בורקס בשר וריבת חבושים

בורקס בשר להמון רב

(ארבע תבניות אפיה מלאות, ניתן לחלק את הכמות בשתיים או בארבע)

בצק עלים:

4 כוסות קמח

2 כוסות סודה קרה מאד מאד

2 כפות חומץ

כף וחצי מלח

2 כפות שמן

400 גרם חמאה רכה

אופן הכנת הבצק:

1.      מערבבים בקערה גדולה קמח (שלש כוסות בהתחלה ומוסיפים על פי הצורך), מי סודה, שמן, חומץ, מלח לבצק חלק, גמיש ולא דביק ומקררים במקרר שעה. אם הבצק עדיין דביק מוסיפים מעט קמח.

2.      מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים.

3.      מרדדים כל חלק ומורחים שכבה דקה של חמאה רכה בסכין. לכל ארבעת החלקים מספיקים 100 גרם חמאה בשלב הזה.

4.      מקפלים כל חלק כמו מעטפה ושוב לשלושה ומקררים.

5.      כך עושים ארבע פעמים. בכל פעם מקררים כחצי שעה- שעה ומרדדים שוב.

6.      את הבצק שומרים בקירור והוא עובר מעולה הקפאה.

7.      את תהליך הכנת הבצק והקיפול תוכלו לראות במדוייק ברשומת הקאהי.

8.      ניתן גם לדלג על שלב הכנת הבצק ולקנות בצק עלים משובח בקונדיטוריה. נסו למצוא קונדיטוריה טובה שמכינה בצק על בסיס חמאה.

למלית הבשר:

קילו בשר בקר או בשר כבש טחון עם שומן (אנחנו את שלנו קנינו את אבו חילווה, ואם לא היו לנו אורחים כבר היינו מחסלים את תכולת המחבת בעצמנו בלי למצלא בה שום דבר…).

שני בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנטנות

כוס צנוברים/ או כוס שקדים קצוצים מולבנים

חמישה עשר תמרי מג'הול קצוצים לקוביות/ או כוס צימוקים

שתי כפות ריבת חבושים / או שתי כפות ריבת משמש / או חמש כפות סילאן

כפית פלפל שאטה גרוס

מלח

שמן לטיגון

אופן הכנת המלית:

1.      במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.

2.      מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד לאובדן האדמומיות.

3.      מוסיפים צנוברים ומטגנים.

4.      מוסיפים תמרים, פלפל שאטה גרוס וריבת חבושים וממליחים.

הרכבה ואפיה:

1.      כאשר המלית מתקררת, מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים.

2.      במרכז כל ריבוע ממקמים כפית גדושה של מלית בשר, מקפלים לחצי וסוגרים היטב את הקצוות.

3.      מניחים בתבנית אפיה ומצפים בביצה ובסומסום.

4.      אופים בחום בינוני עד שהבצק מזהיב-משחים (לפי הטעם. יש כאלה שמתים על בורקס שחמחם על גבול השרוף).


***

יש לכם מתכון טוב עם ריבה? השתתפו איתו בתחרות המתכונים ואולי תזכו באחד מ 15 הפרסים 

***

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שושי:

    האם אפשר להשתמש בבצק עלים מוכן?

  2. מאת רותי:

    רצוי בצק אחר עם פחות שומן.

השארת תגובה