קיש מנגולד, פטריות וגבינת עיזים של פורמלג

קבלו את המתכון לקיש המפורסם שפורמלג הכינה למשתה אפטר מקווה גרוזיני

 

קיש מנגולד, פטריות וגבינת עיזים


עבור תבנית קיש עגולה בקוטר 26 ס"מ, 8-10 מנות

לבצק הפריך:

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • כף מים

למלית:

  • סלסלת פטריות שמפניון וסלסלת פטריות חורש
  • חבילת מנגולד
  • גליל גבינת עיזים
  • מלח, פלפל שחור, כף וחצי תימין טרי או רוזמרין טרי

לרוטב רויאל:

(הנוזל שמדביק ומאחד את המלית לבצק ועושה הכל טעימי)

  • מיכל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אגוז מוסקט
  • כף קמח

הכנה:

לבצק הפריך: במעבד מזון עם להב, (או בידיים) מעבדים קמח וחמאה בפולסים עד לפירורים, מוסיפים ביצה מים ומלח ומעבדים עד לכדור בצק. עוטפים ומניחים במקרר לכרבע שעה. משהתקרר – רדדו (עם קימוח טוב שלא ידבק) לגודל שיכסה את תבנית הקיש ובעובי של כחצי ס"מ. רפדו היטב את התבנית ושלחו לקירור לכ-10 דקות במקפיא.

למלית: קוצצים בגסות מנגולד, בעיקר את החלקים הירוקים, אבל לא צריך לסלקם בפנאטיות, ומחממים במיקרוגל כמו שזה (או מחבת עם מעט שמן זית) לכ-4 דק' עד שהוא מאבד מהנפח שלו, מסננים מהנוזלים. קוצצים בגסות פטריות וחותכים למדליונים את גבינת העיזים.

רוטב רויאל: טרפו בקערה או קנקן קטן את הביצים, השמנת, התיבול, והקמח עד שאין גושים והתערובת חלקה.

חממו תנור ל-180 מעלות.

הרכבה:

  1. הוציאו את תבנית הבצק הקריר והניחו מעליו בפיזור את המנגולד המסונן, הפטריות החתוכות וגבינת העיזים, תבלו במעט מלח ופלפל .
  2. צקו מעל כל זה את רוטב הרויאל, ובתנאי שלא תגדשו מידי והכל ישפך. הוסיפו עוד קצת תימין או רוזמרין ומעט פרמזן מגורד.
  3. שלחו לתנור לכ-30 דקות, או עד הזהבה וכשהנוזל הופך מגובש ויציב (נסו להרטיט את התבנית ולבדוק האם העסק עדין רוטט או לא).
  4. קררו לטמפ' החדר, ואכלו גם בטמפ' זו (חימום עלול למוטט את יציבות הקיש).
  5. ניתן להכין גם עם ירקות אחרים כמו: בטטות קלויות, פלפלים קלויים, עגבניות שרי חצויות ונטולות זרעים, חצילים, כמה סוגי בצלים, ניתן להחליף לגבינה מסוגים אחרים כמו גבינה בולגרית, פטה, קשקבל וכד'.

את אותו קיש אפשר לעשות גם עם בטטות ורוקפור.

לשם כך צריך:

  • 4 בטטות קלויות בתנור ופרוסות
  • ענף רוזמרין
  • 100 גרם רוקפור
  • רויאל

לכל כתבי פורמלג בבייגלה

.

.

עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה – חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: כללי

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אפרת:

    נראה באמת טעים אבל אני לא אוכלת שמנת מתוקה. יש מצב להחליף את זה בנוזל קוקוס למשל או יוגורט?

השארת תגובה