Bun המדוברת, שהפרה את התקוות שתלו בי רבים, עם לחמניה קרה ומתפוררת. אני כבר מתחרטת. גיליתי גם שמחירי התותים כבר מזמן לא כאלה גבוהים, אז צהלתי לי משמחה בין הטיפות ומי האפסיים של היום הגשום בשנה, ורכשתי סלסלה גדושה ויפה בעשרה שקלים. אחת גדולה כזו שיעדתי למתכון ט"ו בשבטי חגיגי שמיד יקנה את לבכם.

כשהגעתי הביתה, מיד שלחתי יד לבדוק את הטעם. אוי, כמה עסיסיים, פריכים ומתוקים היו, וכך אחד דולק אחר השני וכחדתי בהיסח הדעת עד שלשת רבעי הסלסלה. מררתי לי בשקט על שלא קניתי עוד, ושמתי פעמיי ל'טיב טעם' להשלמת חוסרים. למרבית זוועתי גיליתי, כי המחיר שערוריתי ביחס שווה לאיכות הטובין. כך כמעט פרשה ממני המחשבה על הט"וּ בִּשְׁטָארְט הגחמני, העוקצני הזה, עד שדלפק דרכים ובעל תותים של זיל הזול ושיאן בטריות, הצילני בשובי הביתה מן העבודה. הינני כאן לטשטש ולהמם לכם את היום באדום אדום הזה, שאף אחד לא יכול לו.

 ט"וּ בִּשְׁטָארְט תותים עם קרם קשיו עוקצני

מצרכים עבור תבנית בגודל 26 ס"מ

לבצק:

כוס ורבע קמח רגיל

רבע כפית מלח

כפית סוכר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

קצת פחות מרבע כוס מים קרים

למלית:

200 גרם קשיו (לא קלוי) מושרה במים לילה

4-5 כפות סילאן

כף תמצית וניל

רבע כוס ג'ינג'ר מיובש קצוץ גס

חצי כוס תותים מיובשים קצוצים גס (או: תמרים)

סלסלה (עד שתיים) תותים, תלוי בצפיפות שבה תסדרו התותים

כף סוכר ומעט ריבה לזיגוג

הכנה:

במעבד מזון עם להב (או מוללו בידיים בקערה), ערבבו בפולסים: קמח, סוכר, מלח וחמאה עד לבצק פירורי. הוסיפו טיפין טיפין מים וערבבו עד לתערובת פירורית שמתחילה להיות אחידה. לחצו כמות קטנה של הפירורים ביד, ואם הם מתגבשים – אין צורך להוסיף יותר מים. ניילנו את בצק הפירורים היטב, דחסו לצורת כדור, שטחו לצורת דיסק וקררו לכשעה (תודה למרתה סטוארט על המתכון). לאחר הקירור רדדו בין 2 ניירות אפייה והצמידו לתבנית.

למילוי: השרו קשיו טבעי ללילה בקערה עם מים לכיסוי וטחנו עם מחצית מהמים (בערך חצי כוס מים), הסילאן והווניל למשחה (אפשר גם עם חצי כוס שמנת מתוקה לתוצאה מפנקת יותר). ערבבו את קרם הקשיו יחד עם הג'ינג'ר המיובש-המסוכר הקצוץ והתותים/תמרים לחים קצוצים ומלאו את בצק הפאי.

פרסו את התותים לפרוסות דקות וסדרו מעל לקרם הקשיו.

בזקו מעט סוכר מעל התותים והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-35 דקות. קררו לפני הגשה.
אם בא לכם ממש לפנק – הגישו עם מעט קצפת רכה, או קרם פרש.

בשביל האקסטרה ניצוץ (*בלינג*בלינג*) והגימור המקצועי, מרחו על התותים האפויים מעט ריבה (באיזה טעם שתרצו) רצוי מפרי אדום. אני השתמשתי בריבת רימונים ללא סוכר וללא חומרים משמרים שהוסיפה טעם נהדר לתותים השזופים.
לגרסא הטבעונית (והבריאה יותר) – המירו את החמאה בשמן קוקוס (שמצב הצבירה הטבעי שלו לאחר קירור נוקשה כמו של חמאה) שניתן לרכוש בחנויות האורגניות. אופציה נוספת לגיוון היא במקום הקשיו להכין קרם מערמונים קלויים עם מעט קקאו לטעם שוקולדי עדין.

טארט תותים שכולו חגיגת טעמים בכל ביס, עם מתוק, חמוץ, חרפרף-ג'ינג'רי, ואגוזיות קרמית, נימוחה ומושלמת של קשיו.

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: FeaturedPorMelegמאפיםמתוקיםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (19)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אפרת:

    נשמע מפתה ביותר! רק שאלה – לגבי כמות המים ל"משחה", לא הבנתי. הרי אני יכולה להשרות את הקשיו גם בדלי מים. אפשר לדייק מעט יותר?

  2. מאת תמי:

    קרם קשיו מבטיח ביותר, הרעיון מקורי ונפלא.

    אני מתה על קשיו, ובמיוחד שאני יודעת שהוא מאד בריא ומרגיע.

    התוצאה מרהיבה וניראת יופי למרכז השולחן לחג הנהדר והמבשר את האביב…
    רעיון שאנסה , תודה.

    חג אילנות שמח.

  3. מאת איילת:

    וואוו !!

  4. מאת לינוי:

    במה ניתן להחליף את קרם הקשיו ?

    • מאת Pormeleg:

      אפשר להכין סתם קרם וניל פשוט וטעים (אינסטנט פודינג, שמנת וחלב מוקצפים יחד). אפשר להחליף את הקשיו בשקדים, אגוזים או בערמונים קלויים ולהוסיף מעט קקאו/שוקולד מומס שיתן קרם ערמונים שוקולדי. אפשר גם להכין פטיסייר. אני אישית מעדיפה שלא להכין מתכונים שדורשים המון ביצים, חמאה ושמנת, בעיקר מטעמי בריאות ו"חצימחונות".

  5. מאת ענבל:

    נראה מעולה. מסוג הדברים שאני אומרת אולי אני אכין. אבל לא מכינה בסוף. אבל תודה על התמונות.

  6. מאת ניצה הוכמן:

    תודה על המתכון המענין אנסה בקרוב.רק שאלה קטנה,אם רוצים להוסיף שמנת מתוקה,האם להוסיף חצי כוס שמנת במקום המים או בנוסף?

  7. מאת עדי:

    חגיגה אמיתית, יאמי

  8. מאת דודי:

    מור,
    מתכון עילוי!
    זה הולך להיות ט״ו בשבט וחגיגת יוה״ל מאלפת לאשתי שתחיה!
    תודה וד״ש לבבו ….
    יאללה בשמחות!

  9. מאת דינה:

    נראה נהדר. לא הבנתי אם בצק הפאי מצריך אפייה עיוורת או שאופים הכל בפעם אחת.

  10. מאת מורן:

    נראה מעולה!

  11. מאת ליאת:

    אפשרי בלי הג'ינג'ר???

  12. מאת קארין:

    יש תחליף לג'ינג'ר???

השארת תגובה